Януарското човече 2014, расте ли расте, а мама дебелее- тема 11

• 30 399
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Бейбифейс  Hug Hug Hug Когато можеш пиши как си?!?!?! Много мъчно ми стана  Confused Дано вече си се поуспокоила и коремче да е добре  Praynig Praynig Praynig

# 61
Минавам да се разпиша набързо, завърнах се от мама от Хасково. Ремонта вкъщи все още не е приключил, но мъжо напредва.... Crazy  Нямам търпение да приключим, да се изчисти, да наредим и да чакаме.......Такива хубави празници идват  Heart Eyes  На мен нали ми обявиха , че съм секцио та дата ще е някъде м/у 10-15. 01.............ееее поне си знам, кога ще е, с това се успокоявам  Wink

Ние напредваме с покупките, поръчахме легълцето, взех си хубава възглавница за кърма, разни повивалници и дребни неща като аспиратори за нос, термометри, канчета за баня и едни малки жълти патета за ваната , от Айко  hahaha hahaha еее....те са глезотийка, признавам. Леглото го чакаме до 10-15 дни, тъкмо се надявам да сме приключили с ремонта и да сглобим легълцето, та да може хубаво да се измирише до Януари от гадните вещества.

В Бургас падна първата сериозна, мокра , дебела мъгла, значи обратното броене до зимните празници започна  Heart Eyes  Очаквам да са много хубави и дано навали хубав сняг за да си направим една хубава бременна сесия на снега с мъжо.

Елг, благодаря за хубавата темичка, дано е спорна. Моите съболезнования  Flowers Rose

# 62
Аз бих приела това родата на ММ да ме дразни, по-нормално ми се вижда, но когато собствените ти роднини се държат така, това е много по-натоварващо.
Между другото, с ужасни контракции съм, не ми се беше случвало и много ме е страх. Чудех се какво е, но вече съм сигурна. Коремът ми подскача и се свива през няколко секунди! Усещам и някакво напрежение долу ниско към влагалището. Имам тук само калмацин форте и пих едно - магнезия му е 155 мг и не знам дали е достатъчно. Взех и 2 но-шпа. Ако не мине, утре отивам да ме видят. Страх ме е много...
Здрасти, бейбифейс, как си? Надявам се, че болките са попреминали и нямаш контракции вече! Знам колко е натоварващо някой близък да постъпва така, но понякога се опитвам да бъда егоист и да ги игнорирам, но истината е, че сега най-много им се дразня на всичките, сигурно от хормоните! Ще ти е болно няколко дни, но ще свикнеш да ги игнорираш и ще ти стане по-спокойно! С теб сме, миличка и всичко ще се нареди ще видиш и бебчо и ти ще сте добре!Знам, че е трудно да остане човек спокоен в такива ситуации, но опитай се да изключиш и се пренеси в близко бъдеще, когато ти и бебчо ще се гушкате, а навън ще се сипе пухкав снежец и няма да ти пука за нищо друго Simple Smile Много  Hug и когато имаш възможност пиши как си!

# 63
Добро утро ,

Деси-89- много често ми се случваше да съм с аритмия, но тогава ходех на работа на смени, недоспиване, дете, домашни задължения.

Котката- аз вече 3 година съм ковчежник и доставчик. Жал ми е за децата. Пък и ме бива да спестявам пари, защото г-жите се уливат понякога. Сега си делегирах малко от задълженията на 2 родители.

Бейбифейс- е то бебето на кой да прилича, на комшията. Да ти кажа тези битовизми или ги режеш от сега или ще продължат и занапред. При нас е така със свекитата. Като разбраха, че съм бременна и казаха сватба. Добре де ние нямаме пари, разбраха се с майка, че ще си поделят разходите. И се почна- ама не може ли да ти дам моята рокля, обувки на заем, ти сама да се фризираш. Добре де, аз съм си спестовница, сватбата излрзна общо 4000. Като те си каниха които си искат. Здраве да е. После за бебето- количката от нас, леглото от майка ти. Добре количката беше 300лв и се приключи, а мама легло, матрак, завивки и т.н. Свеки подари една златна малка монетка на погачата и 100лв, мама за изписването обеци за мен и за Елия, на погачата златна гривна и 100лв. После не е спраяла да купува дрешки и подаръци. ММ юни месец си счупи крака зверски и лежа 3 месеца на легло с 4 операции и на инжекции. Майка му си хвана шапката и отиде в Англия. Майка ми намери инжекциите, плати ги 400лв иначе излизаха над 700, всяка седмица идваше с 1 торба и 50лв. Ние бяхме точно със 70лв от работодателе уж за инжекции и 150 от моето майчинство. Накрая не издържах и се разревах пред свеки, че едвам се оправяме и тя ми донесе 1 тарелка с кебабчета с истичащ срок, 1 брашно и 1 пак. захар. Как не я беше срам не знам. От тогава се зарекох, да умирам от глад няма да и кажа. На следващата година дадоха 4000 за кола на брат му и 1300 долара за лаптоп. Понеже нямаше как дадоха 1000 да си сложим климатик. И познайте- следващата година си пойскаха парите. От тогава и ММ се закле пари от тях не. Живи и здрави да са, но не е редно да си делят децата. Надявам се аз да нестана така с мойте.

Така, че неотгледано дете няма. Щом с ТМ сте стигнали до тук, ще си продължите как вие можете. Пари се печелят и губят, нямаш ли никой до себе си е страшно.
много  Hug и утре ще се видим

# 64
babyface76 мила успокой се  Hug Hug Hug - важно е да си спокойна, че и бебо да се успокои, защото то усеща пулса и адреналина в кръвта ти  Hug.
Моите родители са в чубина вече 15 години и не ми се месят в нищо, нооо на ММ, каква простотия спретна мъжът на майка му  ooooh! - още не бях и в 3ти месец, но се знаеше че бебетата са две и той да отиде в Джъмбо и да купи 1 кошара от тези сгъваемите  ooooh! ooooh! ooooh!. Викам им аз, че първо не сме избрали как да пренаредим къщата, второ ЕДНА кошара не ми върши работа за 2 бебета, трето на трето тези неща трябва ние да ги съобразим и съвсем нормално му казах на човека, че има 1 месец срок да отиде да я върне и да си прибере парите. Вкъщи е толкова тясно, че ням как да съхранявам неизползваеми вещи, да не говорим, че в 3 ти месец не мога аз да приема, че може да се пазарува каквото и да било. От там излязох най-голямата неблагодарница, майка му направи едни драми, едни сълзи, едни постановки от селски вечеринки...ужас, а аз се постарах съвсем нормално, тихо и спокойно да обясня, че така не се прави. Те нямат други внуци и нямат никаква идея от какво има нужда едно бебе, за това е най-добре да питат. Както и да е ММ също беше възмутен, но въпроса се потули, подозирам, че ще ми я натресат един ден уж като подарък, амааа тогава най-демонстративно ще хвърчи в кофата за боклук.
Предприела съм таткита, колкото по-малко общувам с тях толкова по-добре - не обичам никой да ми се меси в нищо, казах ако някой има желание като дойде времето ще отидем по магазините и ще купим каквото трябва. За щастие ММ ме подкрепя всячески и казва, че аз и моето мнение сме най-важни. Сега вече сме избрали и количка, която ще струва пиблизително 600 лева, майка му попитала от какво имаме нужда и той и споделил, та тя изявила желание да помогне финансово. Няма да се дърпам, макар, че съм горделив човек и трудно приемам помощ, нооо пък ако това ще ги накара да се почувстват по-добре - мир да има.

Сложни са тези отношения и ние някой ден ще остареем и нашите деца ще се дразнят от поведението ни, нооо това е кръговрата на живота. Важното е да си пазиш силите и спокойствието  Hug Hug Hug

# 65
Бейбифейс, аз акъли нямам и за чужди ситуации не смея да раздавам, но знам как се чувстваш. Аз съм преоодоляла проблема в последните години с тактиката "пълен игнор". Общувам си с родителите ми, но когато нещата опрат до критикарство, просто не ги отразявам и не позволявам да ме въвличат в подобни разговори, доколкото е възможно. Повече от това не ми се пише във форума, но искам да кажа, че намирам за абсурден, дълбоко вреден и глупав българският манталитет "да си хванеш богат мъж да те издържа". Също така не намирам за добра практиката на деца да се купуват апартаменти, коли, етц. Особено, когато има повече деца в семейството, винаги има несправедливост. В нашето семейство пари на деца са се давали само за образование, това трябва да е достатъчно, за да може човек да си стъпи на краката. Е, братята ми са по-оправни от мен, аз поради някои житейски избори, които са си лично мои, и съм ги правила в пълно съзнание, вземам г/д колкото теб, но аз тези неща съм ги знаела и преди това. Подписах 2007 год. на 350 лв. стартова заплата, сега е 2х нето. Разбирам, че на родителите им се искат разни перфектни неща за децата им, но перфектни неща в живота няма и кой къде ще направи своя компромис си е негова работа. Аз с пари мога да правя компромиси, но с чувства не мога.

# 66
Бейбифейс спокойно  Hug на сладък бебчо му няма нищо, ами си дигнала адреналина и това е нормално за бебчовци когато сме така.

За вашите има една хубава книга ама пусто не се сещам заглавие и от къде може да се вземе за границите, които е нужно да се поставят между хората. По принцип моето мнение е всяко ново семейство да е напълно !! отделено от майки баби и др и то не само физически. Всякакви решения си вземате сами и толкоз. Другите хора имат право на мнение и съвет и до там. Когато оставяме трети лица да ни се бъркат се стига до статистиката на разводите. В момента съм свидетел на развода на моя много близка с малко дете и всичко започна с действията на майката срещу съпруга и обидите за прошляк и бедняк. А мъжете имат достойнство и не винаги само защото са мухали имат проблеми.

Ако жената не респектира мъжа си, винаги идва края. А и всичко се обръща. Който е беден днес утре не е и обратното.

Относно границите има страхотни задружни разширени семейства, които си помагат. В мойта рода е така. Но там няма това отрицателно влияние. А където има такова трябва да се избягва. Ти сама ще го разбереш с времето, но колкото по-рано сложиш граници и прекратиш тия чести гостита на място, където те тормозят толкова по-добре. Мъжо и бебе са сега твойто семейство! Никой друг. Дано успеете да се справите финансово и да не зависите на никой, който с едната ръка дава, а с другата взема.
Родители са , уважавай ги, но и за тяхно добро е също да се сопрат малко в намесата. Горе главата!

Влязох само заради теб. Хайде мами хубав ден от нас!

# 67
Готина книга е "Семейството и как да оцелеем в него" - ако не друго, добре обяснява семейните динамики.

# 68
Здраве желая!

Ех, тези думи, няма по-голямо оръжие от тях.

Бейбифейс Надявам се днес да си по-спокойна и контракциите да са отминали. Взела си най-доброто решение! От тук насетне имаш времето да си помислиш колко разумен и отговорен човек си! Самочувствието ти трябва да е на толкова високо ниво, че да не допускаш нищо да те разколебава! Ти взимаш решенията за себе си и колкото и да са грешни в нечии очи, те са си твоите и това ги прави единствени, истинни и най-правилни.
Баща ми беше казал преди време, че светът за едно човешко същество се разгръща по следния начин: Аз и моите родители срещу всички! -> Аз и моят брат и сестра срещу всички! -> Аз и моят мъж/жена срещу всички. -> Аз и моето дете срещу всички!
Аз лично спазвам и съм убедена в тази последователност... (може би и твоите родители са в тази последна фаза и не осъзнават, че вече не е актуална...)

Аз днес съм на преглед и този път ще попитам лекарката си жена как трябва да го усещам това бебе, че с тази предна плацента го усещам едно тромавиче... И Сузи и Косара ми бяха такива живарници... Ама може би има време...

До нови срещи!

# 69
Добро утро!
Да се разпиша и аз, че току виж и темата се преполови, а пък аз да не изтърва нещо! Mr. Green

Бейбифейс, започвам с теб, тъй като много ми стана мъчно като прочетох за случилото се. Моят съвет е като на Котката, пълен игнор. Само така ще се научат да си стоят на мястото и да не предявяват претенции за това и онова. Спестете си парички, знам че е трудно, и си купете сами количката и кошарата. Много мразя някой да ми казва точно какво да си купя и за колко пари, камо ли да ми го донесе в нас и да каже ето за бебето подарък. Държа всичко сама да си избера, ако искат да дадат пари, аз ще си доплатя за желаното нещо, не те да ме задължават какво да ползвам.
Прегръюам те силно и се надявам всичко с бебешора да е наред. От сега нататък не си го причинявай повече, ако трябва не общувай с роднините си, но в името на малкото човече трябва да си спестиш всякакви негативни емоции.

Аз днес за втори път ще пробвам да стана софиянка (ще ходя пак в общината, този път с хазяите и дано този път няма проблеми).

# 70
  • София
Бейбифейс, не искам да прозвучи гадно, или да те обидя, но нареви се да ти олекне, ако можеш сподели си с ТМ и прати всички на майната си, без да се притесняваш дали са стигнали там или не Wink

Взаимоотношенията във всяко семейство са сложно нещо. За съжаление понякога родителите не се усещат как си нараняват децата. Не че ще ти помогне, но и това ще мине и ще замине.
Важното е ти, бебето и ТМ да сте си добре, заедно, единни и да се подкрепяте.

Болките и контракциите ти са от нервите, бебо ги усеща и затова се мята така. Нищо му няма, но за твое успокоение може да си отидеш при лекаря, да те види.

Стискам палци нещата бързо да се уталожат, да се оправят и ти да си по-спокойна  Hug

# 71
Фейсче  Hug Игнорирай всички дразнители за известно време и се успокой, че да се успокои и бебето. Няма да повтарям другите, казали са ти достатъчно верни неща. На ен нашите ми се сърдя, като кажа, че сега семейството ми е ММи детето, но с времето свикнаха. Много са важни границите и е добре те да се поставят в началото. Важи за родителите и на двамата.

# 72
  • София
Здравейте коремчета,минавам само да се разпиша.Ние сме добре и ви четем редовно!!! Hug Hug Hug

# 73
Здравейте!
Фейсче, Hug като четох това,през което минаваш все едно видях себе си преди 5-6 години,когато бях на нож с майка ми заради ММ. Беше повярвала на едни субекти,че той бил какъв ли не,после беше решила,че ще идва да ми събира багажа и да ме прибира и т.н. След поредният скандал(даже бях на работа и дойде да ми вдига кръвното) аз побеснях,изгоних я и й казах,че когато започне да ме уважава като човек и да цени избора ми,тогава да ми се появява пред очите. Успя да изтрае да не ме вижда само 6 месеца и накрая смекчи тона,поопозна ММ и накрая му се извини за всички глупости,които е направила. Сега го уважава много и за много неща се допитва до него,но явно трябваше да минем по трудният път,за да ни е добре сега. Затова ще те посъветвам и аз като повечето момичета-игнор и си гледай бебчето и ТМ. Вие сте се събрали,за да създадете семейство и сега вие сте основите му,а ако на твоите родители си им мила,те сами ще се смирят. Изпращам ти много  Hug Hug Hug и се надявам бебчето да се е успокоило и контракциите да са спрели.

На всички коремчета в темата много  Hug Hug Hug Hug

# 74
  • София
Прочетох доста тежки ситуации и ми домъчня. Надявам се всеки да намери своята подкрепа и да преодолее трудностите.

Има ли яснота за срещата с чуждестранно участие   bouquet

ЕДНА кошара не ми върши работа за 2 бебета

Мисля, че съм виждала доста снимки на близнаци в първите месеци - спящи в едно креватче. Просто ги слагат "напряко". Може би в подфорума за близнаци ще се намерят по-компетентни мнения.

Общи условия

Активация на акаунт