Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 037
  • 397
  •   1
Отговори
# 270
да, при нас е било винаги проблем и аз се отказах отдавна от това да го карам. в детската симулирал, че спи...  Rolling Eyes

# 271
  • София, Младост
Просто няма начин при наличие на 20+ деца в групата да се угоди на 1-2-3 не спящи. Естествено, че останалите 27 ще кажат, че и те няма да спят и ще настане хаос. Не знам как си я представяте тази работа  newsm78

# 272
  • София - Рим и обратно
Твърди се, че спящите си спели "без проблем". Защо се страхувате, че ще се откажат?

# 273
  • София, Младост
Не е така. И моята дъщеря не лягаше с желание, особено в 4-та група, но като полежи и всички спят/лежат и тя заспиваше. Ако на едно му бяха разрешили да не спи, тя щеше да е втората кандидатка и вярвай ми не последната  Laughing

# 274
  • София - Рим и обратно
Това го обсъждахме по-напред надълго и нашироко. Не всички родители смятаме за жизненоважно спането следобед. Ако детето има нужда, то ще спи. А който държи на следобедния сън, въпреки нежеланието на детето си, да намери начин да се справи с това. Не може едни да лежат насила, за да може други да не се изкушат, видите ли.

# 275
  • Sofia
Децата са различни.Както и хората.Аз си мислех,че само ние сме чааак толкова против спането,но излиза,че проблема е доста често срещан.И при това положение може би е редно да се помисли и за тези деца.Ако не пречат на останалите,защо да не им се даде книжка или нещо подобно,с което да прекарат по-приятно тия 2 часа почивка.То за голям човек е изтезание да лежи 2 часа без да може нищо да прави,а какво остава за дечица дето и без това и за секунда не ги свърта на 1 място.

# 276
Въпросът зависи от групата на децата.
За 1 и 2 група, спането донякъде има смисъл.
Но за 3 и 4 група там спящите деца са много малко, то е и нормално на 5-6г. едно дете спи обикновено по изключение следобед, и то определено не за 3 часа: от 12:30 до 15:30. Въпросът е че няма пероснал който да се грижи през това време. При нас това е времето за почивка на лелите и госпожите, всички се събират на почивка в учителската стая или както там се нарича, пият кафе, пушат и си говорят. Все пак е нормално, и те са хора.

# 277
  • Лондон
Въпросът зависи от групата на децата. При нас това е времето за почивка на лелите и госпожите, всички се събират на почивка в учителската стая или както там се нарича, пият кафе, пушат и си говорят. Все пак е нормално, и те са хора.

Пушат ли?Не е ли забранено?

Е как ще имат време за не спящите деца?

# 278
  • София, Младост
При нас това е времето за почивка на лелите и госпожите, всички се събират на почивка в учителската стая или както там се нарича, пият кафе, пушат и си говорят. Все пак е нормално, и те са хора.

Е, не! Това вече не го разбирам. Нали госпожата е дошла на работа втора смяна... от какво си почива, че е шетала до обяд вкъщи ли?

# 279
  • София
Но за 3 и 4 група там спящите деца са много малко, то е и нормално на 5-6г. едно дете спи обикновено по изключение следобед, и то определено не за 3 часа: от 12:30 до 15:30. Въпросът е че няма пероснал който да се грижи през това време. При нас това е времето за почивка на лелите и госпожите, всички се събират на почивка в учителската стая или както там се нарича, пият кафе, пушат и си говорят. Все пак е нормално, и те са хора.
полина, мисля, че леко изкривяваш истината - няма как персонала да стои в учителската стая, а децата да спят сами в спалните помещения. Независимо, че децата спят, задължително при тях има или учителка, или лелка - при нас лелката стои в другата стая, но спалното помещение е с големи стъкла и се вижда всичко  Peace

# 280
Но за 3 и 4 група там спящите деца са много малко, то е и нормално на 5-6г. едно дете спи обикновено по изключение следобед, и то определено не за 3 часа: от 12:30 до 15:30.

Това твърдение не е общовалидно. Както вече писах, в групата на дъщеря ми всички спят. Сънят не е 3 часа, а 2 в най-добрия случай, от 13 ч. до 15 ч. В 15:15 ч. ги вдигат, а в 15:30 започват да закусват.
Учителката не ходи никъде, ние сме във филиал, там си стои при спящите деца  Laughing.

# 281
полина, мисля, че леко изкривяваш истината - няма как персонала да стои в учителската стая, а децата да спят сами в спалните помещения. Независимо, че децата спят, задължително при тях има или учителка, или лелка - при нас лелката стои в другата стая, но спалното помещение е с големи стъкла и се вижда всичко  Peace
При нас е така. Градината е на 2 етажа, по 2 групи на етаж, учителската стая е на първия етаж в дъното. На обед, когато децата спят, обикновено всички врати се оставят отворени, а госпожите и лелите се събират в учителската стая на първия етаж. Най-много някоя леля да се прежали да стои на втория етаж, всички други са на раздумка. Поне 5-6 пъти се е случвало да минавам към 13-14 часа и съм виждала с очите си. А за пушенето, ами пушат си, но само в учителската.
На други места може да е различно, при нас е така.

# 282
Това спане на обяд направо ме подлудяваше. Добре че детето ми сега е предучилищна в училище, където не спят. Даже си мислех, че изобщо няма деца, които на 6г още да спят, но от училищната отчетна майките споделиха, че наборчетата на дъщеря ми спят. Моята след 3г отказа следобедния сън.

# 283
Синът ми на 2г. отказа да спи на обед - както и да се уговаряхме и приспивахме.. и просто го оставих да не спи Simple Smile

На ясла не е ходил, но като тръгна на детска градина най-големият му кошмар беше спането. Натискаше си парцалите да лежи, ама никак не му беше лесно. Г-жите му са се карали често Simple Smile Simple Smile
Ако се случеше да дремне - това ми го казваха веднъж на 3-4 месеца  Crazy - вечер едвам го приспивах в 12-1  ooooh! познайте как се става после сутрин...

Изкара 1 и 2 група и го записах на предучилищна в училище, а после 1 клас на 6г.
Беше очарован от самото начало, че в училище не се спи  Mr. Green

# 284
Живеем в Германия. Дъщеря ни скоро ще сменя градинката. Новата градинка е страхотна, модерна,... но моят проблем е точно обратният - в новата градина НЕ СЕ спи следобед, а просто има една стая за "отмора", където децата имат възможност да се уединят, ако почувстват САМИ, че имат нужда от почивка...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт