Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 556
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Момичета ,искам да попитам как  да процедирам в тази ситуация .
Подписах договор за работа ,но в него пише 370 лв. като заплата ,за 8 часа на ден с два почивни дни  Rolling Eyes и никъде не видях % от оборота .
На мен ми се виждат малко ,но преди да подпиша нищо не споменаха за заплата , а на  мен ми беше неудобно да попитам.
Тъй като от доста време си търся се съгласих  Tired,но ако наистина е тази заплата ще се оглеждам за друга .
Става въпрос за продавач-консултант в модна къща .

# 496
  • София
Вчера бях на интервю в агенцията от чиято интервюираща по телефона се оплаках преди 2 седмици.(обадих се и поисках втори шанс и те ми се обадиха пак и този път интервюто мина спокойно и даже забавно и минах теста с висока оценка) На такова интересно интервю не бях участвала досега. Точно посредничество със съвети и насочване. Много полезно. Дори и нищо да не стане пак съм благодарна на интервюиращата.

# 497
jb66, това е проблемът на работата на %, че това не се записва в договора. Ако се надяваш да получаваш изобщо нещо допълнително, срам не срам трябва да си изясниш методиката за изчисляване и получаване на този % иначе просто забрави, че ще ти го изплащат. Цял живот работя с %, па макар и за доста повече пари, вЕрвай ми българският работодател злоупотребява като за световно с това. За това сега единственото ми изискване е твърда заплата, никакви таргети, никакви %.
А да попиташ за заплащането на интервюто не е срамно, напротив означава, че уважаваш себе си и труда си. Иначе излиза, че се продаваш за какво да е и ако работодателя го е разбрал това веднага ще се възползва да ти извади душичката.

P.S От този форум научих, че продавач-консултантите в бг магазини масово са на МРЗ+1% от оборота.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 13:25 от Red_Hot

# 498
А да попиташ за заплащането на интервюто не е срамно, напротив означава, че уважаваш себе си и труда си. Иначе излиза, че се продаваш за какво да е и ако работодателя го е разбрал това веднага ще се възползва да ти извади душичката.
Peace
Аз изобщо не си представям да не попитам за размера на възнаграждението.

# 499
  • Пловдив
jb66, това е проблемът на работата на %, че това не се записва в договора. Ако се надяваш да получаваш изобщо нещо допълнително, срам не срам трябва да си изясниш методиката за изчисляване и получаване на този % иначе просто забрави, че ще ти го изплащат. Цял живот работя с %, па макар и за доста повече пари, вЕрвай ми българският работодател злоупотребява като за световно с това. За това сега единственото ми изискване е твърда заплата, никакви таргети, никакви %.

P.S От този форум научих, че продавач-консултантите в бг магазини масово са на МРЗ+1% от оборота.
Благодаря ти много за откровеният отговор !  bouquet

# 500
На кое интервю питате за заплатата? На първото мен малко ме е срам Simple Smile

# 501
  • КиТ
Аз до сега хвърлях така бегъл поглед в темата,ама влизам по сериазно вече,от понеделник съм съкратена по чл.71  Crazy /първото ми съкращение Tired/.Нямате си и е на представа какви далавери се въртят на високите етажи... Rolling Eyes Работих в Интерамерикан,но Евроинс купи Интерамерикан и вчера ни провикнаха в София да ни орежат всички...така искаха всички да прецакат,че не е истина...

HP които се навъртат в темата да са чули нещо по въпроса?

# 502
На кое интервю питате за заплатата? На първото мен малко ме е срам Simple Smile

В края на първото, за да не си губим взаимно времето от там нататъка. Като не ме устройва им благодаря и им казвам, че няма смисъл да си губим времето. В повечето случаи още като се стигне до заплащането, те питат какво очаквам или какви са ми претенциите, различно е според фирмата. Аз казвам, че не искам да гадая, мога да кажа, аз на колко съм съгласна да я върша тази работа. Ако разминаването е голямо, те сами си преценят, че повече няма смисъл да се срещаме, ако пък мислят, че могат да ми предложат такова заплащане ми се обаждат допълнително, за да направят уточнения дали става или не става, това в случай, че сме се харесали и въпросът е опрял до парите. Честно казано това е при интелигентните фирми, при измекярските знаете как е, но пък аз подбирам къде кандидатствам  Crossing Arms

# 503
jb66 аз бих била доволна , аз в момента макар и на 4 реално взимам с около 140 по малко ,срам ме е
да кажа колко и за сега нямам изгледи за започване другаде... Rolling Eyes Confused

# 504
http://www.jobs.bg/f2001678

Shocked Shocked Shocked
Тези хора МАЛОУМНИ ли са??? 400 лв за това?
Особено ми хареса частта за мотивирания екип, с който усещам работата като предизвикателство.

Което ме подсеща - кое точно му е плюсовото работата ти да е предизвикателство?

П.П. Отворих им сайта. За дрехи е. За момента нямали никаква складова наличност. Боже  ooooh!

# 505
Особено ми хареса частта за мотивирания екип, с който усещам работата като предизвикателство.
Предизвикват те на бой Mr. Green 

А склада ще си напълнят, като/ АКО се намери бачкатор първо... хитри.

Мен последно ме кефиха едни с нежен зов за медЕцински представител. Доста медец ще понасъберат докато открият самоуважаващ се грамотен чиляк, мисля си. tooth

# 506
Много обяви не спират да ме изумяват с дълъг ,формат А4, списък със задължения и квалификации,а накрая нищо за това какво предлагат на работника,  hahaha или в най-добрия случай-заплата 370 лв.бруто.
ММ започна на бензиностанция,на която не го карат да е нула номер. Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 12:06 от *Pippi*

# 507
Друго не ми е ясно - защо, по дяволите, трябва да възприемам работата като предизвикателство? Това са пълни глупости. Не отивам на работа, за да троша нерви - това е следствие, а не причина за ходенето на работа Simple Smile

# 508
Друго не ми е ясно - защо, по дяволите, трябва да възприемам работата като предизвикателство? Това са пълни глупости. Не отивам на работа, за да троша нерви - това е следствие, а не причина за ходенето на работа Simple Smile

А предизвикателството отрицателни емоции ли носи? Защото на мен точно обратното--предизвикателната работа ми носи само позитивизми.  Peace
Ако не възприемаш работата си като предизвикателство,защо ходиш на работа всъщност? Защо сме избрали дадена професия? Избрали ли сме я, тя ли ни е избрала?

Защо работим?

Ей такива неща...

# 509
  • София
До натура е Ред-че, до натура. Много хора си мечтаят да работят спокойна тиха работа до пенсия. За някои рутинността е мотивираща. smile3506

Общи условия

Активация на акаунт