Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 327
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Нямам време да пиша много, но само да кажа, че се прибирам от поредния курс за Early Years. Готвенето изобщо не е с чел да си научите детето да готви. Всяко едно моделиране на материали, подобни на тесто, развива мускулчетата и движението на пръстите, което на по-късен етап помага  да се развие писане, рисуване и т.н. Тъч-ване на айфон скрийн не помага. Колкото и да ме убеждавате в противното. Разбира се, че децата трябва да са в час с техниката. Но всичко с мярка.

Нана, генерализираш с генерализирането. Аз казах - половината от 12 се страхуват да пипнат тесто на 6-7 годинки, но са спец на игрите. Другата половина са си ок. Смятам, че във форум за майчинство е уместно да се чуват всички гледни точки. Не знам защо гледната точка на човек, който прекарва в момента цялото си работно време в грижа за хорските деца, трябва да бъда потулена в ъгъла.  Peace

Весела подготовка на всички за празниците!

# 511
Кремена ,никой нищо не ми обясни.NHS траста така решил  #Crazy След като съм минала консулти, след анестезиолог, и всичко каквото трябва.Два дена подред се срещаме с мениджърките и вместо съдействие чувам от тях наизустени абзаци и ми рецитират NHS системата.3  часов диалог в едната болница ,с англичанка която даже не знае латински да ми прочете диагнозите а гледа с празен поглед листа.Накарях я да се подпише на документ, че поема риска за здравето ми и това на бебето.Просто здравната им система за мен е един изкуствено надут балон,поел грижите на цяла АФрика и Азия и се чуди от какво да спести.От такива като мен които работят, плащат данъци и не вземат кьорав бенефит .Аз се представих, че съм мед.сестра и я попитах тя с какво мед образование е, при което стана алено червена и вписа в картона ми ,че съм отправяла заплахи.И това в общи линии.Нито търся виновни, нито ще се оплаквам, единствено и само вината я нося аз, че се оставих да раждам тук!Благородно завиждам на доволните.

# 512
Проблеми със здравната система ще има винаги, във всички държави. Доброто здравеопазване  изисква МНОГО пари и когато се осигурява безплатно парите никога не достигат и се стига до положението което е в момента тук. В България положението е още по-трагично, ако не можеш да си платиш на частно или да бутнеш на доктора под масата. Ноември месец имаше ново намаление на бюджета на болниците в България.

За Коледа - по принцип не купувам много на брой подаръци. Тази година хлапетата ще имат общ подарък - Nintendo Wii U. Те вече знаят че няма Дядо Коледа, така че подаръците се обсъждат и решават семейно. За нас, възрастните, смятаме да купим нещо за дома ( искам да сменя гардеробите).  За мен е важно децата ми да имат разнообразни интереси, както и да правим неща заедно, като семейство. Дали ще бъде готвене, ходене на разходки заедно, обсъждане на някои книги или играене заедно на видеоигри........ важното е да имаме изградена добра връзка и те да знаят че родителите им се интересуват от тях. Децата са различни, родителите също са различни и намирам за безсмислено да се опитвам да следвам някакъв строг протокол.
Тази година ще правим домашни украси за елхата от различни видове макарони и ще печем коледни сладкиши заедно - но това е така защото на ВСИчКИ  ни харесва, а не защото така трябва. Ако хлапетата не се интересуваха от тези неща, щяхме да се занимаваме с нещо друго.
Лично за себе си смятам, че е добра идея родителите и децата да имат общо хоби - увеличава се времето прекарано заедно, има общи теми за разговор и т.н.

# 513
Толумбе, честита ти малка толумбичка  Laughing Да ти е жив и здрав и много да ви радва Simple Smile
Nia7, а възможно ли е да не си разбрала какво ти обяняват ?Случвало ми се е да виждат да отказват операции, но винаги обясняват на пациента защо. Това което казваш, не казвам че е лъжа, но нещо не се навързват нещата.
И за коя болница става дума ?

# 514
Barnet hospital - Мисля че всичко разбрах което ми казаха. NHS Траст преценил, че даже и емърджънси да раждам , би било безопасно за мен и за това ми канселират секцио.
Не знам в момента какво е в България, но преди 8 години с избор на екип в Майчин Дом София , бях под наблюдение 17 дена преди да родя в клиника Майчин риск.ИЗключително добри лекари и професионалисти, бях гледана под лупа защото отново бях с високо рискова бременност.Темата е обширна наистина,винаги ще има доволни и недоволни.За мен резултата 1 на 0 в моя полза, защото все пак успях да се проборя или вдигнаха ръце от мен и датата ми от 30.11 я преместиха на 22.11. 8 дена си е все нещо.

# 515
Не виждам защо искаш да си под наблюдение при условие, че в момента всичко ти е наред?
И не мога да схвана нещо в обясненията ти, каква всъщност е причината за отказа?

# 516
Съжалявам, че отворих тема за мен.Пиша последно и не искам да занимавам аудиторията.Явно, че писането на лични е по добрия вариант тук.Имам предиостория ,затова бременностите са ми под наблюдение.Какво е толкова сложно което съм казала.Оперирана съм от двама професори в Бг  от множество тумори по цялата матка - външна и задна стени, оперирани сами двата яйчника включително и тръбите.Имам 8 годишен стерилитет с консервативно лечение.Проблемно забраменяване с висок риск поради множество сраствания.Предна бременност с прееклампсия, опастност за живота ми и този на бебето,състарена плацента и недостиг на кислород от съдовете към бебето.
И за да има мир, ок много съм доволна от тук от здравната система - с кръвоизлив и уроинфекция ми вдигат рамене и ми пишат витаминчета, втора уроинфекция - антибиотик крайно неподходящ за 3 дена.Лечение - нула.Хиляди молби за екстра скан.Последва втора и трета уроинфекция, лъжливи контракции - лечение 5 дена антибиотик.От осмия месец контракции по 24 ч с твърд и изтръпнал корем - терапия никаква.От 3 месеца непрестанни болки на мястото на двете ми стари операции - терапия никаква.Спирам, защото мога да напиша още толкова и става досадно.
  Спонтатен аборт в 12 седмица с мъртъв плод, 7 дена в болница и чакаме да се самоизчисти организма.Това е варварско.
  След 2 дена ще раждам планово секцио, нямам час още кога да отида, нямам представа бебето ми колко кг е, как ми е плацентата и всичко останало.Очакват ме изненади и се моля на всички светии бебето и аз да сме здрави.Пожелавам късмет на всички, не като моя-През цялата си бременност с изключение престоя ми в Бг трябваше да бъда сам лекар на себе си и да си изписвам терапия.

# 517
Съжалявам за всичкото през което си минала и искрено се очудвам на това което казваш, но все пак какво обяснение ти дават за отлагането на операцията? Радвам се че след 2 дена всичко ще е минало и ти желая всичко да мине леко.

# 518
За Коледата, много ми хареса  последния пост на Голден и съм на същото мнение.
 Толумба, как сте? Сънувах те  Laughing
Ния, съжалявам за тежките моменти през който си преминала.  Жалко, че тук не си срещнала разбиране и подкрепа, вярвам , че всичко ще  бъде наред накрая и ти желая успех!
Аз когато раждах  в болницата срещу мен една позната българка и нея така е разиграваха...4 пъти и определяха секцио, подготвяха е  и на сутринта и отменяха секциото, беше срината психически на третия пореден отказ...

# 519
Бях си превела препоръката от професорите от БГ че не трябва да се допуска нормално раждане защото има риск от разкъсване на органите които са оперирани.И така се бях преборила с една лекарка да ми назначи планово секцио в първи ден от 39 седмица.Минах всички консулти, пожелаха ми успех и тъкмо си тръгвам от болницата една акушерка ме догонва и казва - друг лекар го канселира.Прецени че трябва да родиш последния ден от 40 седмица.И това беше.
Благодаря ти за пожеланията.Успех на всички.Хубав и усмихнат ден.

# 520
Съжалявам за опита ти и наистина не мога да повярвам защото моя опит е съвсем различен. Срещнах голямо разбиране и в момента в който кажех че съм бременна ме поемаха веднага но това е в роял фрее.

# 521
Ниа7  Hug аз сега загрях, че с теб си пишем на едно друго място  Hug

# 522
Nia7,
Много ми е мъчно за това, през което преминаваш и с трепет ще следя за споделени добри новини   bouquet

Аз съм се убедила, че от тръст до тръст и от болница до болница има огромни разлики, все едно различни държави..
За мен едно класическо 'българско' раждане със система и на легло щеше да е агония.
Но пък в България има чудесни специалисти, вярно плаща се, но ти е спокойно за грижите и разбирам хора, които са предпочели този вариант.

Благодаря,  Troy  Grinning

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 12:21 от zlatnata tolumba

# 523
Ниа7 надявам се след два три дни да пишеш тук с много хубави новини и това да ти остане само лош сън  Hug Аз и преди съм писала, че имах най-идиотската акушерка-ако мога така да я нарека, която ми следеше бременността. Добре, че не осъзнавах какво ми се случва и си бях позитивно настроена, та не съм се мъчила. И открих разликата като тази отиде да ражда и последния месец от бремеността дойде друга жена. Жива и здрава да е, такова отношение, такава грижа...Жената като ме видя направо и се смени погледа, след половин час ме чакаше екип в болницата . А аз даже не разбрах какво става. Звъня, идва у нас и тн след това. Предната и викам няма ли да говорим за раждането  и тя ми вика е прочети си го и си помисли по въпроса  Crazy Въпроса не е NHS добър ли е или не, лошото е, когато имаш *късмета* да попаднеш на неправилните хора...И да кажа, че въпреки проблемното раждане, все още съм удивена от грижите, професионализма и отношението на всички хора там. Дано и при теб е така  Hug

# 524
  • Варна
Nia7 стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно и да не те въртят повече с датата. Представям си на какво напрежение си подложена след всичко през което си минала. С теб сме    Hug

Nana_cool направихме къщичката за тортата, но нещо хич ни няма като строители - разпадна се още докато духаха свещичките Wink)) иначе много им хареса да я правят ще пробваме пак на следващата торта Wink
Аз бях на открит урок днес на щерката. Интересно беше, показаха на родителите как да задават въпроси по прочетеното и как да стимулират децата да мислят и отговарят. И естествено за малка почивка украсяваха кексчета, явно наистина много са популярни тук готварските занимания/ щерката определено много се кефи/ Wink
Все забравям похвалих ли се, че открих кисело мляко като българското и супите ми вече си имат нормална застройка Wink

Общи условия

Активация на акаунт