Третокласници - 2

• 49 300
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
За сега са писали само ключа сол.Иначе пишеше и текстове.Има само шестици по музика.
Уговорих си извънредна среща утре с директорката,защото чак в Петък има приемен час,но сърцето ми е свито,беше малко рязка.Дано утре да е по сговорчива,ще е битка.Как ще спя тази нощ не знам.Много се претеснявам,просто няма връщане на зад,но все пак има частица съмнение дали постъпвам правилно,но не мога да приема всички тези наказания и игнорирания.Стискайте ми палци утре следобяд.Ако всичко се сгромуляса има и други училища.Има едно добро,което не е чак толкова далече.Там е работата,че и той иска,въпреки,че му е много трудно,мъчно му е.Ох дано постъпвам правилно,дано.Просто искам нещата да тръгнат малко по нормално.Ще ви държа в течение.

# 601
  • у дома

За мое голямо съжаление,в Монтана няма да има състезание Черноризец Храбър.А синът ми се нави да ходи,решава минали състезания и видя,че не е толкова страшно.

В кое училище сте  newsm78 - може и на лични...ЧХ ще има във Враца-голямото ми дете е 5 клас в ПМГ и ще ходят във Враца  Peace Ако сте свободни може да звъннеш в ПМГ-Враца за го запишеш,ако не са приключили още записването и да се разходите.

# 602
  • TX
За сега са писали само ключа сол.Иначе пишеше и текстове.Има само шестици по музика.
Уговорих си извънредна среща утре с директорката,защото чак в Петък има приемен час,но сърцето ми е свито,беше малко рязка.Дано утре да е по сговорчива,ще е битка.Как ще спя тази нощ не знам.Много се претеснявам,просто няма връщане на зад,но все пак има частица съмнение дали постъпвам правилно,но не мога да приема всички тези наказания и игнорирания.Стискайте ми палци утре следобяд.Ако всичко се сгромуляса има и други училища.Има едно добро,което не е чак толкова далече.Там е работата,че и той иска,въпреки,че му е много трудно,мъчно му е.Ох дано постъпвам правилно,дано.Просто искам нещата да тръгнат малко по нормално.Ще ви държа в течение.
много тягостна ситуация за вснички  Praynig всичко да се развие в благоприятния за детенце вариант

# 603
Почти не се виждам с родители,повечето деца ходят на занималня и не ходят на спортове.Той просто няма желание.Беше си измислил стратегия да слуша,но явно не е проработила.Не знам,но направи няколко опита,но не става.Освен това не му дава да яде с класа сутрин,кара го да ходи на страни.Явно е,че нещо е направил и не е това което ми казва.Е не медитира по време на час.Явно е обидил нещо госпожата,поне така си го обяснявам,понеже не си затваря голямата уста.Явно е казал нещо обидно и тя го е чула и е побесняла.

# 604
  • София
rosikosefi, много неприятна ситуация. Мисля, че достатъчно сте търпели, добре си решила да говориш с директорката. На мен ми се струват супер странни тези наказания, само остава съмнението дали детето не е прекалено чувствително и да ги разбира по този начин. Но дори и да е е така тази учителка трябва да си промени подхода, за да не се чувства детето отхвърлено.
Не знам какво мислиш да си направиш една писмена жалба и да я заведеш с входящ номер в училището. Имам наблюдения от училищата, че с такава жалба обръщат повече внимание.

# 605
  • София
Не помня тук ли го писах или някъде другаде /това защото се страхувам, че се повтарям/, но от особена важност учителя да си допадне с детето и детето с учителя - може да има страхотни учители, които обаче не стават точно за това дете, защото методите им не могат да му повлияят и ужасни учители според общото мнение, които обаче са точно за това дете. Така че каквото и да се е случило, който и да е виновен - дали детето, дали учителката, за мен е без значение - важен е крайния резултат - двамата очевидно не могат да работят заедно... исках просто да кажа: Успех, rosikosefi

# 606
  • Пловдив
Роси, колкото повече те чета, толкова повече се изумявам от подхода на учителката, странно е. Дори и детето да е виновно по някакъв начин, тя би трябвало да сподели какъв е проблема и да се опитате да го отстраните заедно, като отбор. Начинът, по който го игнорира, е повече от обиден, как така ще яде настрани от всички постоянно. Та по този начин детето е обречено на игнор не само от госпожата, но и от децата, на базата на примера, който дава госпожата.
Каквото и да решите, сигурна съм, че ще е за добро. Успех!  Peace

# 607
Вижте,смятам,че малкия е виновен.Ако е вярно това което се изпусна и каза.Защото когато говориш с директора трябва да имаш повече информация.Опитах хиляда начина да го провокирам да ми каже какво е станало и той се изпусна.Е съвсем разбираемо е госпожата да е обидена и да не иска да го вижда.Нямам намерение да пускам жалба и стана по добре така,ще поговорим с директорката и ще решим какво да прави.Ще отида с малкия,нека и той си каже болежките.Казал е нещо което не е трябвало госпожата да го чува,но го е чула.И сте прави явно е,че не се разбират,това не променя факта,че смятам учителката за много добра и продължавам да я уважавам.
Не виждам как да стане с нея сме говорили толкова много пъти.Явно двете не може да решим проблемите.Най важното е да запазя спокойствие,да говорим честно с директорката и ще видим и тя какво ще ме посъветва.Явно е,че малкия не умее да сдържа емоциите си.

# 608
  • София
Роси, това, което ще напиша, вероятно няма да ти хареса, та искам да уточня, че го правя най-добронамерено. Много бързо палиш и още по-бързо сменяш посоката - ту недоволстваш от действията на учителката, ту я харесваш, ту страдаш за детето, ту е виновно... Не смяташ ли, че по този начин даваш и на него противоречиви сигнали? Струва ми се, че докато сама за себе си не си изясниш позицията, и не я следваш еднопосочно, нещата няма да тръгнат в добра посока. Иначе, пак ще се съглася с Дзвер-а - ако детето не си пасва с учителката, няма никакво значение дали и колко тя е добра... А и ако методите/подхода/ и са наистина такива, каквито ги описваш .... ами на мен повече ми приличат на реакция на обиден третокласник, отколкото на опитен педагог!

# 609
  • Пловдив
... А и ако методите/подхода/ и са наистина такива, каквито ги описваш .... ами на мен повече ми приличат на реакция на обиден третокласник, отколкото на опитен педагог!

Абсолютно! Виновно или не, не е това начина на реакция от страна на възрастен, камо ли на педагог...

# 610
Въобще не ти се сърдя и си напълно права,най вероятно вината е в мен,да малкия е изпуснат,просто много го изстрадахме това дете,това непрекъснато мъкнене по болници,преди да има акт за раждане и всичко друго и всички усилия с години да е нормален и сега с тези неща,просто незнам.За това се паля бързо.Казаха ми ,че това е по малкото зло,защото такива деца не оживяват.Само се раждат.И въпреки усилията остана инвалид 60 % ,няма как да ме разберете,просто искам и моето дете да е като другите,поне до някъде.Съжелявам и ви се извинявам,повече няма да пиша за сега,докато нещата не се изяснят.Тогава ще споделя.

# 611
rosikosefi   Hug

# 612
  • Пловдив
rosikosefi, сигурна съм, че нещата ще се наредят по най-добрия начин за всички. Ще се справите!  Peace

# 613
  • София
Аз също мисля, че каквото и да е казала детето, то все пак е само на 9 години и не трябва да се взима толкова навътре от възрастните.  Доколкото разбирам и това е еднократно казана обида. Не може за това нещо да се тормози детето постоянно.  Отделно не считам, че учителките са толкова обидчиви, ама знам ли хора различни.
Не знам ситуацията е неясни и заради това, че ту детето е виновно, ту учителката. Една майка е добре да е на страната на детето със съответните възпитателни методи.

rosikosefi, детето ти е претърпяло толкова много, има желание за живот и желание да е ваше дете. Дъщеря ми също е родена много драматично и аз бях, и още съм много впечатлена от нея. Както казва неонатоложката ни малко други деца биха се справили при тази ситуация, същото е при твоето дете. И едно и също дете, едни учители го считат за много добро, други само му намират кусури. Та си е важно и сработването. Детето ти си е съвсем нормално, даже много борбено, щом издържа тази ситуация и се бори на него да му е комфортно, за да покаже най-доброто от възможностите си.

Успех!

# 614
  • София
Роси, да ти е жив и здрав! И... Твоето дете Е като другите! Може би трябва да се помъчиш да се абстрахираш от всичко, което сте преживели,  и да не го подценяваш! Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт