Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 029
  • 397
  •   1
Отговори
# 300
Случайно попаднах на темата, но като детски учител в общинска детска градина реших да изкажа мнение.
Супер Simple Smile
След 3 години си припомни темата и е изкажи като майка на дете в общинска детска градина  Wink

# 301
Случайно попаднах на темата, но като детски учител в общинска детска градина реших да изкажа мнение.
Супер Simple Smile
След 3 години си припомни темата и е изкажи като майка на дете в общинска детска градина  Wink
Мнението ми няма да е различно, защото както вече написах ПРАВИЛАТА СА ЗА ВСИЧКИ!
Винаги съм мразела двойните стандарти, така че след 3 години не очаквай да съм от твоята страна, образно казано  Peace

# 302
Супер Simple Smile
Мнението ми няма да е различно, защото както вече написах ПРАВИЛАТА СА ЗА ВСИЧКИ!
Винаги съм мразела двойните стандарти, така че след 3 години не очаквай да съм от твоята страна, образно казано  Peace

Ако детето ти започне да си гризе и чопли ноктите до дъно по време на т.нар. игра с пръстите, докато се чуди какво да прави 2 часа в леглото, съм сигурна, че много бързо ще минеш от другата страна.

Пак ще помоля да ми кажеш номерата на наредбите на РИОКОЗ, защото в крайна сметка темата точно с този въпрос започна Peace

# 303
  • София
Тва с книжките и играчките може и да е приложимо на някои места, например ако имат табли отстрани и отгоре децата и има някакво лично пространство. В градината на детето ми, където спят на походни легла, не виждам как ще стане. За абсурдите как щели да си играят 2-3 неспящи деца, няма и да говоря, коментирахме ги вече. Само ще отбележа, че дори да има отделни спални помещения, а то на много места няма, то те са просто условно обособени, примерно с портал. Няма как да стане.

Аз лично моето дете си го научих, т.е. не му позволих да се отучи да спи следобед, точно заради правилата, защото аз самата не спях в детската градина и зная колко неприятно ми беше.

# 304
wild poppy, моята работа не е свързана с това да наизустявам всички наредби, с които ме запознават,  а да ги подпиша и спазвам! Моята работа е свързана с грижата за децата по време на престоя им в ДГ. Тя е възпитателна, образователна, организационна и още много неща, но най-вече ОТГОВОРНА! Жалко, че тук явно сте се събрали майки, които не приемат чуждата гледна точка, а са на принципа: ,,Който не е с мен, е против мен". Не виждам нищо градивно в този подход, но ако по принцип реагираш така... разбирам защо детето ти не иска да спи и гризе и чопли ноктите си до кръв. Все пак за всяко дете най-големият авторитет е родителят!

# 305
За пръв път като майка съм съгласна с даскалица - stasy_sun. Всички знаете колко много ги плюя. Но с нея съм на едно мнение по всички засегнати параграфи.   bouquet

# 306
За пръв път като майка съм съгласна с даскалица - stasy_sun. Всички знаете колко много ги плюя. Но с нея съм на едно мнение по всички засегнати параграфи.   bouquet
О, то на теория и на наредби е много лесно Simple Smile Особено да говориш за децата на другите...
В на сина ми групата точно младичката госпожица чат-пат ги шамаросваше. Иначе беше ужасно мила и съпричастна  Tired

# 307
duhi_puhi Мислех повече да не се изказвам, но не мога да подмина
[/quote]
В на сина ми групата точно младичката госпожица чат-пат ги шамаросваше. Иначе беше ужасно мила и съпричастна  Tired
[/quote]
Това вече е абсолютно недопустимо, надявам се, че ако наистина това се е случило/случва сте си си потърсили правата, ако сте си затворили очите за подобно отношение към вашите деца, а яростно се борите за отпадането на следобедния сън... много жалко, най-вече за децата!
 Shocked

# 308
Понеже аз вземах дъщеря ми на обяд от детската, ще ви кажа какво ставаше в нашата градина около половин час след лягането. Лелката истерично крещеше и заплашваше всеки , който мръдне или шукне. В края на годината бяха събрали 3 и 4 група заедно. Учителките се скъсваха да крякат на децата да заспиват. Като попитах дали 4та група спят, отговориха, че повечето не спят, но трябва да лежат. Мен ми беше много странно кога и как заспиват тези деца на фона на говора и крясъците, явно по-късно от часа, когато ние се вземахме, тоест около час след като са сложени по леглата  Crazy

# 309
duhi_puhi Мислех повече да не се изказвам, но не мога да подмина

В на сина ми групата точно младичката госпожица чат-пат ги шамаросваше. Иначе беше ужасно мила и съпричастна  Tired

Това вече е абсолютно недопустимо, надявам се, че ако наистина това се е случило/случва сте си си потърсили правата, ако сте си затворили очите за подобно отношение към вашите деца, а яростно се борите за отпадането на следобедния сън... много жалко, най-вече за децата!
 Shocked
Изобщо не се боря яростно, просто според мен трябва да има избор. И да, завиваха ги през глава и какво ли не, тези които не искаха да спят.
Говорила съм с директорката, според нея няма такова нещо. Затова и след 2ра група си бихме шута от градината.
То и едно време така правеха като се сетя. Аз също не спях в градината и си натисках парцалите в леглото - което не се получаваше всеки път и редовно аз и едно момченце бяхме наказани да седим мирно и тихо на столчетата, вместо в леглата - еми по-добрия вариант беше Mr. Green

3 часа да лежиш зорлен и да гледаш тавана - извинявай, ама си е живо наказание  Tired
Пробвай няколко дни  Wink

Иска ми се и с щерката да нямам много взаимоотношения с детските градини.. ама да видим как ще се наредят нещата Simple Smile

# 310
stasy_sun, не те моля да ми цитираш наредбата член по член, за да я наизустяваш, а само да кажеш коя е. Мисля, че представлява всеобщ интерес в темата. Защото ти хубаво си се подписала, но дали под правилника за вътрешния ред или под нормативен акт не е много ясно.

# 311
Дъщеря ми не обича да спи следобед. Вкъщи почти никога не спи. Не намирам за необходимо да я карам. В детската градина обаче такива са правилата. Ако не ми изнасяха, нямаше да я записвам там. То да не би да е задължително? Напротив, напоследък си е направо привилегия. Така че й обясних, че трява  да си лежи тихо и кротко в леглото и да не пречи на останалите. След две-три седмици проблемно заспиване нещата се нормализираха и тя свикна с режима. Дали докато това стане си е играла с пръсти, гризала ги е или е зяпала тавана, скучаейки  – това си е неин проблем. Колкото по-рано се научи, че трябва да спазва правилата и в живота не може винаги да прави точно това, което й се иска, толкова по-добре.  Дисциплина му се вика. За много от нас българите обаче това май е мръсна дума. Прекалено уникални и гениални сме – и ние, и децата ни, за да се съобразяваме с правила, измислени от друг.  Mr. Green

# 312
Мда, и да ходиш до тоалетната по команда също е дисциплина  Crazy

# 313
На който не му харесва, си стои в къщи и си гледа децата.  Peace

При нас ситуацията е следната: смесена група от двете предучилищни. 35 деца. На обяд ги слагат да спят, при което дечурлигата - някои заспиват, останалите се преструват на заспали. И тогава госпожата излиза от стаята и отива БОг знае къде. И правежите стават и събуждат и спящите деца. Моята е от спящите. И всеки ден ми се оплаква.

Единствено мога да питам stasy_sun редно ли е да оставят децата без надзор, когато реша, че всички спят?

# 314
Не е изискване на хигиенната инспекция. Оттам препращат към инспектората по образование. Инспекторатът пък казва, че дневният режим се определя с решение на педагогическия съвет на детската градина.  А дневния режим, вкл. и голяма част от в частните, включва спане.

Общи условия

Активация на акаунт