Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 2

• 85 222
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
 HugДобро утро Hug

Да заместя Снежето/много ми липсва/ и се направя на кафеджийка Laughing

Приятен ден и до скоро с впечатления от сериите. Hug Hug Hug

# 661

Добро утро и хубав ден!

Себи, благодаря за кафенцето.    bouquet И на мен ми липсва Снежка.  Sad

Благодаря на  gphilipova и Алекс за перфектно свършената работа!                   

# 662
                  Безмилостно красив в бяло.     Kissing Heart   Heart Eyes  Kissing Heart

За награда ви дарявам този хубавец.

Зад кадър.

На 8-ми Международен конгрес по Тюркология, който се проведе в Истанбул, професор от Белградсия университет заяви, че Бурак Йозчивит, играещ ролята на Бали бей във ВВ, е оказал огромно влияние върху сръбската младеж.  Grinning  Така например, един студент е закачил плакат с надпис "Ние ви простихме всички 500 години", имайки предвид турското робство на Балканите. Освен това професорът е изпратил писмо на Бурак Йозчивит с покана да посети Белград и да се запознае със сръбските студенти. Също било казано, че Бурак се ползва с огромна популярност на Балканите.

# 663
Добро утро!  Grinning

Мони, и ти си безмилостна  Joy с тия снимки от сутринта.  Joy

Много интересно е съобщението от конгреса по тюркология. Какво ще кажете за тая теза?

Снежка и на мен ми липсва, дано скоро се появи.
Себи, благодаря за кафенцето, пия го във вашата компания. Какви впечатления чакаш от нас? Аз май си ги споделих, но ако искате, може още да обсъждаме, интересно е.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 664
Мони Hug

Той професорът ,ако знае какво влияние има Бурак върху нас тук в темата ще поиска и нас да види Laughing Laughing Laughing

И още един неотразим м-р Бу в бяло.

Валя Hug

# 665
Ах,дами, тези снимки просто  newsm76 newsm76 newsm76

Thinking Хм от Сейфетин бей не съм очаквала подобно нещо, да има любовница, интересно ми е как ще се развият нещата.
А знаете ли нещо за бивши любови на Фахрие, интересно ми е какви мъже харесва.

# 666
Момичета, готови сме. Приятно гледане!

ЧУЧУЛИГАТА - ЕПИЗОД 1

http://asi-bg.net/details.php?id=9646
Гери поклон пред труда които полагаш за да ни зарадваш с този прекрасен филм на Бг.Друго е да го гледаш на роден език.Много ти благодаря и за труда по Хулигана.Лично аз не гледам на руски език и търпеливо ще чакам преводите на български език. newsm44 newsm44 newsm44

# 667
Себи, валия,  Hug Hug

Много интересно е съобщението от конгреса по тюркология. Какво ще кажете за тая теза?

Валя,  Hug  сериалът си е свършил работата / ВВ/. Напоследък залагат точно на историческата тематика, за да пропагандират техните си идеи. Не ми се влиза по-дълбоко в политико-историческите проблеми. С добре направен филм, красиви и талантливи актьори, турците завладяха балканския тв ефир. Естествено, че до голяма степен нещата, които се показват не отговарят на историческите факти, но успяват донякъде да смекчат натрупната в годините омраза.

Напр. нещо което досега не сме обсъждали - семейството на Селим. Изглежда, той се подчинява на Левент не само за да му се издължи, но и за да се свърже със семейството си. И тук ще има някоя драма.
Да, и в 3 еп. спомена, че когато изпълни задачата, ще се събере със семейството си. Значи, при Селим има тайни, които тепърва ще излизат наяве.
Освен това, най-лошото е, че в дадения момент Левент контролира изцяло ситуацията. От една страна чрез Селим ще въздейства върху Фериде, от друга- чрез прислужницата на Нериман, Мюнивер, ще държи под око и вдовицата, респективно Кямран. Нериман е влюбена, лесно се поддава на манипулации от страна на Мюнивер. Левент прави някакви амулети, магии, дава им пари и целта му е да притисне Кямран, използвайки увлечението му.

Има неточност в превода на фрагмана за еп.4. Кямран казва на Селим, че му забранява да се вижда с Фериде!  Дали е разбрал от писмото, че Селим лъже Фе, или го казва от ревност?  newsm78

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 11:19 от Moniiica

# 668
Себи, валия,  Hug Hug

Да, и в 3 еп. спомена, че когато изпълни задачата, ще се събере със семейството си. Значи, при Селим има тайни, които тепърва ще излизат наяве.
Освен това, най-лошото е, че в дадения момент Левент контролира изцяло ситуацията. От една страна чрез Селим ще въздейства върху Фериде, от друга- чрез прислужницата на Нериман, Мюнивер, ще държи под око и вдовицата, респективно Кямран. Нериман е влюбена, лесно се поддава на манипулации от страна на Мюнивер. Левент прави някакви амулети, магии, дава им пари и целта му е да притисне Кямран, използвайки увлечението му.

Има неточност в превода на фрагмана за еп.4. Кямран казва на Селим, че му забранява да се вижда с Фериде!  Дали е разбрал от писмото, че Селим лъже Фе, или го казва от ревност?  newsm78
Здравейте, чучулиги! Hug Hug
Е, аз къде пак съм бляла, че не съм го чула това за семейството. Моля, припомнете ми в кой момент е това. Thinking Левент очевидно иска не само Селим да му се изплати. Аз така и не разбрах, че прави амулети с магии. В първи епизод каза на Селим "Ще вземеш за жена това момиче. А след това..." не чухме какво каза. Ясно си има някакви планове.
От ревност ще да е. Той хубаво й каза, че са хубава двойка, но не очакваше Фериде да се съгласи да излиза със Селим. Предполагам, че затова после Селим решава да натопи Кямран /изпречва му се на пътя/

# 669
Мони  Hug благодаря за отговора.

Аз мисля, че миналото не бива да е пречка за контакти и сътрудничество между народите в днешно време.
За съжаление, историята на човечеството е пълна с войни, всеки срещу всеки, векове наред са оцелявали с оръжие в ръка. Ако това ни влияе днес, няма да намерим приятелски народи.

Турция си прави много добър пиар със сериалите. Давам си сметка, че нищо не е така както изглежда, но все пак шапка им свалям. Ако можехме и ние да представим страната си в най-добра светлина пред света! Обаче нашите сериали никак не ме грабват.  Sad

Явно ще гледаме драма в конака на Бесиме, ще влезем в къщата на Нериман, ще се ужасяваме от отровените бонбони, ще научим как се лекува чума...Чудя се ще има ли поне някаква близост с романа, ще замине ли Фериде?

Извинете, не помня кой беше писал, че останал с впечатление, че Кямран не е имал връзки с жени, едва ли не че е девствен. В книгата Кямран е увлечен по вдовицата, после вече след годежа с Фериде, заминава за чужбина, за 4 години. Там е имал друга жена и заради нея Фериде избягва в навечерието на сватбата. Кямран се жени за въпросната жена, която обаче е със слабо здраве, и умира. Кямран остава сам със сина си.
Когато отново се събират с Фериде, той е преживял няколко връзки и има син. Фериде сле години на пътувания и несгоди, остава недокосната и не познала мъжка ласка. Струва ми се несправедливо и старомодно. Двойни стандарти - което е позволено за мъж, не е позволено за жена.
Ще видим как ще е в сериала..

# 670
  • На изток от рая...
Хиляди благодарности на екипа, който се труди за нас!!!

Изгледах първи епизод и определено много ми хареса - и сюжета, и актьорите!
Фахрие съм гледала в "Листопад" - тя беше моята любимка, но тук е почти съвършена - толкова нежна и красива, толкова истинска.

Още веднъж благодаря на Гери, че ни подарява удоволствието да гледаме "Чучулигата".

# 671

Аз мисля, че миналото не бива да е пречка за контакти и сътрудничество между народите в днешно време.
За съжаление, историята на човечеството е пълна с войни, всеки срещу всеки, векове наред са оцелявали с оръжие в ръка. Ако това ни влияе днес, няма да намерим приятелски народи.

Абсолютно съм съгласна! newsm10 Добре казано!
Кямран не заминаваше ли в чужбина, за да учи? Ако е така, не виждам в сериала по каква причина ще заминава. Thinking Той е завършил и в момента се утвърждава в попрището си. Честно казано, не държа сериалът ни да следва книгата. Сюжетът й за мен е много тъжен и даже тежък. Толкова години разделени... Sad

# 672
Лийче,  Hug в първи и трети еп., когато Левент отиде при Селим в оранжерията му каза, че след като се ожени ще може да се събере със семейството си. А преди това направи един амулет и го даде на Мюнивер, а тя каза на Нериман да го сложи във възглавницата на Кямран.  Mr. Green
И на мен така ми е по-интересен сериала, с новите персонажи и промени в сюжетната линия.  Peace
Валя, мисля, че Фериде ще замине. Нали я дадоха, че е в една селска къща и пише в дневника си, а след това легна в леглото до Мунисе. Преди това чу, че нещо навън прошумоли. И нали си спомняш в книгата, че Фериде получи едни писма от Кямран, които след това ги изгори? Ами, аз си мисля, че вместо писма, в сериала ще се появи самият Кямран. В един от фрагманите го дадоха пред въпросната селска къща с куфар и гледаше към нейния прозорец.  newsm78

валия,  писали сме едновременно в пълно единомислие.  Hug   Peace

Още едно забавно клипче от арабските фенове.  Grinning

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:02 от Moniiica

# 673

Турция си прави много добър пиар със сериалите. Давам си сметка, че нищо не е така както изглежда, но все пак шапка им свалям. Ако можехме и ние да представим страната си в най-добра светлина пред света! Обаче нашите сериали никак не ме грабват.  Sad

Явно ще гледаме драма в конака на Бесиме, ще влезем в къщата на Нериман, ще се ужасяваме от отровените бонбони, ще научим как се лекува чума...Чудя се ще има ли поне някаква близост с романа, ще замине ли Фериде?

Извинете, не помня кой беше писал, че останал с впечатление, че Кямран не е имал връзки с жени, едва ли не че е девствен. В книгата Кямран е увлечен по вдовицата, после вече след годежа с Фериде, заминава за чужбина, за 4 години. Там е имал друга жена и заради нея Фериде избягва в навечерието на сватбата. Кямран се жени за въпросната жена, която обаче е със слабо здраве, и умира. Кямран остава сам със сина си.
Когато отново се събират с Фериде, той е преживял няколко връзки и има син. Фериде сле години на пътувания и несгоди, остава недокосната и не познала мъжка ласка. Струва ми се несправедливо и старомодно. Двойни стандарти - което е позволено за мъж, не е позволено за жена.
Ще видим как ще е в сериала..

Според мен Фериде заминава.И точно, когато я дават, че пише в дневника си на прозореца,тя е в селцето,което преподава и ляга до детенцето,което отглежда....но мисля, че има доста време докато замине .Иначе ми харесва, че не се придържат плътно към романа, по-скоро използват основната идея и я разкрасяват.Преди време излъчваха "Турските отчаяни съпруги", те бяха едно към едно с оригинала, същата история с други лица,въобще не беше интересно.
А това за неопитността на Кямран, аз го писах, но имах предвид, че преди увлечението си към вдовицата,не е имал друга любима.
Този двоен стандарт и мен много ме дразни по филми и книги.Жените вехнат с години в чакане на единствения, а мъжете трупат опит  Crazy

# 674

Здравейте Hug
Бях на работа и успях едва сега да ви изчета.

Чела съм книгата толкова отдавна ,че нищо не си спомням в подробности.
На мен много ми харесва ,че фабулата  е осъвременена.
Бих искала сериала да е динамичен , емоционален ,актуален.
От доста гледане  на турски сериали съм стигнала до извода ,че и за зрителя и успеха на филма са достатъчни 25-30 серии.

Ще видим какво са решили продуцента и сценаристите.

Почти съм сигурна  ,че Кемрян  се  появява под прозореца на селската къща в която живее  Фериде  отдадена на спомени и мечти  с куфар в ръка и многоочакващ поглед.
/Беше тъмно и не видях погледа но си го представям Thinking Thinking Thinking Hug

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 16:59 от sebilMM

Общи условия

Активация на акаунт