Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 80 462
  • 924
  •   1
Отговори
# 360
А защо иска чак след коледните празници? Провеждате лечение до тогава ли?

# 361
  • София
Не мисля, че е ще е скалпелна. Ходя при доц. Славчев от МД и каза, че ще ми е прави в частния му кабинет.Най-вероятно ще е  лазерна, всъщност това не сме го обсъждали, защото и самата аз не бях запозната с различните методи (а вече съм, да живее Интернета) . Но ако се прави 2-3-4 ден чист след МЦ днес бях подходяща, а защо искаше чак даже след коледните празници, но аз настоях да е възмогно най-бързо Thinking
Никой лекар няма да ти направи операция без нужните изследвания. Дори и да си спестиш част от тях, поне тестовете за упойките трябва да си направиш.

Какво наложи решението за конизация? Каква е диагнозата от биопсията?

# 362
sanitamm, за лийп при Славчев няма нужда от никакви изследвания, нито тестове за упойки, може би не е имал свободни часове или нещо такова. newsm78 Странно за празниците наистина.

Прави се по това време на цикъла основно, за да има повече време до следващия ти цикъл, но иначе той така или иначе ще ти даде хапчета да ти отложи цикъла с 20 дена. Питай ако имаш въпроси, аз правих при него такъв тип конизация. Hug

# 363
  • София
sanitamm, за лийп при Славчев няма нужда от никакви изследвания, нито тестове за упойки, може би не е имал свободни часове или нещо такова. newsm78 Странно за празниците наистина.

Прави се по това време на цикъла основно, за да има повече време до следващия ти цикъл, но иначе той така или иначе ще ти даде хапчета да ти отложи цикъла с 20 дена. Питай ако имаш въпроси, аз правих при него такъв тип конизация. Hug
Шокирана съм Shocked
Наистина лийп е далеч по-щадяща процедура от истинската конизация, но как може да не иска изследвания Shocked
Това е крайно безотговорно Close

# 364
Зависи какво имаш предвид под изследвания? Предполагам, че е направено необходимото, за да направи извод Лийп - колпоскопия и биопсия. За да каже, че е нужна процедурата, явно е направено нужното. Оттам нататък какви изследвания? Конизацията се прави с местна упойка за 10мин.

# 365
Нещо гадаем тука  newsm78 защото sanitamm нито казва дали е правена биопсия, нито колпоскоп  Rolling Eyes дори ПАП групата не знаем. Нека да пише какво и що, защото както казва dream came true конизацията може да се направи за 10 мин в кабинета, ама може и като мене - 2 дни в болница с пълна упойка - то за там правих ЕКГ, ПКК и тест за упойки

# 366
  • София
Зависи какво имаш предвид под изследвания? Предполагам, че е направено необходимото, за да направи извод Лийп - колпоскопия и биопсия. За да каже, че е нужна процедурата, явно е направено нужното. Оттам нататък какви изследвания? Конизацията се прави с местна упойка за 10мин.
Ако трябва да сме коректни, ЛИЙП не е точно конизация, а момичето, което пита, не знае какво ще й правят.
Моята конизация беше с пълна упойка, преди това на друго място също ми казаха пълна упойка, а там препоръчваха точно ЛИЙП. Освен това и във ВМА, и в болницата на Щерев имат списък с изследвания на кръв, урина, чернодробни ензими, електролити, без които не може да се спристъпи към операция. Може и още да е имало, но помня всичките.
Никой отговорен лекар няма да тръгне да прави операция на анемична пациентка примерно. Ами ако се окаже алергична към упойката?
Аз лично се оказах с алергия към 2 упойки и имах специална подготовка преди операцията, за да се застраховат, въпреки че не използваха точно тези препарати.

# 367
Защо ЛИИП не е конизация? Ако не е, то тогава какво е?

Има различни хирургични техники — скалпел, лазер, електрическа примка, с помощта на които да се извърши конизация. В днешно време се предпочита електрическа примка (LLETZ, Large Loop Excision of the Transformation Zone или LEEP, Loop Electrical Excision Procedure), защото така се отстранява по-малко тъкан, отколкото при класическа операция със скалпел. - справка Уикепедия  Heart Eyes

# 368
  • София
Защото конизацията е операция, при която се изрязва част от шийката във формата на конус. А при ЛИЙП изрязаното няма тази форма, не се навлиза в канала дори.

Аз на Уикипедия не вярвам без да съм проверила и другаде Mr. Green

# 369
Защото конизацията е операция, при която се изрязва част от шийката във формата на конус. А при ЛИЙП изрязаното няма тази форма, не се навлиза в канала дори.

Не знам....Ганчева ми е правила ЛИИП преди 10 месеца, в епикризата ми черно на бяло пише, че е отстранен конусовиден участък и т.н., направихме я именно за да видим какво се случва в канала. Съмнявам се да бъркам, защото преди да пристъпя към тази стъпка съм изчела де що има. Тъпо ми е някак си да разбера, че съм живяла в заблуда толкова време като си мисля, че ми е правено конизация, а всъщност не е  Mr. Green Дори в оперативния протокол са ми посочили Conisatio colli uteri

# 370
Така, първо - може с Лиип да се навлезе малко в канала - моят лично е рязан от Славчев при Лиип, изрично пише в хистологията.

Второ - момичето е написало, че Славчев ще извърши манипулацията в частния си кабинет - тъй като съм била при него, знам, че извършва САМО Лиип в частния си кабинет. Освен това е супер отговорен и не вярвам само от вратата да я е пратил на Лиип - явно е имал основания човека. Никакви допълнителни изследвания не прави. Отиваш и за 10мин си тръгваш.

Не е точно под формата на конус, ама айде да не издребняваме сега.

# 371
  • София
И в двата случая се изрязва част от шийката. Но  Arrow
Разликата е във формата на изрязаното. Не знам дали си виждала примката при ЛИИП и примката при електроконизацио. Разликата е огромна. При ЛИИП примката е кръгла, а няма как с кръгче да ти изрежат конус Mr. Green

Аз изказах лично мнение, не бих се доверила на лекар, който използва упойка, ако преди това не се е уверил, че нямам алергия.
Който има глава на раменете си, нека я използва по предназначение. А после да си носи последствията.

# 372
Да де, ама дали е под формата на конус или не точно на конус е общо взето все тая - пак го наричат конизация най-често. Не е много правилно на теория, ама...издребняване е Simple Smile

# 373
 Mr. Green Mr. GreenМомичета, наистина да не издребняваме, че се овъртях конус ли е, не е ли  Crazy Crazy

# 374
  • София
Виновна, издребняла съм.  Mr. Green
Но не е издребняване да държиш на личната си сигурност.

Когато отидох във ВМА да ме приемат за операция, бях пропуснала да си направя тестовете за упойките, защото смятах, че щом при секциото преди години не съм имала никакви алергии, то и сега нямам. Е, да, ама не!
Оказах се алергична към лидол и диазепам.
Ако си бяха затворили очите за този мой пропуск, можеше да съм направила алергичен шок на операционната маса. А ако нямах познати тук и там, нямаше да успея да си направя изследването в този ден и щях да остана за следващия месец, за когато пък всички останали изследвания нямаше да важат поради изтекла давност.

Общи условия

Активация на акаунт