Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 675
  • 924
  •   1
Отговори
# 105
Да, да, същата работа, не се видя изменение в канала при колпото или биосията, а чак при самото ЛЕТЦ той беше видял и резнал. И аз тогава много се чудих.

# 106
  • София
Да, да, същата работа, не се видя изменение в канала при колпото или биосията, а чак при самото ЛЕТЦ той беше видял и резнал. И аз тогава много се чудих.
При мен при колпоскопски преглед двама различни лекари казаха, че не се виждат никакви изменения. Първият реши все пак да вземе биопсия заради резултата от цитонамазката. Вторият каза, че ще се довери на резултата от биопсията и ще оперира. Хистологичното изследване потвърди резултата от биопсията.

Колкото и да е неприятно за чуване, явно и колпоскопията не дава нужната достоверност.

# 107
При мен при колпоскопски преглед двама различни лекари казаха, че не се виждат никакви изменения. Първият реши все пак да вземе биопсия заради резултата от цитонамазката. Вторият каза, че ще се довери на резултата от биопсията и ще оперира. Хистологичното изследване потвърди резултата от биопсията.

Колкото и да е неприятно за чуване, явно и колпоскопията не дава нужната достоверност.

Това ми трябваше да прочета. ooooh!
При мен последния път нямаше изменения на колпоскопа, но доцента видя "нещо" в канала. Ама ми написа ПАП 2. newsm78 ooooh!

# 108
  • в Низината
Аз искам пак да попитам нещо...Възможно ли е след конизацията, ако всичко е отстранено до здрава тъкан, някоя цитонамазка във времето отново да бъде с лош резултат? И какво би следвало да се премахва тогава?

# 109
Моми4ета..Исках да ви попитам какъв е шанса в Токуда просто да искат да ми направят възможно най-много изследвания.
Много мислих защо докторката иска да ми прави биопсия преди да ми е видяла изследванията дори....Или положението е лошо  Confused Confused или нз.. В крайна сметка миналия месец бях 2ра група....възможно ли е да е раково а да не е открито в цитонамазката  newsm78

# 110
Здравейте момичета   bouquet Отдавна не съм писала, но Ви следя редовно Simple Smile) С 2 операции съм от кисти на яйчниците, като последната беше 15 сантиметрова киста миналата година. След нея имах раничка, която горихме и всичко е наред вече с това. Последните резултати при мен бяха 3А група през месец март тази година. Миналата седмица пак бях на лекар и за съжаление отново имам киста...4,5 см на десния яйчник... Отчаяна съм вече Sad Не искам вече операци психически не ги издържам Sad Гинеколожката ми ме посъветва да опитаме да я премахнем с хапчета, потърсих второ мнение отговорът беше същия. Надявам се да е успешно лечението... Искам да Ви попитам ако някой е чувал или чел за нещо за предпазване от кисти билки или разни методи да ми сподели защото вече не знам какво да правя с тези кисти... Поздрави на всички и много добри резултати!!   bouquet
Благодаря Ви предварително Simple Smile))

# 111
Момичета, кой лекар бихте препоръчали от 1ва страница за раничка на шийката на матката? - за софия
Моята цито... е Пап2

# 112
Sweethoney, много е стресиращо това постоянно следене и мъкнене при гинеколозите. Аз също имах киста, но беше функционална. Един месец пих противозачатъчни и се спука сама.
Но доктора тогава ми каза да си купя от билкова аптека комбинация от билки, мисля № 11 . Не помня на кой лекар са тези комбинации, но в билковите аптеки ги знаят. Комбинацията е готова и е специално за кисти. Аз редовно пих от тези билки. Всъщност пих ги 25 дена/така пишеше на опаковката -25 дена се пият, 25 дена почивка/.
Не знам дали те са помогнали или противозачатъчните, но кистата изчезна.

Но ти не разчитай само на билките. Трябва преглед и лечение или приследяване от гинеколог!

Успех!

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 13:56 от hrisi_a4o

# 113
Благодаря ти за информацията  Hug
От днес пия комбинация от Бял равнец, Турта, и Невен....не знам дали би ми помогнало, но не вярвам да ми навреди. Винаги препочитам мнението на специалист по въпроса. Има още 10-тина дни до прегледа,така че ще вярвам и мисля, че всичко ще е наред и кистата ще изчезне...просто не искам трета операция.

Пращам ти много здраве Simple Smile   bouquet Hug

# 114
Благодаря!
Нека здраве да има за всички!

Hug

# 115
Виждам, че обсъждате колпоскопията и дисплазийте в канала. При мен след като излезе Пап 2-3 ме гледаха на колпоскоп и не се видя нищо, но лекарката реши да ми вземе биопсия заради тази цитонамазка - излезе ЦИН 1. Оттогава колкото пъти са ме гледали на колпоскоп никога не показва изменения, но кюртажа миналата година показа ЦИН 1- 2. Колпоскопа няма видимост в канала. Сега ми предстой нов кюртаж и чакам резултат от цитонамазка. Треперя от страх. Момичетата на които проблема е бил отвън и е навлизал частично в канала мисля, че нямат основания да се притесняват щом всичко е изрязано до здраво. Аз съм си Марко Тотев, не искам да притеснявам никой и това, че аз имам проблем който не се вижда не означава че и при вас ще е така. Много по- лесно е когато проблема е видим, знае се за какво става въпрос и нещата се разрешават лесно. Това си е мое мнение и не искам да натоварвам никой с него.

# 116
sweethoney- ако искаш пробвай алое+мед+вино. Аз чакам сместа да ми отлежи и почвам за кисти в гърдите. Ето линка(малко стар) ако желаеш как действа на всякакви видове кисти: http://www.blitz.bg/article/7817
Ina80-  Hug и не допускай мисли да си все Марко Тотев, успех с новото изследване

# 117
Кremika Благодаря ти ще го погледна веднага, днес цял ден трупам информация Simple Smile Дано ти помогне и всичко е наред Simple Smile)   bouquet Hug

# 118
  • в Низината
Тъй като хистологичният резултат ми е готов, но лекарят не ми разясни почти нищо, а ми се ще да знам все пак какво означава написаното, някоя от вас, момичета, има ли желание, в лично съобщение, да ми го разясни?
Благодаря предварително!    bouquet

# 119
Кремика, благодаря за милите думи.

Общи условия

Активация на акаунт