Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 014
  • 397
  •   1
Отговори
# 330
Сънят също е физиологична нужда и не става с копче за всички по едно и също време.

# 331
По едно и също време да лягат децата може и да се научат, но три часа спане през деня за 3-4-5 годишни деца на мене ми се вижда ужасно много... и не вярвам да е отбелязано такова нещо в никоя наредба...

# 332
В нашата група не позволяват ставане за пишкане по време на следобедния сън.
Детето ми го каза нееднократно, плачейки.
Намерих решението - казах му, че когато има нужда да пишка, просто става и отива, без да иска позволение от когото и да било (така или иначе няма да му позволят).
Обяснила съм многократно, че задържането води до проблеми и при нужда от пишкане се отива и се пишка.
Помолих го да ми сподели, ако въпреки това, госпожата или лелята го спират да отиде до тоалетната, за да мога да разговарям с тях.
Единият път госпожата го е спряла и го е накарала да легне, без да е посетил тоалетната, но той е отговорил "Мама не ми дава да стискам" и тя е допуснала да отиде.
Казала е, че прави изключение само за него и за едно момиченце от групата, което има проблеми с изпускане.

# 333
  • София - Рим и обратно
Това е отвратително.
Правила #Crazy Sick
Говорете ми още за правила за спане, пишкане и акане ooooh!.

# 334
В нашата група не позволяват ставане за пишкане по време на следобедния сън.
Детето ми го каза нееднократно, плачейки.
Намерих решението - казах му, че когато има нужда да пишка, просто става и отива, без да иска позволение от когото и да било (така или иначе няма да му позволят).
Обяснила съм многократно, че задържането води до проблеми и при нужда от пишкане се отива и се пишка.
Помолих го да ми сподели, ако въпреки това, госпожата или лелята го спират да отиде до тоалетната, за да мога да разговарям с тях.
Единият път госпожата го е спряла и го е накарала да легне, без да е посетил тоалетната, но той е отговорил "Мама не ми дава да стискам" и тя е допуснала да отиде.
Казала е, че прави изключение само за него и за едно момиченце от групата, което има проблеми с изпускане.

Нормално е да не се разрешава на децата да стават когато е време за сън. Затова, преди сън се ходи до тоалетна, после не може, ако ти се ходи стикаш. Така беше и навремето, когато аз бях на градина, нормално е.
Предполагам че госпожите по-скоро се притесняват да не се загуби някое дете, защото докато е време за сън, госпожите обикновено си почиват в учителската стая.

# 335
Полина, кое е нормално? Едно дете да стиска 2-3 часа, защото е пишкало преди лягане и му се пишка отново?
Моля те, не ми казвай, че го мислиш наистина?
Аз съм за правилата, за дисциплината, но не можеш да управляваш физиологичен процес.

Няма как да се загуби дете, госпожа и леля са в помещението, тоалетната е в групата, вратата се заключва.

# 336
  • София
Предполагам че госпожите по-скоро се притесняват да не се загуби някое дете, защото докато е време за сън, госпожите обикновено си почиват в учителската стая.
Във вашата градина може и да почиват в учителската стая, в нашата обаче не почиват и стоят при децата в групата, както и в повечето градини, за които знам.

И не - не е нормално детето да не може да отиде до тоалетна - да, може да е пишкало преди лягане, ама какво правим, ако му се доака? Обикновено детето като хапне и точно тогава му се доаква... Ще стиска?

Направо не мога да повярвам, че си вярвате, че в детската градина децата трябва да се отглеждат като в ясла - под час на гърне... Това дори не го практикуват и в яслите - детето ми беше без помперс, когато тръгна на ясла и си ходеше само до тоалетна, когато има необходимост, не го слагаха с останалите на гърнето, защото беше научено вече.

# 337
Полина, кое е нормално? Едно дете да стиска 2-3 часа, защото е пишкало преди лягане и му се пишка отново?
Моля те, не ми казвай, че го мислиш наистина?
Аз съм за правилата, за дисциплината, но не можеш да управляваш физиологичен процес.

Няма как да се загуби дете, госпожа и леля са в помещението, тоалетната е в групата, вратата се заключва.

Навремето беше нормално, сега защо да не е?
За 3 часа сън предполагам че няма да ти се допишка отново, все пак децата задължително ходят до тоалетна преди лягане.
А за това че госпожата и поделената с друга група леля щели да стоят в помещението, ами не е така. Поне при нас, а и не само при нас.КОгато децата спят госпожите и лелите или си почиват в учителската, или вършат някаква друга работа, обаче при нас определено не стоят при децата.

# 338
Синът ми до преди година беше с памперс нощем. На градината се изпускаше при следобедният сън до началото на това лято /2013/. Като в къщи не се напикаваше по никакъв повод денем. Тогава разбрах, че на градината преди сън той не ходи до тоалетна. Пращат ги под строй, но колко от тях пишкат е друга тема. След което е нормално докато са в леглата и да им се доходи. По тая причина синът ми през ден се прибираше с мокра пижама в къщи. Crossing Arms Това се случваше независимо дали е спал, или не. Явно и при тях го има тоя момент с нареждането да не се става по време на сън /или почивката/. Whistling Израсна го. Отдавна не е имал фалове.

И още нещо. Нееднократно съм сварвала децата по пижами в 12 часа на обяд. #Crazy Значи до това време те вече са се наобядвали, изпишкали, и по леглата. ooooh! Това съм го виждала при дъщеря ми преди 10 години, и сега при синът ми в друга детска градина. Не е нормално! Госпожите много бързат с обедната си почивка, както някой по-напред беше споменал в темата - да си починат от готвенето до обед в къщи сигурно. Crossing Arms
Това по повод на трите часа сън. Което си е много откъдето и да го погледнеш. Shocked

# 339
Polina82, в нашата градина учителска стая няма, госпожата стои при тях, помещението за сън, занимания и игра е едно. Отделно е гардеробната и тоалетната.

Не е ненормално да ти се допишка за тези 3 часа, в които трябва да лежиш или спиш.
Не е нормално обаче да не можеш свободно да отидеш до тоалетната, защото има правило това да не се прави. Къде е упоменато аз пак да попитам, че децата 3 часа трябва да лежат и да нямат право да отидат до тоалетната в интервала определен за отдих?

# 340
Polina82, в нашата градина учителска стая няма, госпожата стои при тях, помещението за сън, занимания и игра е едно. Отделно е гардеробната и тоалетната.

Не е ненормално да ти се допишка за тези 3 часа, в които трябва да лежиш или спиш.
Не е нормално обаче да не можеш свободно да отидеш до тоалетната, защото има правило това да не се прави. Къде е упоменато аз пак да попитам, че децата 3 часа трябва да лежат и да нямат право да отидат до тоалетната в интервала определен за отдих?

Не знам къде е споменато, но такава е практика и така се практикува в повечето детски градини.
Вярно, че от градина до градина има разлики. Ако няма учителска стая, тогава е ясно че няма къде да си починат госпожите. Друг е въпроса ако има пушачки къде излизат да пушат.
Колкото до 3-те часа сън, ами 3 часа не е много време. Понякога дори могат да ги сложат към 12 часа за сън, друг път могат да ги вдигнат от сън чак към 16 часа, всичко зависи до момента.

# 341
3 часа сън може и да не е много, но са ужасно много време, през което трябва да стискаш.
И да, да не се позволява на децата да отидат до тоалетната по време на сакралното време за отдих е порочна и ужасяващо вредна практика и касае не само моето дете и здравето му, но и твоето, и на всички деца, които са жертва на това безумие.

# 342
  • София
Извинявам се много, но постоянно чета за тази почивка на госпожите - при положение, че втората смяна идва в 13 ч., каква е тази почивка - идва на работа и си почива 2 часа като за старт на работното време? Това са глупости... А за пушачките пък изобщо няма да коментирам  ooooh!

# 343
Пушачките са хора, нека си отидат за по цигара време, нека пият кафе, да хапнат, да опънат краци.
Не ми пречи това, но да има правило, че 3 часа трябва да лежиш и ако ти се пишка да стискаш - не го приемам!

Синът ми каза, че толкова му се е пишкало през цялото време, че каза "Мамо, така ми се пишкаше, че се разплаках. Но госпожата не ме пусна до тоалетната, каза, че е забранено."

# 344
  • София
Не зная кои са тия "повечето" градини, но и в нашата има учителка при децата по време на следобедния сън, лично съм минавала 2 пъти. Не съм и чувала за такива случаи, а и със сигурност нямат право да ги оставят без надзор. Така че, предполагам, можете да си търсите правата по официален ред.
Инквизицията с тоалетната също е нередна, аз не бих си мълчала.

А пушенето в училищата и детските градини, включително дворовете, е забранено.

Общи условия

Активация на акаунт