Третокласници - 2

• 49 319
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • 1st floor
Ми, уж трябва до тротоара да спира, но явно камиона е бил там. Така поне разбирам от думите на детето. Пък шофьорът защо е отворил вратите не знам... Confused

# 586
   Здравейте,момичета!
    При някои ще мине периодът на разсеяността,при други не. Mr. GreenДъщеря ми е в 10ти клас,няма такава шматка като нея и приятелката й.
      При моят третокласник нещата са наред,в училище също.Имат нова госпожа от тази година,стяга редиците и съм доволна.
  За мое голямо съжаление,в Монтана няма да има състезание Черноризец Храбър.А синът ми се нави да ходи,решава минали състезания и видя,че не е толкова страшно.

# 587
      При някои ще мине периодът на разсеяността,при други не.

Не ми харесва това.  Tired  Не стига че класната ми каза на род. среща ,че блее в часовете и не пише. Ами днес треньорката по плуване ми се оплака. Гмуркал се с някакво момиче и въобще не е плувал нито е чувал госпожата. Като го попитах после кое е това момиче. Той ме изгледа учудено, и ми върна въпроса" какво момиче". И ме гледа с едни такива невинни очи, ни лук ял, ни лук мирисал. Все едно не се отнася за него. Днес си е забравил ключа в училището. Дано утре да го намери. ooooh!

# 588
Моя утре няма да отиде с домашно,просто са пълни безумия,наказва целия клас когато някой не слуша да преписват,голямо количество плюс домашните,пропусна плуването,но ако не отиде на таекуондо,няма в Събота да отиде на състезанието.Игнорира малкия от всичко,няма да ходи на състезание по лека атлетика,нищо,че е най бърз в класа.Не го иска на партито за хеуин нищо,че е за целия клас.Няма да го води и на театър,освен това го е наказала всяко междучасие,да седи на столче да катедрата,за един два месеца колкото тя прецени.Е ще прежала инфор.технологии това не може да продължава така.Ще говоря довечера с баща му ако има възможност да го преместя във В клас.

# 589
  • Пловдив
Роси, ти пак много издържа. По принцип избягвам да давам съвети, ама това е наистина в повече. Не го приемам този игнор, пълен...

# 590
Ле,ле роси много тегаво при вас. Аз с моя полудявам, а на теб какво ли ти е. Тази госпожа не вижда ли ,че нищо няма да постигне с  такива големи наказания.  Другите родители какво казват по въпроса? Игнора както писа vany6a не е нормален. В нашия клас има едно дете което е ужасно, става в час, медитира, говори,дразни другите деца и какво ли още не. Но никога не е било наказвано по този начин както прави вашата госпожа.

И нашата госпожа ги е наказвала да преписват но в рамките на нормалното. Това беше миналата година. За тази още няма такива  наказания. А и да е имало са били малки и не съм разбрала. Даже понякога си остават без домашни. Ако се правили самостоятелни работи, след това нямат домашни.

Я да ви попитам за музиката. При нас са правили миналата седмица диктовка на ноти. При вас има ли  такива неща? И всяка една песен  се преписва в тетрадката.

# 591
  • Пловдив
Песни не се преписват в тетрадката, но госпожата ни държи да се знаят всички наизуст. Ноти пишат, половинки, четвъртинки... Не съм наясно много с тях да си призная, но моята щерка искаше да й купувам още една нотна тетрадка, та да се упражнява.

# 592
Той моя се оказа че ги знае. Аз го препитах набързо. Ама чак пък диктовки да правят. Thinking
Ще рече човек ,че сме в музикално училище, а не в " селско-квартално" - за справка Панчарево. Mr. Green

# 593
  • В светлината на слънцето
По музика май все още не пишат ноти или поне аз такова чудо у дома не съм мернала да носи от училище. По-скоро пеят песните и това е. Не знам дали ги и изпитват, но пък от време на време се появяват разни шестици в бележника по музика, така че сигурно имат изпитване. Thinking В класа им доста от децата се занимават с музика - свирят на инструмент или пеят в разни групи.
Ключ не съм дала на девойката, но на този етап няма и нужда, тъй като все още не смея да я пускам сама на училище. Все пак си има едно 5 минути ходене пеша и нямам пряка видимост през това време да я следя. А и има пресичане на едно гадно и доста оживено кръстовище. Моята е такава шматка, че не знам дали има по-разсеяна от нея. Хич не я виждам да пресича сама. Thinking

# 594
  • Пловдив
За миналата година по музика - още тогава правиха тестове, но от тази година пишат нотите. Има оценка по музика, но за песните, нотите ги пишат отскоро.

Аз на този етап не мога и да си помислям да й дам ключ от нас. Тя изпитва страх да седи у дома сама повече от час. Как ще порасне това дете - не знам... Тази зима - януари месец, ще ходят на бяло училище. Пуснах я, само 2-3 деца няма да ходят поради финансови причини, но как ще се оправя не ми е ясно. Ентусиазирана е, отговорна е, изпълнителна е, нямам притеснения от тази гледна точка. Но... до сега не се е делила от нас, спала е само някоя събота у баба си, и в неделя сутрин сме си я вземали. За 9 години - може би ще се съберат 10 такива спанета. Много привързана, много... Тя ще се справи, ще й е забавно, обаче тази една седмица ще ми се види...

# 595
И при нас пеят, учат наизуст повечето песни. Пеят групово и имат 6-ци  Twisted Evil
В учебника гледам пише какво е нота, 3/4, 7/8 нищо такова не им е казвано ... иначе го има като въпроси. Миналата година накрая бяха писали на лист отговори по почти всички въпроси от учебника. Нямат тетрадки.

# 596
Моята дъщеря преживява голяма драма с тази музика. То са едни четвъртинки, осминки... по нищо друго не отделя толкова време за учене, колкото по музика. Имат си тетрадка за работа в клас, учебна и нотна тетрадки.
Даже ходи на консултация при госпожата,за да и обяснява пак. Crazy

# 597
  • София
Моята дъщеря вече има ключ. Въпреки че аз не исках. Дядо и и извадил ключове и после аз извадих парите - 25 лева, да му се невиди!
Вкъщи тотално отказва да седи сама.
А навън може да се оправя из квартала - няма големи улици до училището, където и е всичко - и приятели, и танци.

# 598
Пишете още един към групата на разсеяните.  Crazy Почти не минава ден без да е забравил нещо. В последно време забелязвам, че тази разсеяност се проявява избирателно. Е, как веднъж не забрави, когато става дума за футбол или игра. Ама за домашните все аз трябва да го ръчкам. Иначе се справя. Когато внимава се справя чудесно.
Преди време коментирахме с класната му резултатите от входящите тестове. Беше допуснал елементарни грешки, а с по-сложните задачи /упражнения/ се е справил отлично. Учителката му каза, че е допускал грешки от бързане, а не от незнание. Същото ми каза и учителката от езиковата школа, както и че понякога говори и се разсейва с разни неща и се налага да му прави забележка.  Tired Като "яхнах метлата" вкъщи..... Crazy И аз, ентусиастката съм записала този заплес на ЧХ. Не очаквам добър резултат, но нали следваме олимпийския принцип....  Wink
Тази година сам си ходи до у-щето и обратно, защото е съвсем близо. Ключ има от входната врата. Вкъщи има кой да му отвори. Сам у дома не го оставям, защото той не иска да остава сам, пък и не съм убедена, какво ще сътвори.

# 599
  • София
Като ви чета и откривам какво организирано дете имам, даже две.  Rolling Eyes Ти да видиш изненада.
Много е взела да ни контролира, обаче. То са едни въпроси, то са едни засечки, човек не може една крачка да направи преди да е информирана надлежно какво, защо, как. Ужас! Аз такъв контрол не съм била контролирана, намерих си майстора обаче.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт