Третокласници - 2

• 49 296
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Роси, знам колко трудно е да прецени една майка, какъв е точно проблема когато обучението куца - самата аз миналата година бях луднала от мисли - дали има проблем в мен, дали в детето, дали в учителката, лутах се като луда от едната крайност в другата и то само защото детето изоставаше от останалите, не сме имали проблем с класната и проява на някакво отношение към него от нейна страна... Каквото и решение да вземеш, хубаво е това нещо да свърши, независимо по какъв начин, защото подобна действителност влияе и на детето, и на теб, че и на учителя  Peace

# 616
  • В светлината на слънцето
роси, подкрепям на 100% мнението на Morrighan.  Peace

Роси, да ти е жив и здрав! И... Твоето дете Е като другите! Може би трябва да се помъчиш да се абстрахираш от всичко, което сте преживели,  и да не го подценяваш! Успех!  Hug

Недей да го подценяваш и опитай да забравиш онова, през което сте минали.  Peace Hug

# 617
  • София
Въобще не ти се сърдя и си напълно права,най вероятно вината е в мен,да малкия е изпуснат....
Пиле, ако наистина беше "изпуснат" както твърдиш, ти изобщо нямаше да пишеш тук.
Успех каквото и да решите !!!  Hug Hug Hug

# 618
Не помня тук ли го писах или някъде другаде /това защото се страхувам, че се повтарям/, но от особена важност учителя да си допадне с детето и детето с учителя - може да има страхотни учители, които обаче не стават точно за това дете, защото методите им не могат да му повлияят и ужасни учители според общото мнение, които обаче са точно за това дете. Така че каквото и да се е случило, който и да е виновен - дали детето, дали учителката, за мен е без значение - важен е крайния резултат - двамата очевидно не могат да работят заедно... исках просто да кажа: Успех, rosikosefi
Споделям това. Тъй като и моето дете не е от лесните, знам колко важно е да си допаднат с учителката. За късмет, с класната му успяха да се сработят.  Hug В ПГ също имаше късмет със страхотна Учителка / не случайно написах главно у / Hug. За ДГ, обаче, не ми се говори /пише/  ooooh!

rosikosefi, опитай да намериш общ език с учителката и ако нещата не се оправят, намери учителка, която ще иска да работи с детето ти. Когато има желание, проблемите се решават. Когато няма, и "под вола теле" ще намерят.
Хм, много лесно е да се пише, нали? На практика е доста по-трудно.  Tired Успех!

# 619
  • София
И аз да се присъединя към стиснатите палци за  rosikosefi Hug

И да ви попитам според вас откъде се взе тази мания напоследък по Хелоуин? Не че имам нещо против - забавно е, децата се вълнуват Simple Smile Но просто ми е любопитно кой си постави за цел да наложи този празник у нас - учителите ли, търговците ли...Не знам, но става все по-сериозно. Тази година даже мънинкото се вълнува и от два дни правим сладки с тикви, прилепи и пр. Баткото тази сутрин отиде на училище гримиран като вампир, ще имат купон...Други години сякаш не е било чак така...Просто чудно ми стана откъде дойде тази мода Simple Smile

# 620
  • София
от детските филмчета  Peace

ПП Моята дъщеря ходи костюмирана на детска от миналата година, а още в яслата носихме тиквен фенер - в нейната група и в групата на брат й  Peace

# 621
  • Варна
Мда,мания си стана направо.Мен ме дразни много и по никакъв начин не стимулирам това забавление,еле пък тикви да дълбая или сладки да правя. Crossing Arms
Днес в у-ще ще "празнували" последните 2 часа.Една маска си изпринти от Крокотака,оцвети си я и си сложи връвки и толкоз .Иначе преди малко си приготви една черна риза,с черепи отзаде,от батко му като беше по-голям и понеже той е едър и му носи дрехите от 6ти клас някъде.. hahaha

Понеже щяхме да пътуваме,нямаше да се яви на ЧХ утре.Но стана така,че си оставаме в града за почивните дни и вчера сам се сети за състезанието.Питах го иска ли да го запиша ,потвърди и се примолих на секретарката в Славейков,че беше изтекъл срока и тя се смили над амбициозния ми математик. Mr. Green
И снощи ми се примоли да съм му купела цвете и след състезанието да сме идели на паметника на Будителите да го оставел там. Heart EyesТа поне съм спокойна,че не само тъпия американски празник ги вълнува в у-ще,а и тази седмица я посветиха на нашия си празник- с презентации и представяне от всяко дете. Peace

# 622
От навлизането на запада Simple Smile  Като Св.Валентин напр.

В училище не се тачи. Даже миналата година смъмриха  дегизирани деца, вземаха маски на входа.

Днес носят проекти за Деня на будителите. Снощи рисува Паисий Хилендарски на лист 35/50 и писа из историята. Добре се получи. И в час - "не госпожата, а ние, мамо, само ние, ще говорим за будителите" Simple Smile

# 623
Мен малко ме дрази това залитане по хелуин. Половината от децата ако ги питаш защо утре е неучебен ден няма да знаят, но виж хелуин-а го знаят. Crossing Arms

# 624
  • София
Мен малко ме дрази това залитане по хелуин. Половината от децата ако ги питаш защо утре е неучебен ден няма да знаят, но виж хелуин-а го знаят. Crossing Arms

Всъщност мен ме дразни болднатото, не самият Хелоуин. За децата е забавен, нормално е да го харесват. Колкото повече (веселба), толкова повече! Но защо нашите си празници все повече "потъват"?! Похвално е това, което споделя Лоренца за тяхното училище, но поне според моя опит, ми се струва изключение. Сякаш откакто подобни празници станаха официални (т.е. неучебни дни), в училище ги споменават мимоходом, като дата в учебния материал и всичко е оставено в ръцете на родителите.... А децата запомнят това, в което участват, което им носи емоция...

# 625
  • София

Всъщност мен ме дразни болднатото, не самият Хелоуин. За децата е забавен, нормално е да го харесват. Колкото повече (веселба), толкова повече! Но защо нашите си празници все повече "потъват"?! Похвално е това, което споделя Лоренца за тяхното училище, но поне според моя опит, ми се струва изключение. Сякаш откакто подобни празници станаха официални (т.е. неучебни дни), в училище ги споменават мимоходом, като дата в учебния материал и всичко е оставено в ръцете на родителите.... А децата запомнят това, в което участват, което им носи емоция...

зависи от учителя и училището - синът ми отиде маскиран днес на училище, ще дълбаят портокал за фенер и занесе плакат за Васил Левски - всяко дете си избрало по един будител и ще направи плакат за него - ще ги поставят на стената, така че може да се празнува и едното и другото  Peace

# 626
Здравейте,при нас точно от училището дойде.Правят рисунки,партита маскират се.
Вчера двамата с малкия отидохме при директорката и въпреки,че не бяхме в приемно време и имаше много работа личеше си,не ни претупа.С мен говори малко,повече говори с малкия.Много беше внимателна и към двамата,малкия е очарован.Но ми препоръча да не сменяме класа,поне за сега.Ще посещава училищните психолози.Директорката ще говори с класната в Понеделник.Аз успях да я видя сутринта и и казах,че сме били при директорката,не и стана приятно,каза,че по принцип е редно да ходим тримата,нещо подобно ми каза и директорката и зам директорката,но не съжелявам.Защото днес малкия ми се обади след втория час и каза,че госпожата се държала много добре с него,но каза,че и той много е слушал.Имало е малък инцидент,едно момче го е изритало в корема,той е скочил да го бие,госпожата тогава е влезнала и се е намесила,видяла е червеното от ритника.Ще стане дълго,но ще кажа,не е обиждал лично госпожата.Ударил е дете,говорил глупости,псувал и е станал в час,опитва се да отговаря на госпожата.Вчера обеща на директорката,че ще се постарае да слуша.

# 627
   Привет!
    Относно Хелуин-дразни ме много този празник,защото прекалено много тежест му придаваме.И по новините,и в училище, в къщи,навсякъде.Моят син се вълнува,но тъй като знае отношението ми,с кака си ще правят тиква,тя ще го рисува.Ще ходи довечера в две-три съседски къщи,наши приятели.Иначе съм купила  бонбони,защото махленските дечурлига със сигурност ще чукат на вратата.
     Светле,в Първо училище е синът ми.до Враца няма да идем,защото съм на работа и защото той без мен няма да отиде.Което не ни попречи да извадим една камара стари състезания и да решим задачите.
   Роси,първото ми впечатление беше,че детето ти е прекалено глезено и се учудвам как пък така не можеш да се оправиш с него.Но колкото повече чета,толкова по-близко съм до мнението,че госпожата ви преиграва.И тя трябва да търси и да намери подход,особенно като и от твоя страна има желание за съвместни действия и да се реши проблема.Ако тя не се справя,предполагам,че има училищен психолог,на който това му е работата.Винаги има начин,стига желание да има.А с този тотален игнор,който му е дала ,няма да се променят към добро нещата.
    В нашият клас има дете от ромски произход,със СОП.Родителите са ненормални,невъзпитани,почти винаги пияни,с 4-5 деца,едно им вземат социалните,тя ражда друго,трагедия.Обаче учителката намери подхода към детето,научи го да смята,да чете ,да се впише в класа,децата вече не го отблъскват,търсят го за игра,дават му закуските си.Скоро майката беше нахълтала в час и обидила госпожата,ние другите майки искахме веднага РС.Госпожата първо се съгласи,после обаче каза,че тя ще реши нещата,и сега всичко е кротко и спокойно.
    Когато се работи със сърце и ум няма невъзможни неща,така смятам.Каквато и обида да е казал синът ти,би трябвало ,ако пък е толкова тежка,госпожата да сподели с вас.Но от друга страна винаги има начин да покажеш на едно 9годишно дете,че е сгрешило,че така не се прави,че си засегнат,но прощаваш.
    Успех и пиши какво се случва.
     Относно разсеяността-тъкмо го похвалих синковеца и за една седмица 2 загубени сборника и един суичър.

# 628
  • България-Варна
Привет да се запиша в темата ние също сме в трети клас и снощи правихме проект за Будителите но и тиквата се направи на фенер за днес.

# 629
Уау,разлаяхме кучетата.Туку що водих тежък разговор с класната по телефона,била съм създала много проблеми.Пуснали и заповед за доклад за малкия и ме пита какво да напишела,аз се обърнах и и казах истината.Въпреки,че се съмнявам,защото ми каза,че вместо тези три дни да почива трябвало да пише доклад,било излезнало,че тя не се справяла с него и дрън,дрън.Не трябвало да ходя при директорката,можело да ме викат в училище заради доклада.Толкова ли не може да проумее,опитвам се да помогна на детето си.Разправя,че това щяло повече да навреди на малкия отколкото да помогне.
Колко пъти сме говорили с нея и нищо не се е променило.После ми разправя,че не можело да го накажат,защото бил малък.Малей стана страшно.

Общи условия

Активация на акаунт