Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 882
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
  • До Балкана
...

- Добре е да се използват подходящи упражнения - плуване, йога или гимнастика специално за бременни.

.....

водата в басейните - носи риск от инфекции, от тази гл.т - не бих  Peace

Отделно, че се уморявам и задъхвам доста - сега  Crazy Аз по-скоро бих заложила на на нещо плавно и спокойно тип стречинг ....  Blush

В басейн и аз не бих влязла, при все, че когато съм се "обърквала" и съм го правила до 2 дена се сдобивам с инфекция. А сега със занижен имунитет - не ми се мисли.... ooooh!

# 361
  • Nova Zagora
Момичета излязоха ми резултатите и ще се побъркам от притесненение. Чак в 16 часа ще ги нося на доки и до тогава може да се побъркам.
Toxo IgM (-)отрицателен
Toxo IgG (+)положителен
CMV IgM (-)отрицателен
CMV IgG (+)положителен
Какво значи това някой знае ли????

# 362
  • София
Леле момичета, колко сте изписали, не мога да проследя всичко  Crazy

коалче, нямам никаква информация за астматици, но на партньорът ми много добре действа зиртек при алергични реакции; той от време на време прави по-сериозна алергична реакция към висока влажност и прах във въздуха, взима го само, когато се обостри и по половин хапченце; как стоят нещата с бременни нямам идея, според мен трябва да се консултираш с твоя личен лера - те имат едни книги, в които си пише, които активни вещества в лекарствата в какво количество и в коя седмица от бременността може да се прилагат; ако е отговорен човек, ще потърси

maminka85, изследванията за хепатит, сифилис (васерман) и спин се покриват от касата; само веднъж или два пъти за цялата бременност, не съм сигурна за бройката; сега за първите изследвания не съм ги плащала - излизат още същия ден - гледах си резултатите онлайн, единственото забавяне беше от цитонамазката

mell1010, кураж и спокойствие

Sisinka87, не се страхувай - добре е, че ще си под наблюдение, стискам палци всичко да се подреди накрая и да си спокойна

gerichka88, при отрицателен резус фактор, ако плодът е с положителен има вероятност организмът на майката да отреагира на плода като чуждо тяло (колкото и грубо да звучи) и да развие анти тела, за тази цел се приема специален препарат; щом лекарят ти е обърнал внимание на това добре - ще установите постепенно как са нещата и ще отреагирате според ситуацията - не се паникьосвай, тези неща се случват и са отработени

за гаденето.... вече трябва да съм в чевтърстия месец (малко му изпуснах края), ама имам и струин и вечер, понякога и през деня, не повръщам, но понякога съм на ръба; внимавайте с препаратите против повръщане - мисля, че са различни за различните седмици от бременността - консултирайте се с лекарите си; а подуването при мен е от самото начало - основно следобед и вечер - не са газове, просто в един момент коремът ми отказва да се прибере, ама свикнах вече

аз продължавам да ходя на фитнес; преди да разбера, че съм бременна си тичах, вдигах тежести и си правих коремни преси; в един момент обаче организмът ми сам отказваше да прави коремните преси; преди време тренирах по крос фит програми, но те са жестоки и спрях; от година правя комбинация от кардио и пилатес - отразява ми се добре; сега продължавам да тренирам като основно ходя на пътечка на висока скорост, вместо тичане, вдигам гирички и правя основно упражнения за краката; не е проблем да се правят и преси за страничните коремни мускули (например странични планкове)

като цяло, ако тялото ви е свикнало на определен тип натоварване, не е проблем да правите същите неща и по време на бременността с разумна промяна на режима разбира се; точно преди няколко дни се появиха снимки и клипчета на една майка в 9-я месец, която е боди билдър и продължава да вдига щанги Crazy чувствата ми са смесени, защото от една страна ѝ се възхищавам, от друга според мен има реални рискове да го прави, но щом няма медицински показания да спира е ок за сега:

http://www.sportal.bg/news.php?news=448643

все пак е по-добре раздвижване в каквато и да е форма, отколкото ядене на макдоналдс и никакъв спорт Simple Smile

Хубав ден на всички!   bouquet

# 363
  • До Балкана
Това изследвания за Токсоплазмоза и Цитомегаловирус ли са? По съкращенията на това ми прилича, май? newsm78

# 364
Здравейте момичета,аз днес направих първите изследвания,включително и БХС.Аз не съм писала при кого ходя защото съм от Поморие и едва ли ще познавате АГ-то,но момичетата от Бургас поне трябва да са я чували,защото доста бременни от Бургас и региона ходят при нея-Д-р Димитрова.Всичко е нормално за сега вече сме 4,77см.Единствено това кръвно е проблем,аз по принцип имам "синдром на бялата престилка" и когато ми мерят кръвното в болницата го качвам от притеснение.С предната бременност даже Димитрова ме вкара в болница за това,когато майка ми го мери вкъщи-нормално,но отида ли на преглед и като видя апарата и почвам да си усещам пулса  Laughing.Вашето кръвно колко ви го мерят по принцип и колко казват че е нормалното?Моето днес беше 120/90 и каза че е високо.Ами такова ми е по принцип,аз не съм с ниско кръвно за това и не пия кафе даже.Някой пил ли е БИОЗИН МАМА,изписа ми ги за имунитета и също витамини ВИТАМАМ.

# 365
  • в 1001-та нощ
Момичета излязоха ми резултатите и ще се побъркам от притесненение. Чак в 16 часа ще ги нося на доки и до тогава може да се побъркам.
Toxo IgM (-)отрицателен
Toxo IgG (+)положителен
CMV IgM (-)отрицателен
CMV IgG (+)положителен
Какво значи това някой знае ли????

преди време си прекарала и двете инфекции - токсоплазма и цитомегаловирус, имаш изграден имунитет (антитела), но сега няма активна инфекция, дори да се заразиш - би следвало да ги изкараш по-леко, отколкото, ако се карат за 1 път  Peace

# 366
  • Nova Zagora
Благодаря ви момичета, сега ще отида малко по спокойна на прегледа Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet

# 367
  • София
аз докато се информирам и преведа, a.l.e.n.a. се е включила много адекватно; тези неща се лекуват така или иначе

# 368
Дао, тук ли си? Спешно ми трябва идея с какво да заместя босилека в тиквената супа втори вид. С къри не става, не обичам.

# 369
  • София
Mademoiselle Chocolate, босилекът не е супер важен; виж дали ще ти пасне на аромат някоя от следните подправки: мащерка, риган, девесил, целина (стрий си малко между пръстите и ги подуши над котлона с аромата на тиквата - така ще прецениш дали ти харесва комбинацията), не е проблем и ако нищо не сложиш:) можеш да добавиш и куркума или джинджифил - сгряват много приятно

# 370
Дали някой може да ми отговори за следното:т.к ходя само на частно,дали поне  по-скъпите изследвания като Спин,васерман и хепатит,може да ми ги пусне ЛЛ,без да ми следи бременността?

# 371
Леле момичета, колко сте изписали, не мога да проследя всичко  Crazy

коалче, нямам никаква информация за астматици, но на партньорът ми много добре действа зиртек при алергични реакции; той от време на време прави по-сериозна алергична реакция към висока влажност и прах във въздуха, взима го само, когато се обостри и по половин хапченце; как стоят нещата с бременни нямам идея, според мен трябва да се консултираш с твоя личен лера - те имат едни книги, в които си пише, които активни вещества в лекарствата в какво количество и в коя седмица от бременността може да се прилагат; ако е отговорен човек, ще потърси

и аз не мога да ви смогна  Laughing
мерси Dao, не съм стигнала още до личната  Confused ниска е плацентата и трябва да лежа, на два пъти имах кървене. сега съм стабилна. към края на месеца ще ида на поредния преглед, очаквам информация дали ще се налага серклаж.
фм правих при д-р чавеева (щерев) всичко е ок, и бхс-то ми излезна 1:6049, което било добре за годинките ми  Laughing 35+
гледам обсъждате менюто, качила съм почти 5кг за 3 месеца  Confused, готвени неща почти не ям, че от подправките ми се надига. от няколко дни ограничих някои неща, не смея да правя диета сега.

# 372
  • сто акровата гора
Здравейте, загубих се аз, но нещо много ангажименти се струпаха напоследък.
Вече съм официално записана на ЖК  bowuu В Софиямед при д-р Узунова, доволна съм, даже много. Пусна ми днес кръв, урина, цитонамазка и микробиология ... всичко както се казва.
Бонбонът е добре, 5 см рита и подскача. Другата седмица съм на БХС и ФМ ранни, стискайте палци всичко да е наред.

И аз съм от повръщащите мами, сутрин и вечер основно и ми се гади постоянно. Май взе да намалява леко ама не смея да се похваля още. Карам на препечен хляб с кашкавал, плодове не мога, веднага се връщат и така. Ще се търпи  Grinning

# 373
  • София
Аз си държа на работата темата постоянно отворена и от време на време рефрешвам, иначе насмогване наистина няма. Grinning

коалче, килограмите са последното нещо в момента, гледай другите работи, а на манджите не слагай подправки

Не знам как не съм се сетила до сега да ви споделя: основен лек срещу повръщане, но и разстройство (така че, ако имате запек може и да го избягвате) е чай от джоджен. Джодженът се води "оригинална мента". Но чаят мента няма такъв ефект. Та запарвате си чаена лужичка сухи листа от джоджен за 2-3 минути, колкото обичате да ви е силен. Подлсаждате или не, според вкуса и си пиете на малки глътчици от чашката. Много освежава и облекчава. Не е противопоказен за бременни.

Сега се сещам и за любима моя супа: "телешко варено без телешко", т.е. слага се всичко без месото  Joy Картофи, моркови, целина (глава) на кубчета, кръгчета или както обичате, вари се с бахар и дафинов лист, суха целина листа стрити, зехтин, сол на вкус, зърна черен пипер. Готова е за половин час и свършва на първото ядене.

# 374
Супер Simple Smile След малко започвам супичката, ще пробвам няколко варианта с подправките Simple Smile

Коалче, и аз съм с 5 кг отгоре. Онзи ден се жалвах на мъжа ми, че не знам от къде са дошли и той предположи, че е защото не ми спирала устата  Laughing Иначе ям всичко без лук, чушки (любимите ми!), месо... Нищо, полежи си сега. Зареди се с книжки и филмчета и ще мине бързо. С нарастване на матката плацентата се вдига.

Днес бях на половин програма йога. Щях да я довърша, но стана време да излизам. Добре се чувствам като се раздвижа.

Доктор Михайлов (онзи хомеопата) препоръчваше точно чай от джоджен и чай от семена на копър. Действително с последното повръщане на щерка ми много помогна.

Общи условия

Активация на акаунт