Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 600
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Масово ми отговарят, че фирмите не можели да си позволят да дадат обратна връзка на всички кандидатствали, поради големия наплив желаещи... Всъщност, рядко са ми се обаждали с отговор, когато не съм била одобрена.

# 481
Това са глупости. Не се отговаря на неодобрените от първия етап, който е кандидатстването - само там е голям напливът. Ама да ми избират 10 човека за интервю, да одобрят един и да не уведомят другите, е много некоректно.

# 482
  • София
Да, и аз това исках да напиша. Би трябвало да се отговори само на тези, които вече са имали интервю и не са одобрени. Няма начин да се пише на всеки изпратил, пък и няма смисъл  Peace 90 % нямат нищо общо с предложената длъжност.

# 483
Е да де, аз говоря точно за такива случаи - на едно 10 интервюта съм била, след които ни вопъл, ни стон.

Окей, да приемем, че някои от тях бяха за доста популярни позиции и действително работодателите са се срещнали с десетки кандидати. На едното място видях, че хората си бяха приготвили сериозна купчина автобиографии, с отбелязан час на интервюто върху тях, с предвидени по 5мин. на човек. Подобно нещо ми се случи и на друго интервю - на масата пред мен имаше приготвени десетки автобиографии, за една отворена позиция. Не знам кому е нужно това, едва ли всички кандидати отговарят на посочените изисквания, защо не се прави по-сериозен подбор... Така се губи и собственото време, и това на хората, които си извикал на интервю...

Още нещо - на две места изрично помолих да ме известят дали съм одобрена или не (отново след проведено интервю), и на двете потвърдиха, че ще получа отговор. На едното място ми се обадиха точно месец след интервюто (при уговорен срок от две седмици), а от другото така и не звъннаха.  Laughing

Много съм им набрала на работодателите, честно.  Laughing

# 484
Аз гледам много съмнително на фирми, които викат повече от 6-7 човека за една позиция и както казвате- общо популярна. Сири, ама това си да търсиш под вола теле. Всъщност, ние си търсим девойка офис- организатор за 400 лв., но гледаме, че са подали и хора с всякакви специалности и умения, я да видим кой по-квалифициран ще се навие да работи за без пари, като разбира се заплатата е най-дълбоко пазената тайна поне до 2-3 интервю  Stop
Та, в една от предните ми фирми бяха на този принцип и никога не им се получаваше. Накрая винаги отнасяха смях и подигравки от някои кандидати.

# 485
Момичета, влизам тук с един въпрос... колко е важно телефонното впечатление? Преди малко ми се обадиха за интервю за работа, а около мен беше лудница, бързайки правех 100 неща едновременно,и изобщо ужас. И се закопах сама, нито попитах кого да търся, нито нищо, направо ужас...щом затворих телефона се усетих, ама беше късно.  Cry Cry Cry
Успех на всички с търсенето на желаната работа!

# 486
Момичета, влизам тук с един въпрос... колко е важно телефонното впечатление? Преди малко ми се обадиха за интервю за работа, а около мен беше лудница, бързайки правех 100 неща едновременно,и изобщо ужас. И се закопах сама, нито попитах кого да търся, нито нищо, направо ужас...щом затворих телефона се усетих, ама беше късно.  Cry Cry Cry
Успех на всички с търсенето на желаната работа!

Върни обаждането, извини се, кажи че е била лоша връзката и попитай всичко на спокойствие  Peace

# 487
Проблемът е, че много остро и пожелах лек ден и не знам дали ще се приеме добре да върна обаждането?  Thinking  Embarassed

# 488
Обади се пак и обясни, че си била на шумно място и не си могла да разговаряш, извини се и попитай пак. Нямаш основание за притеснение.

# 489
Момичета, включвам се, макар и много рядко да съм била активна в темата, за да споделя моята радост, слава Богу, че съм одобрена за позиция, която е невероятна възможност за мен.
Искам тук да благодаря на Rеd_Hot, която преди време ми беше дала съветина ЛС във връзка с телефонните интервюта за същата тази позиция  bouquet
Но основно се включвам просто за да споделя, че има изключително коректни работодатели (винаги съм го вярвала) и че човек никога не бива да се отчайва.
Успех на всички!  bouquet

# 490
Момичета, включвам се, макар и много рядко да съм била активна в темата, за да споделя моята радост, слава Богу, че съм одобрена за позиция, която е невероятна възможност за мен.
Искам тук да благодаря на Rеd_Hot, която преди време ми беше дала съветина ЛС във връзка с телефонните интервюта за същата тази позиция  bouquet
Но основно се включвам просто за да споделя, че има изключително коректни работодатели (винаги съм го вярвала) и че човек никога не бива да се отчайва.
Успех на всички!  bouquet

liese, успех на новата работа   bouquet

# 491
Red Hot заинтересуваме обявата за момичето което търсите, ако са 400 чисто след махнати осигуровки и данъци ме удовлетворява но ми се иска повече информация и документи за кандидатстване. Успех на всички като мен още търсещи не за 1 или 2 път  Rolling Eyes Laughing

# 492
Здравейте, да спомена, ако някой се интересува, че наскоро тук, във форума, но не помня къде точно, имаше една жена от IBM, която търсеше хора с добър френски.

# 493
Red Hot заинтересуваме обявата за момичето което търсите, ако са 400 чисто след махнати осигуровки и данъци ме удовлетворява но ми се иска повече информация и документи за кандидатстване. Успех на всички като мен още търсещи не за 1 или 2 път  Rolling Eyes Laughing

Имаш предвид, Red_velvet
Аз нищо не търся в момента  Laughing

# 494
Здравейте, да спомена, ако някой се интересува, че наскоро тук, във форума, но не помня къде точно, имаше една жена от IBM , която търсеше хора с добър френски.

Ако има и с испански - да ми пише на лични. IBM е една от фирмите, която дава пари за препоръка.
Не работя там, но имам познат, който работи там и ще препоръча човек с испански език.

Общи условия

Активация на акаунт