Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 077
  • 397
  •   1
Отговори
# 210
Моят син е ПГ - 6-годишни и са в леглата в 13.30, а в 15.00 ги вдигат.
Детето ми твърди, че няма спящи, лежат и си правят смешки. Ако лелята ги види ги завива през глава и ги заплашва.

Кой каквото иска да твърди, но 6-7-годишни да спят следобед - няма как.
Касита е напълно права, че почивката в хоризонтален вид е особено необходима и полезна и нуждата й осезаемо се наблюдава при постъпването в първи клас, с напредването на годинките - също.

# 211
  • София - Рим и обратно
Голямата ми дъщеря още разказва как ги завивали презглава в градината. Тогава не вярвах много, но сега като прочетох и се замислям. Това ли е почивка в хоризонтален вид?

# 212
Е то още от едно време ни завиваха през глава Simple Smile
Никога не съм спяла в градината, помня го много добре.
Имахме добра и лоша госпожа. Лошата постоянно обикаляше и ни завиваше наред през глава... Добрата ни събираше неспящите и ни четеше приказки в другия край на стаята...
Понякога се прибирах с лакирани нокти  Mr. Green

# 213
Това ли е почивка в хоризонтален вид?

Оказва се - да. Правилата са такива, длъжни сме да ги спазваме, същото говоря и на моето дете.
Разбирам, че му е досадно, неприятно и е свързано с нежелание да ходи на градина.

Някой засегна темата за гъвкавостта - ако я имаше, то последната група (ПГ 6-годишни) нямаше да се налага да лежат насила 2 часа, а щяха да уплътнят времето в нещо друго от задължителните занимания - изобразително изкуство, моделиране.
И без това задължителните занимания са толкова много, че едва ги сместват сутрин и следобяд.
Ако се прецени, че следобедното лежане е от особено значение, то мисля че 1 час е напълно достатъчен.
Разбирам авторката на темата, същото съм обсъждала с мои приятелки, които са родом и живеят в чужбина, те се чудят как и защо толкова големи деца са принудени да лежат толкова време.
Преди седмица обсъждах отново това с моя приятелка французойка, чието дете прекара 2 години в общинска софийска ДГ.

# 214
  • София
Но ето че сега тя започна да се оплаква и да плаче че не иска да ходи на градина,защото я карат да спи. Задължават я да ляга и да се обръща към стената,за да не пречи на останалите дечица...и тя трябва да не мърда в продължение на 3ч...и ако се случи наистина да заспи,заспива точно 10-15мин преди да ги събудят за следобедна закуска.

Това все едно аз съм го писала едно към едно. Дори снощи си говорихме на тази тема. Тя явно вече се е примирила на обяд да лежи по толкова много време, защото ми каза: " Е, все пак ми остават още 7 месеца в ДГ и после никой няма да ме кара да спя на обяд."

# 215
Това някой прочете ли го?
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=4644

# 216
А като не искат да спят какво правим  newsm78 Бой докато заспи, 'щото така пише ли  Confused

Синът ми съм го приспивала на ръце по 1 час.. и пак не заспиваше. Как по-точно да убедя 2/3 годишно, че трябва да спи - нито с приказки, нито с нищо не ставаше - само и двамата супер много се изнервяхме. Спрях да го приспивам на обед и нямаше проблеми.

Децата са различни, не всички се гледат по книга със сън от 1 до 3 ...

# 217
Когато почнаха първокласници на 6 г. преди около 20 г. беше голям проблем къде ще спят следобед. Имаха си легълца в класните стаи.  Сега, когато става дума за 4 годишни, сигурно ще има родители, чиито деца трябва да спят. Не може на всички да се угоди. Според мен, децата на тази възраст имат нужда от следобеден сън. А ако не иска да спи вечер, какво правим? 

# 218
  • София
абе то моето малкото не спи от 3-4 годишно, пък усвоява новите знания доста по-добре от баткото, който спи и сега по някога  Joy

# 219
А, бе, то и мойто не искаше да спи, и аз не съм искала. А пък сме много умнички. Но някакви правила трябва да има. 10годишните никой не ги кара да спят.

# 220
  • София
А, бе, то и мойто не искаше да спи, и аз не съм искала. А пък сме много умнички. Но някакви правила трябва да има. 10годишните никой не ги кара да спят.
то никой не ги кара, ама те май повече спят, особено когато са втора смяна  Mr. Green

# 221
то никой не ги кара, ама те май повече спят, особено когато са втора смяна  Mr. Green

Ще видиш, като станат студенти.

# 222

Доро, детето ти е само на 3 и половина (ако не се лъжа с нея сме адашки).
След 2 години, че и повече чакам пак да споделиш в подобна тема дали спи или е поредното, което не желае и не може да заспи в 13.00 часа, при положение, че е спало 10 или 11 часа през нощта.

# 223
А ако не иска да спи вечер, какво правим? 
Ами не спи Simple Smile
Лятото сме ходили в 2 сутринта на катерушките - наблизо има ОМВ  Laughing

Мина му тоз период .. но и сестра му не го пропусна  Crazy Тя поне пу-пу засега си търси обедния сън... Но нищо не смея да прогнозирам за градинското спане  Whistling

# 224

Доро, детето ти е само на 3 и половина (ако не се лъжа с нея сме адашки).
След 2 години, че и повече чакам пак да споделиш в подобна тема дали спи или е поредното, което не желае и не може да заспи в 13.00 часа, при положение, че е спало 10 или 11 часа през нощта.

Детето ми е прекалено поспаливо /към 14 часа на два приема/, та ще се успокоя ако намали съня   Wink Wink Wink Което в градината се случва с мижавия следобеден сън. Проблемът ни е, че нейни връстници още от яслата не искат да спят... Ако се допускат занимания за по-големите, казвам да взимат и малките бодурковци при тях. Simple Smile

.......Значи имаш чудесно име   Hug

Общи условия

Активация на акаунт