Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 714
  • 924
  •   1
Отговори
# 825
Така. Моят лекар не е професор, но ми каза, че няма как да изрежат точно до здраво, защото няма такава техника, която да им асистира, за да видят с очите си какво се случва по време на конизацията.
Колкото виждат на колпоскопията, толкова режат.
Ти би ли отрязала нещо по памет, без да гледаш, с пълна точност?
аз не съм толкова компетентна само под4ертах какво ми каза проф.ката  #Crazy

# 826
Аз също. Hug

# 827
аз май останах с друго впечатление по време на конизацията ми(ако не съм се заблудила)- доктора каза да ми се сложи там разтвор(не знам дали е оцетна киселина или друго) да се види след изрязаното дали няма да побелеят новите ръбове. Това не знам дали е за да прецени дали си е свършил работата или нещо друго..

# 828
аз май останах с друго впечатление по време на конизацията ми(ако не съм се заблудила)- доктора каза да ми се сложи там разтвор(не знам дали е оцетна киселина или друго) да се види след изрязаното дали няма да побелеят новите ръбове. Това не знам дали е за да прецени дали си е свършил работата или нещо друго..
а, пък на мен преди да реже и след като изряза пак маза с разтвора бях с месна упойка и си гледах вси4ко Laughing

# 829
И на мен непосредствено преди конизацията ми сложи киселина, а после и разтвор.
Но след нея не знам, бях с местна упойка, но нямах видимост.

Kremika, вероятно е така, както казваш.

# 830
 Praynigа бе както и да е най важното е 4е сме си ве4е добре и може да се каже здрави това е наи вайното пожелавам на вси4ки моми4ета само добри резултати а на токущо се разболелите ще се моля с цялото си сърце да оздравеят защото преминах през това и мога да разбера всяка една какво 4уства но както 4етох някаде ракът не е краят тои е само една диагноза и като се хване на време го трепем ние  Grinning #2gunfire

# 831
  • Wolwedans
Toчно така правят. Мажат с разтворите за да определят колко широка да е основата на конуса. Но върха на конуса , т.е. колко да се реже от цервикалния канал се определя според биопсията. Ако биопсията е показала дисплазия в канала се реже по-дълбоко, т.е. по-висок конус и обратно- при дисплазия по видимата част на шийката, която не навлиза в канала се реже по-плитко. Но всичко е на око. Няма как с точност да се определи докъде навлиза дисплазията.
Мили, няма как да знае Карагьозов колко дълбоко да реже. Няма никаква вина.

# 832
Мили, няма как да знае Карагьозов колко дълбоко да реже. Няма никаква вина.

В никакъв случай не казвам, че има вина. По-нагоре просто предположих, че може да ми е спестил някои неща, за да не го обвиня, че не си е свършил работата, не че ще го направя наистина.
Искам само да съм сигурна, че наистина това е най-удачното в моя случай. Не може ли да се направи повторна конизация? Един вид да се доизреже още малко, за да се достигне до здрава тъкан... Изобщо има ли такава практика. Чета, чета, но никъде не срещам подобно нещо. Може би Карагьозов иска да изчакаме преди да я направим.... Всички тия въпроси трябва да ги задам на поне 2-ма лекари и да се надявам, че ще получа еднакви отговори.

Аз днес изнахалствах втори път и рецепционистката в клиниката на Славчев явно ме съжали и ме посъветва да отида пред кабинета му в четвъртък и да чакам пролука за да ми отдели 5 минути за да говорим... Утре се надявам и Карагьозов да вдигне телефона, та да го поразпитам и него. Дано получа отговорите, които търся.

П.С: Аз май си търся повод за успокоение, за да мога да заспя, ама това че се прави абразио на канала след като се изреже конуса и резултата от него нищо ли не значат? Да не би дисплазията дето остава да се "излекува" така и за това Карагьозов да казва, че всичко е ок newsm78
Може и да са ми смешни разсъжденията, ама надеждата нали крепи човека...пък и аз съм хора  baby_neutral

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 02:25 от milinka

# 833
  • Wolwedans
Не може ли да се направи повторна конизация? Един вид да се доизреже още малко, за да се достигне до здрава тъкан... Изобщо има ли такава практика.
Да, съществува такава операция- реконизация се нарича, но не се прави веднага, така че се успокой се за сега. Всичко е хванато на време. Важното е, че няма инвазивен рак Hug

# 834
Това са глупости,че доктора не знае колко  дълбоко да реже.Ако той не знае,то тогава кой?  ooooh!
Ре конизация се прави,ако се налага.И не се прави веднага,а се прави когато има нужда.След 1-2-10месеца.Ако не е изрязано до здраво,или след N време ако има рецидив.
Щом Карагьозов ти е казал да изчакаш ,изчакай!Какво точно ти пише на хистологията?

# 835
  • в Низината
Аз пак да си задам въпроса, понеже никой нищо не ми отговаря...Какво означава "на 12 и на 6ч. участъци B1" в колпоскопското изследване?

Не знам дали съм права, но си го визуализирам като часовник- долу и горе на шийката.
Поне при мен в изследванията има и рисунка, на която са изобразени засегнатите участъци, наподобяващи нещо подобно.
При теб може би са на 6 и 12 часа.

Разбирам, че  B1 означава, че има дисплазия.  Thinking Нормално ли е да я има след конизация? На мен ми се струва, че не би трябвало...

# 836
Добро утро!
Milinka, надявам се си спала по-спокойно. Четох за тази "реконизация" но по друг форум преди и сега не мога да ти дам линк за съжалание. Имаше едно момиче което също нямаше чист връх на конуса и доктора за "всеки случай" и предложил реконизация и то си спомням било 7 месеца след първата процедура. СЛед това всичко било наред, доколкото помня, но не знам дали е излязло отново някакъв цин от повторното рязане.

# 837
Добро утро и от мен!
Спокойно е силно казано да го нарека, но важното е че все пак поспах  Simple Smile
Алли, благодаря отново за разясненията. Дано наистина всичко е навреме хванато и да се приключи с тоя проблем възможно най-скоро. Тия месеци чакане и неизвестност ще ме довършат, ама друго е все пак да знам, че го правя, защото такава е по принцип практиката.
Червенокоске, 2-3 страници назад съм постнала резултата от хистологията и всичко написано вътре. Ако искаш погледни я...
Благодаря отново на всички. Ще ви държа в течение. Дано не се случва на никой друг, но ако все пак стане, може да му е от полза

# 838
  • Wolwedans
Това са ГЛУПОСТИ,че доктора не знае колко  дълбоко да реже.
Благодаря за коментара...

# 839
Здравейте отново, момичета. Продължават да ме човъркат разни въпроси...Конизацията по здравна каса ли е или си плащахте? Ако на биопсията резултатът е цин 3, от конизацията може ли да излезе например цин 2 или рак на място? И аз подобно на Милинка се хвърлям в различни разсъждения и не мога да заспя до късно през нощта...По принцип моят доктор ми каза да не се притеснявам, но аз като си се знам каква съм, не мога да не мисля...

Общи условия

Активация на акаунт