Много кариеси при малко дете

  • 3 570
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 342
Аз предлагам сусамов тахан.

# 16
  • Мнения: 2 761
Нали точно в сусама има голямо количество калций? Там как стоят нещата с фитиновата киселина? Знам само, че сусамът трябва да се яде с разпукната обвивка, но не съм чувала, че се кисне.

Пече се,другият начин е да се приема сусамово олио-там семената се пресоват и се изхвърлят,или тахан-там са също печени.Знам че суровоядците си го киснат за някакви млека,но аз съм далеч от подобни усложнения на продукта,а и имам дълбоки резерви,че нещо се усвоява по този начин.

Калций без вит. Д не се усвоява,така че сусама не решава проблема самостоятелно.
Между другото продават и лампи,които карат човешкото тяло да произвежда вит.Д-малко са скъпи,но за сметка на това имат широк спектър на действие-особено са добри през зимните месеци,както и в географки ширини,дето слънце рядко огрява.

За мазилката-калций имаше в старите мазилки с вар,сега не знам как стоят нещата.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Между другото продават и лампи,които карат човешкото тяло да произвежда вит.Д

как се казват, или да имаш линк?

# 18
  • Мнения: 2 761
Сещам се за тази:
http://www.androv-medical.de/product/147/androv-3000-uv-b-lamp-for-vitamin-d

Но търси повече с   lichttherapie lampen.

Навремето ни облъчваха с  кварцови лампи в училище.


# 19
  • Мнения: 2 660
В мазилката на стената има най-много калций, въпросът е дали организмът
може да го усвои.

Това към мен ли беше? И в млякото има калций, но не се усвоява добре от организма. За това ставаше въпрос.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Оr , благодаря.
мен в детската ме нагряваха с някаква лампа, миришеше на озон... newsm78
в училище не си спомням такава процедура.

# 21
  • Мнения: 2 761
И в млякото има калций, но не се усвоява добре от организма. За това ставаше въпрос.

Усвоява се-има и калций и вит.Д на едно място.Друг е въпроса ако някой не знае как да го консумира или не иска-на базата на това са написани и хиляди измишльотини за вредата му.

# 22
  • Мнения: 2 660
Защо реши, че са измишльотини? Има сериозни научни трудове, официални статистики. Всеки, който се интересува, има от къде да прочете и да съпостави гледната точка на млечната индустрия и нейната контратеза.

# 23
  • Мнения: 2 761
Направила съм го вече,точно за това написах,че са измишльотини.Аз не засягам въпрса с индустрията,а за млякото като пълноценен продукт-има разлика.
Статистиките са на база на хора,които не знаят по принцип какво слагат в устата си,прекарвайки всичката си храна с мляко-студено,пастьоризирано,хомогенизирано.Нормално е при такава консумация млякото да се пресече в стомаха и да донесе вреда-не за това иде реч обаче,когато продукта се подбира и се консумира по друг начин,който не е обект на статистическите изследвания и научните трудове.Не смятам да задълбочавам повече в темата-всеки да прави каквото счита за правилно Peace

# 24
  • Мнения: 2 660
Защо не? Подобни дискусии са полезни?

Вредата от млякото не се базира на начина му на използване (дали е студено и пастьоризирано), а на естествените му съставки и на възможността на човешкия организъм да разгражда, обработва и извлича полза от кравешката кърма.

# 25
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Вредата от млякото не се базира на начина му на използване (дали е студено и пастьоризирано), а на естествените му съставки и на възможността на човешкия организъм да разгражда, обработва и извлича полза от кравешката кърма.

мисля, че има разлика как се усвоява току-що издоено мляко и такова което е UHT и хомогенизирано.
вярно е, че млякото е предназначено за телетата, но въпреки всичко е природен продукт. онова в кутийте е фабричен продукт и за мен не е природен продукт, ерго не ми носи нищо положително.
в еволюционен план, усвояването на животинското мляко е довело до оцеляването на човешкия род. но не са го пили от кутии и не по литри... Wink

# 26
  • Мнения: 2 660
Вярно е. Но в момента не сме поставени в позиция да оцеляваме и целта не е да не умрем от глад, било то със зъби или без, с остеопороза или без, с алергии или без и т.н.
При всяко положение, ако приемът на мляко трябва да се случи, е най-добре да е от коза. То е най-близо до човешкото.

# 27
  • Мнения: 2 761
Не е задължително да е на всяка цена от коза.Кравето си има своите предимства,козето други,магарешко-трети,камилско,биволско и т.н. също-зависи за какво става въпрос и с какво разполага дадена страна откъм ресурси.
А има някои хора в планинските райони в БГ примерно, дето и в днешно време си оцеляват с мляко и не страдат от изброените болести-за тях обаче надали някой прави статистики и публикува материали в нета. Simple Smile
И още нещо-прието по правилен начин,млякото алкализира организма,което някак не пасва с теорията за алергии,изпопадали зъби и остеопороза,които се дължат на свръхкиселинност на организма.

Вредата от млякото не се базира на начина му на използване (дали е студено и пастьоризирано), а на естествените му съставки и на възможността на човешкия организъм да разгражда, обработва и извлича полза от кравешката кърма.

Организма усвоява при определени условия и студено мляко от хладилника определено затлачва работата на храносмилателният тракт,a останалите "екстри" допълнително влошават нещата .

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 09:50 от Оr

Общи условия

Активация на акаунт