Златна есен тук е вече , с глас се смее МАЙското човече

• 28 334
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Благодаря. Някои от признаците ги има. Ох , притесних се. А това израства ли се , лекува ли се?

Не се вкарвай във филми  Peace

Към 12 мес казват, че се израства ... уж. Някои и повече се мъчат.
Няма много варианти за лечение, в голяма част от случаите е само симптоматично.
Често изписват Гастротус - сиропче, което потиска симптомите. Ако е нужно по-сериозно лечение, преценява вече специалист.

*ЕлЕм ,

аз вече не съм толкова стриктна, някои нови неща само за 3-4 дни ги въвеждам. Елда давам, няма проблеми. То ако седнеш да четеш почти всичко е алерген и е опасно по някакъв начин... писна ми да мисля по цял ден за това захранване.

Глутен аз ще въведа към края на 7-ми мес с овесена каша, после ръж, ечемик не знам ... накрая пшеница.

Да, кашата трябва да е млечно хранене, или правиш с АМ, или даваш млечни. Повечето са с т.нар. преходни млека и т.н. Кашите на Милупа са с АМ. Другите не съм ги проучила всички. Имам Хип, Милупа, Хумана, Слънчо.... Но за момента давах оризова на Хип и елда на Хип отскоро.

Замества се следобедното хранене. Но може и сутрин да се дава каша. Аз заместих на третия ден. Но не съм критерий, защото аз ги правя с кърма често, и тя не яде много, та заместих е малко силно казано... понякога след това суче, друг път- не ... ако изобщо благоволи да си отвори устата и да ги яде, че често я стиска и нищо не мога да вкарам...

Кисел може около 8-9 мес, но аз не смятам скоро да давам.
Някои и по-рано го дават, но не мисля, че има някаква ценна хранителна стойност и  не виждам смисъл, по-добре каша с плодово пюре вътре.

# 721
привет, момичета Simple Smile
нямам много време сега, че ще излизам с малкия, но да напиша няколко реда, ако може да съм полезна с опит.
Мон, дано не ви създава проблеми и да се израсте по-бързо,вярвам че кърмата ще спомогне.
пък и с възрастта коремчето ще укрепне, ще мине бързо, ще видиш.
може и преди годинката вече да е изчезнало.

Силве, браво за прегледа ви. при нас урологът каза, ако до годинка не се е забелило да идем, за пишлето, ама аз и не забелвам сега, та май ще ходим, знам ли, живи-здрави.

Sunshine, EлЕм,
гастро прави диагноза,
наистина няма място за притеснения излишни, то все някой симптом всяко бебе може да го има.
дано всичко е наред.

naninka,
благодаря.
аз бях много спокойна, ама много ми дойде напоследък.
старая се да си върна формата. благодарна съм, че със спорта и източните бойни изкуства, може би и с рисуването, родителите ми помогнаха да изградя уравновесен характер, въпреки че като всяка майка на моменти направо ще изперкам като се притесня. просто първо броя до 3 и гледам да се взема бързо в ръце, да не се шашкам. притеснението е най-лошият съветник на разума.
а , ве, майка да си - това е, няма как.

та ако може да допълня Мон,
 ЕлЕм,
оризова каша може за 2-3-4 дни да я въведеш, и вече по-смело да въвеждаш, не за 7 дни нещата. ще наблюдаваш за реакция и как върви общо.
добре е оризовата каша да даваш заедно съз зеленчуково пюре или плодово, да е по-вкусно.
глутен може да въведеш и с каша, и с бисквити обикновени, и със сухари, за предпочитане оникновени, а не бебешки, поне според мен. но аз със сухар ще дам след седмица-две защото мисля да дам попара със сирене тогава, другия месец кисело мляко с бисквити и след това каши. но това за нас. ти си въведи първо каши, зависи и как наддава бебето.
със сухар може да чеша венците.
може да даваш и млечни, и немлечни каши, но с ам или кърма. на този етап.
сега всяко хранене следва да ти е млечно изключая това наобяд, ако си дала месо или жълтък.
и освен ако няма друга препоръка от педи.
след 7 мес обикновено +-:
1. сутрин - кърма
2. 10ч - кърма или като въведеш каша - каша - пак млечна или с ам или кърма. (след време аз тук ще включа живот и здраве, попара със сирене и сухар, вода, каша млечна на милупа, слънчо, хип, може с елда, с друго)
3.12.30ч-месно пюре или зеленчуково с до 1/4 жълтък, един ден само зеленчуково без месо и жълтък. безмлечно.
4.15.30-16 - плодово пюре, кърма, ам,( и всички неща може да се редуват като закуската в 10ч. както и след време ще дам кисело мляко с бисквити)
5. 18ч - кърма, ам
6.20.30- кърма, ам. някои педи предпоръчват вече 5 яденета, аз не мисля. ще давам кърма и в 6 колкото иска, и като заспива, само да имам  Whistling

kanye, браво че си на работа по малко, сигурна съм, че ти се отразява добре Simple Smile и малко почивка от бебо макар да я мислиш  Heart Eyes

може нещо да допълня после, да не съм изпуснала, че бързам сега.

п.п. ето, докато пишех сега, кърмех насето. ще му нахлузя космонавта сега и излизаме.
след седмица-две ще опитам на това място, в 10 да му дам попара със сиренце, после каша от готовите, с ам някакво.
хубав ден на всички  bouquet

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 10:15 от jos

# 722
Здравейте,момичета надявам се всички да сте добре и бебоците също!
Аз водих Кристин рано,рано сутринта на гладно да и вземат кръв,всичко мина много бързо но с тая урина се видях в приключение не става и това е.
Не съм запомнила всички теми които осъждате но ще се изкажа по няколко:
За сън я обличам с боди с къс ръкав и отгоре с пижамка(гащеризон или от две части),завивам я с олекотена завивка и тънко одеалце.Отопляваме се на парно но го спирам за през нощта,понеже стаята ни е малка и става много задушно.
За къпането и ние разредихме вече нямаме график по някога през вечер по някога всяка.
От кашите съм въвела оризова и елда на Хиип,правя ги с вода смесени с малко плодово пюре,давам ги между храненията след обяд.С глутена няма да бързам заради АД го карам доста бавно и имам още доста плодове и зеленчуци да въвеждам,поради същата причина и млечни каши за сега не мога да давам.
А да ви питам мислите ли за кухня (знам че е рано,просто ми е интересно коя предпочитате,особено майките с опит)или няма да използвате такава?
Приятен ден изпълнен с много усмивки!  Hug

# 723
elizabetha, че имам минута-две,
като се събуди след 2 мин го сложи над гърнето за мин две ще се изпишка.
дано изследванията са ок.
кухня не мисля да ползвам, имам възможност да готвя, ще отделям за малкия от нашето или ще му правя. ако не се справям - тогава.
според мен-
-11.30 всеки път да ходя до другия блок с бебо.. връзва ме някак
- меню си е, не може каквото ти искаш да му дадеш
-за момче, той сяда с нас на масата вечер, обикновено де, ще му мирише нашето, пак ще му дам някой път,
а аз за каката готвя супи, манджи, така или иначе.
-може да има зараза някоя
-обикновено следобяд е кисел или крем.... не ги тача
-ако не хареса нещо пак трябва да му правя нещо
-в магазинуите има и каши, и елда и тн здравословни и разнообразни, бързо стават
+ не се занимаваш да готвиш, да мислиш какво, да пазаруваш
но аз и за каката купувам, и не ми пречи.
и на ясла мисля преди 2 г да кандидатстваме.
 итн

# 724
Здравейте на всички,дано да сте добре,аз сега влизам от три дни не съм Ви чела доста четена падна.При нас всичко е на ред,виждам,че коментирате повече за захранването аз вече не спазвам никакви схеми кое как дойде така го давам нова храна въвеждам максимум 3 дни,кисело мляко мисля да дам към 8 месеца,но само по 2 пъти в седмицата с бисквитка.Малкият вече си пие АМ без проблем,зъби за сега няма от вчера не иска да лази,а преди не се спираше иска да стои в детското легло и да се държи за таблите прав,вчера за малко да падне от детската количка докато му правех млякото беше се изправил в нея,а аз не знаех,че може да се изправя.За кашите аз давам на Хумана и ми харесват и на бебо му допадат.Това е за сега от нас.Хубав ден на всички  Hug  :bouquet

# 725
Здравейте! За кашите - и на мен ми стават като лепило, даже трудно успявам да я разтворя добре, все се намират топченца вътре. Правя я с АМ, макар, че на опаковката пише с вода да се прави (за Слънчо става дума).
ЕлЕм, за кашите със сухо мляко - аз съм скептично настроена, поне в близките 2-3 месеца не мисля да давам, кисел също.
Нашият режим на хранене е следния:
08:00 - 150 мл АМ
12:00 - оризово - бананова каша или зеленчуково пюре 100-120 гр.
16:00 - плодово пюре или оризово - бананова каша (зависи какво съм дала на обяд) - 100-120 гр.
19:30-20:00 - 180 мл. АМ
23:30 - 00:00 - 150 мл. АМ

# 726
Боже,то маи на всички кашите стават като лепило,а  мен ме беше срам да ви питам защо ми стават така да не би аз да бъркам нещо при приготвянето им  Embarassed Embarassed Embarassed.А за спането вечер аз на бебо му слагам две бодита с дълъг ръкав,ританки и чорапки,понеже той се отвива много и спален чувал не иска,но аз оставям включена ел.печка за да е топло в спалнята.На кухня не мисля да го записвам аз си му готвя за сега.

# 727
Здравейте,момичета!
От миналата седмица Гого яде по-малко от преди,мисля,че е от зъбите.Давам му Дентокинд,когато е много кисел и нервен.За храненето нямаме всеки ден един и същи режим-сутрин става по различно време и се водя по това.Давам му плодовото пюре предиобед обикновено,а на обед от вчера се захранваме с каша от елда на Хип.Правя я с мляко.Ние сме доста назад с повечето храни,заради АД,но и не бързам.Има време.Аз също мисля за кухня,но не знам дали ще е препоръчителна за нас.Ще говоря с педиатърката.
За спане му слагам боди с дълъг ръкав,цяло гащеризонче и чорапки.Завивам го с поларена завивка.Не мисля,че му е студено.

# 728
  • София
Здравейте  мами,
  ние днес минахме на кръвни изследвания и коремна ехография. Чакам резултатите следобяд . Ехографията направихме във ФИ Хелт, много добре изглежда центъра, лекарката беше много мила и внимателна . Всичко е ок, само малко газове има ( предполагам от захранването).

Светли тъкмо щях да питам , какво става с пиенето на АМ. Мина ли ти настинката на теб?
Šunšhine а при вас как са пюретата.

Мон...много кураж и много сили , дано по-бързо да го израсте детето. Може би и затова беше токова неспокойна като по-малка, а преди това нали си хапваше кърма ? Каза ли докторката от какво се провокира рефлукса и дали има някакви хомеоппатични медикаменти.

Жос а при вас физиотерапията помогна ли, сега си добре нали?А за търпението и справянето със ситуациите , мисля , че е до темперамент, характер.Който е нервен и по притеснителен и 5 деца да отгледа, пак ще си е такъв. Така ,че поздравления и от мен  Hug.

Глутен мисля към края на другия месец да вкарвам с овесена каша, но преди това на 7 навършени ще въведа пилешкото месо , януари (към края на 8 м. ) може и жълтък. Аз не бързам въвеждам 4-5 дни нови храни. Нямаме заместено хранене, просто малката не желае . Режима сега ние е

9:30 -АМ ( 180 мл )
13:30 -зеленчуково пюре и АМ ( 50 /50)
17;30- плодово/ оризова каша  и АМ ( пак 50/50)
21:30 - АМ 180 мл
м/у 3:30 и 5:30 -АМ пак 180 мл

От написаното се вижда , че сме си почти на АМ, но колкото толкова. Когато е готова сама ще започне да иска повече твърда храна

# 729
Момичета,да се включа и аз.Днес Ния пак ака рдко и съм 99% убедена,че е от една определена каша на Хумана.Тя е със сухар ,банан   ябълка и миналата седмица като я яде 3 пъти на следващия ден акаше по-рядко.Една седмица не я давах и всичко беше ок, вчера реших пак да я дам а да потвърдя подозренията си и и дадох само 50гр и денс ака рядко.Няма повече да я давам, но не мисля,че причината е глутенът ,защото тя всеи ден си хапва хлебче , а от снощи и слагам и по бисквитка две на хипп в млякото.Ще видя утре как ака, днао не е рядко и ако не е ,то значи кашата е причината,поне според мен

# 730
  • Бургас
kanye , не, не ми обясниха от какво се провокира. Той и баткото имаше същите симптоми, но малко по-слабо изразени, сигурно и той е имал... даже него се наложи да го отбия в 7-ми мес, въпреки че имах кърма, защото се извиваше, къркореше му коремът и отказваше да суче... сега си давам сметка, че явно пак за същото е ставало дума. Израсна го без лечение, но това, че цял живот е все със задна хрема явно може и на това да се дължи, не знам.

Сега поне няма да се предавам с кърменето - сънена суче, понякога и през деня се излъгва да си хапне, като откаже - цедя, но не се давам  Mr. Green

В България няма хич варианти за лечение ... даже едни сиропчета, които има в други държави, тук не се внасят... лошото е, че повечето лекуват само симптомите, та затова даже не съм решила дали да давам по-сериозните лекарства, които ѝ изписаха. Нещата и сами се подобряват малко по малко. Но пък ако лекуването спре податливостта на лигавицата на вируси и задни хреми, си струва да опитам поне. Ако има ефект, ще ги давам 2 мес както ги изписаха, ако няма никакъв резултат, ще ги спра по-рано.

И ние нямаме заместено изцяло хранене, освен рядко, в единични случаи, когато изяжда около 160гр пюре на обяд, но това се е случвало 4-5 пъти само. Не се тревожи, ок си е Симона  Hug

# 731
Ох,Мон ,дано това лечение помогне или поне да и намали симптомите,да не се мъчи милата душичка.То направо ужас някакъв така както го описваш,и за теб и за нея, а пък и като не може да си каже детето ooooh! Дано само д аи минава и да сте спокойни и ти и тя и да можеш да се насладиш на майчинството с малко спокойствие,че представям си какво ти е все да се тревожиш и да търсиш причината Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 732
Оф най-после ми мина,бебо си пие АМ и да не повярва човек като огладнее започва един рев Grinning,а досега не е плакал за мляко,ама здрав да има нека пие колкото иска,обаче намали твърдата храна и набляга на млякото,е хапва си и пюрета и каши,но по- малко от преди  Rolling Eyes.Колкото иска толкова аз не го насилвам.

# 733
и ние не сме заместили, на обяд хапва по около 70гр зелен.пюре и следобед пак толкова ор.каша, не знам как ще стане да се замести, тъй като той си цоца от мен когато му е кеф. Даже като съм на леглото идва и ми дърпа деколтето и се обслужва, няма може ли, не може ли ....
Иначе пък се научи да дъвчи, не се мръщи като преди, но ядем бавно с малки лъжички и задължително зяпаме бейби тв.
аз съм въвела картоф,морков,тиква,пащърнак,тиквичка и от днес карфиол, сещам се за броколи и спанак и после явно ще комбинирам, че не знам какво да вкарам, някакви идеи. Става въпрос за 7-ия месец (месо си мисля, че ще въведа към 8-9 месец, поне така пише за тези, които са почнали захранването след 6м., а ние почнахме на 5,5м.)
Днес ще ида да си купя АМ за разреждане на кашите и пюретата, доколкото разбрах, трябва да е някакво преходно.
Иначе днес преди обяд Макс тупна като топка от леглото. Видях го, че пада и хукнах да го хващам, но не успях на време. Все пак го вдигнах за крака. Нищо му няма. Здрав крак, здрава глава. Малко носа му е червен, но няма кръв. Плака малко. Май повече се стресна .

# 734
Здравейте момичета Hug!
Днес бяхме на ехограф - всичко е наред , не можах и днес да занеса урина , сега чак се прибираме с малкия. Педи пък не вдига телефона , за да я питам кръвните изследвания как са , дано всичко е наред. Днес взех заешко със зеленчуци на Гербер ще му дам 1-2 лъжички да видим поне него ще хареса ли , пилешкото го отказа категорично. Взех и бананова каша на Ганчев , похвалиха ми ги , че децата ги харесвали - не знам какво му става , от седмица и повече не отваря уста за нищо , а преди със страхотен апетит си хапваше всичко. : ))

Общи условия

Активация на акаунт