Третокласници - 2

• 49 290
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Уау,разлаяхме кучетата.Туку що водих тежък разговор с класната по телефона,била съм създала много проблеми.Пуснали и заповед за доклад за малкия и ме пита какво да напишела,аз се обърнах и и казах истината.Въпреки,че се съмнявам,защото ми каза,че вместо тези три дни да почива трябвало да пише доклад,било излезнало,че тя не се справяла с него и дрън,дрън.Не трябвало да ходя при директорката,можело да ме викат в училище заради доклада.Толкова ли не може да проумее,опитвам се да помогна на детето си.Разправя,че това щяло повече да навреди на малкия отколкото да помогне.
Колко пъти сме говорили с нея и нищо не се е променило.После ми разправя,че не можело да го накажат,защото бил малък.Малей стана страшно.
обикновено така се получава... затова стигнеш ли до директор, трябва задължително да си готов за смяна на класа...

# 631
  • София
Роси, здрави нерви ти пожелавам. Тази система е много трудна за преборване Confused

За празника на будителите - не съм съгласна. Поне в нашето училище си се тачи. Не бих казала, че децата нямат идея за какво става дума и само тикви са им в главата Simple Smile Напротив, имаха даже конкурс за проект по повод празника, моето човече донесе вкъщи грамота за трето място и награда - книжка. Тържество в библиотеката имали. С две думи - заслужи си вампирския грим hahaha

# 632
  • София
Роси, стана ми интересно, като толкова пъти сте разговаряли с класната, кой инициира разговорите - тя, защото е преценила проблем с детето, или ти, защото си преценила проблем на детето с нея? Ако е тя, то може би търси начини за съвместно справяне, ако обаче е обратното, може пък да не вижда чак такъв проблем и обръщането ти към директора да и се явява гръм от ясно небе... Нормално и напълно очаквано е, според мен, да е засегната от това, че в случая е "прескочена"... Имам чувството, че има някакъв проблем в комуникацията, че някаде се къса нишката...

Белинда, с кое не си съгласна - факт е, че към днешна дата всичко зависи от конкретното училище, да не кажа конкретния учител! Изрично споменах "моят опит" и той не засяга само будителите. И никой не казва, че само тикви са им в главата, но масово тиквите надделяват!  Wink

# 633
Ами и двете и тя ме е търсила доста пъти и са ни викали в училище и аз съм я чакала или случайно съм я виждала и сме говорили.И аз отидох при директорката с молба за смяна на класа,като не исках да вредя на учителката.А вместо смяна на класа,става това което става в момента.Отидох при директорката,само заради това да сменим класа,не да пишат доклади и други глупости.

# 634
  • София
Ами и двете и тя ме е търсила доста пъти и са ни викали в училище и аз съм я чакала или случайно съм я виждала и сме говорили.И аз отидох при директорката с молба за смяна на класа,като не исках да вредя на учителката.А вместо смяна на класа,става това което става в момента.Отидох при директорката,само заради това да сменим класа,не да пишат доклади и други глупости.
да, но се върна от директорката, без да си сменила класа - т.е. случва се точно това, което се случва в 99% от случаите - директората ще търси начини да замаже нещата чрез доклади, класната ще се нервира една седмица, после ще стане абсолютно същото като преди, трябва да намериш решение и може би най-доброто е смяна на училището Peace

# 635
  • В светлината на слънцето
Роси, късмет. Hug
Аз тази година минах метър с Хелоуинските страсти. Нито тиква, нито сладки, нито грим, нито костюми. Взех им само малко страховити бонбони - за тях и за децата, които неизменно ще се появят довечера на вратата. Малкото категорично отказа да ходи в детската градина с какъвто и да е страшен атрибут - и така си бил красив. ooooh! Mr. Green А девойката днес не учи, защото училището има юбилей и довечера ще имат тържествен концерт, който най-вероятно ще продължи до късно и така няма изобщо да й остане време за Хелоуин.
Иначе да, тиквите определено надделяха над будителите. В нашето училище не празнуват тиквения празник, празнуват будителския и организират за децата разни неща. Но тази година ще прескочат заради юбилея. Нямам нищо против тиквите, защото за децата си е веселба, против  съм масовото истерясване на медии на тема тикви. Peace

# 636
  • Варна
Роси и от мен късмет  Hug

В нашия клас - няма да празнуват официално нито Тиквите, нито Будителите. За училището като цяло - не знам.
Но в занималнята, където ходи - днес ще имат Хелоуинско парти, подготвили са сувенири за продажба, а с парите събрани от тях - утре ще купят цветя и ще участват в общоградското шествие по случай Деня на Народните Будители. След това ще посетят книжарница Сиела (която има -50% по случай празника) и ще си закупят книжки за библиотеката в занималнята. Явно си зависи от "госпожата".

# 637
k_savova, добра идея - материалното в името на духовното. Peace

# 638
  • София
Аз за тези Хелуински напъни винаги съм се възмущавала, но то си е от възрастта и поколението ни....
Но винаги съм си задавала въпроса: Като ще вземаме американските празници, що не вземем Денят на Благодарността, примерно?!
Защо не вземем нещо смислено от тях, нещо истинско и полезно, а вземаме, клоунщината само?!  Naughty

# 639
  • София
Викаш по-добре пуйките, отколкото тиквите?  Laughing

# 640
Здравейте,бях много ядосана след разговора с класната и на обяд грабнах молкото и отидохме да чакаме бати.Като излезна го питах как е минало,пуснала го е на партито.Питам го къде е госпожата той горе,казах му хайде качи се горе и и кажи,че съм долу и искам да се видим.Тя свали децата на стол,беше се успокоила,направо се обърнах и и казах истинската причина за ходенето ми при директорката,да го приема както иска.Говорихме си дълго време,обясних и,че не съм искала да и създавам проблеми,бях готова за война,а нещата се случиха много спокойно.Стана и пределно ясно,че търся решения,а не проблеми.И все пак не съжелявам,че постъпих по този начин.
Малкия отива да обикаля с приятелче.
След буря все пак изгрява слънце.И след най дългата и тъмна нощ идва утрото.Приятен ден момичета.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 15:02 от rosikosefi

# 641

Ако питаш моя малкия той ще ти каже и двете, при това едновременно - от чисто вкусова гледна точка. Mr. Green Ама щото след Коледа той обичайно закуска с пуешка кълка в едната ръка и меденка с глазура в другата. Crazy

# 642
  • София
И твоята гледна точка ми харесва! Mr. Green Laughing

# 643
  • София
rosikosefi , аз от наобяд се каня да ти пиша, че мисля, добре си направила с разговора при директора и госпожата ви ще си направи изводите. Много ми харесва израза, че търсиш решение и детето трябва да е разбрало за какво го наказват, да му е обяснено как е правилно и да не го делят постоянно. И други подобни, но най-важното е детето. А също да кажа, че с тези преписваници може да намрази писането, и от там и ученето.
Успех!

При нас има много емоции по Хелоуин, но само с емоциите си остава -  тази година и аз нищо не съм правила, само пека първата тиква за сезона. Бяхме купили едни светеци пръсчета и ги пазех за днешния ден, добра занимавка се оказаха. За Будителите имаха тържество в училище. Три години разказвам и правя обиколки по Алеята на Будителите, тази година почивам.

# 644
И аз мисля,че постъпих добре.Вчера в последния ни разговор, тя ме излъга за да се почувствам зле,защото и на нея и е зле.Само,че може да изглеждам смотана,но чак пък толкова,не съм дете от класа,което може да лъже.
Каза,че ще продължи да го наказва да преписва, нека да му дава обаче аз ще преценявам дали да го прави,когато си напише другите домашни.И си научи,ако има време ще го направи.Като ме пита ще и казвам нямаше време и толкова.
Другото което ме дразни хем бил лош,хем какво да напиша в доклада,като ми дойдат на проверка,ще питат какъв е проблема с детето,е нали е лош.Също така ми казва,че той няма да се оправи и ще става по зле,това са нейни думи.Тя се дразни,че не може да го пречупи.Не искам да го оправдавам,трабва да се опита да се стегне.Ще го питам всеки ден как се държи с него.Защото има вариант да го тормози,надявам се да не посмее да го направи защото разбра,че имам достатачно смелост да отида при директорката и ако се наложи ще го направя пак.

Общи условия

Активация на акаунт