Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 534
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • в огледалото на живота
Здравейте момичета,
Кандидатствах за съдебен деловодител и минах първия тур по документи. Искам да попитам дали някой има идея какъв ще е практическият изпит /проверка на познанията за тексообработка/ ,никъде не намирам информация какво горе-долу ще съдържа

В нашия град това излиза като линк за подобни изпити,незнам доколко ще ти е от полза въобще:
http://www.admcourt-ruse.com/content/view/360/47/

# 556
Записвам се и аз по темата. Пращам CV-та,ходя по интервюта и до там. Вярно,че наистина нямам опит за работите,които кандидатствам,но как да имам като никой не дава шанс? Ходих в една агенция за подбор на кадри на бул.Христо Ботев(twinkle или нещо подобно). Добре се държаха,имах и практически задачи да пиша и превеждам. Работата е за обработка данни в немска маркетингова фирма с АНГЛИЙСКИ ЕЗИК и заплатата след данъци и удръжки е ...540лв. Ако го работя да обработван данни на МАЙЧИН ЕЗИК,и да нямам образование(не че в днешно време е прецедент за нещо де),но и да владея английски много добре е малко. Дори и да ми се обадят за второ интервю в представител на фирмата няма да приема.....или може би ще отида само за да ги попитам в Германия колко плащат за тази позиция на хора,владеещи чудж език.  Laughing

# 557
Здравейте момичета,
Кандидатствах за съдебен деловодител и минах първия тур по документи. Искам да попитам дали някой има идея какъв ще е практическият изпит /проверка на познанията за тексообработка/ ,никъде не намирам информация какво горе-долу ще съдържа

В нашия град това излиза като линк за подобни изпити,незнам доколко ще ти е от полза въобще:
http://www.admcourt-ruse.com/content/view/360/47/

При нас ги изпитват за граматика, проверяват им скоростта на писане на клавиатурата и дали имат правописни грешки при писане.

Само до преди няколко години едвам си намираха кандидати за тази длъжност, по няколко пъти пускаха обява за едно и също място, а сега и там опашка  Tired

# 558
Благодаря ти, devi4ca

# 559
 Е не мога да се сдържа сега ...
Продавач - консултантка "Тhe mall"
Ref.No:    1
Описание и
Изисквания:    Фирма за италианска мода търси да назначи за магазините си , продавач- консултанти!

Ако Вие сте:
-комуникативна, организирана и инициативна;
-лоялна, креативна и усмихната личност;

, то заповядайте в нашия екип.

Ние предлагаме:
-работа в динамична среда;
-заплата и осигуровки;
-работното ни време е на смени;
-фирмено обучение;

Simple Smile

# 560
Пълна пародия...на повечето обяви пише какви са изискванията, но не и какво предлагат...или ако пише то ще са глупости от сорта на 20 дни платен годишен отпуск и осигуровки( които по принцип се полагат според Кодекса на труда), мотивиращо заплащане, динамична среда, екип от млади специалисти и други простотии...

# 561
Пълна пародия...на повечето обяви пише какви са изискванията, но не и какво предлагат...или ако пише то ще са глупости от сорта на 20 дни платен годишен отпуск и осигуровки( които по принцип се полагат според Кодекса на труда), мотивиращо заплащане, динамична среда, екип от млади специалисти и други простотии...

A какво трябва да пише? Наемането на хора е като пазар Simple Smile Всички предлагат стока и поукрасяват нещата. Кандидатите също  Peace

,,,,,,,,,,,, АНГЛИЙСКИ ЕЗИК и заплатата след данъци и удръжки е ...540лв. Ако го работя да обработван данни на МАЙЧИН ЕЗИК,и да нямам образование(не че в днешно време е прецедент за нещо де),но и да владея английски много добре е малко. Дори и да ми се обадят за второ интервю в представител на фирмата няма да приема.....или може би ще отида само за да ги попитам в Германия колко плащат за тази позиция на хора,владеещи чудж език.  Laughing

Тя може би затова компанията се е преместила тук. Няма как,за съжаление да ни плащат колкото в Германия.  Peace

# 562
Ами то проблемът е,че всички имат много изисквания-2 езика,СТАЖ поне 2-3 години,компютърни умения със специфични програмни продукти.....и накрая не предлагат нищо в замяна. За съжаление тук в България много малко работодадели не си ценят кадрите и затова масово младите хора емигрират. Sad

# 563

Тя може би затова компанията се е преместила тук. Няма как,за съжаление да ни плащат колкото в Германия.  Peace

Защо да няма как при положение, че идвайки тук, продължават да извършват същата дейност, на същия пазар?

Да, ще кажете, ако ще плащат колкото в Германия ще си стоят там.
На практика какво става обаче. Всяка чужда компания идва тук с доброто намерение да бъде коректен работодател, както го прави в собствената си страна. В началото се дават хубави заплати за нашия стандарт, които не отричам, че са по-ниски от тези в Германия, но нека да си гледаме в нашата паничка. След няколко години, когато мениджърските постове започнат да се заемат от българи, всичко се вкисва. Веднага се намират лизедупковци, които да обяснят, че вместо 1000 евро заплата и социални пакети, българите ще работят и за под 1000 лева със същата успеваемост.
Факт- конкретен пример кол центъра на HP и сума ти заводчета из провинцията.

Заплатите се държат изкуствено ниски и се злоупотребява с тази "криза" в същото време голяма част от бизнеса се възползва и си вдигна печалбите с това. За това младите да бягат в чужбина, тази държава не заслужава нищо друго.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 14:59 от Red_Hot

# 564

Заплатите се държат изкуствено ниски и се злоупотребява с тази "криза" в същото време голяма част от бизнеса се възползва и си вдигна печалбите с това. За това младите да бягат в чужбина, тази държава не заслужава нищо друго.
За пореден път, абсолютно съгласна с теб.
ето и аз работя в не малка фирма. Приходите през последните няколко години се качиха многократно, но не и заплатите. Дори и сега , когато наемат персонал се наема възможно най-евтиният , който да върши работа поне за две длъжности. Да не говорим , че от години заплатите не са вдигани.

# 565
  • София

ето и аз работя в не малка фирма. Приходите през последните няколко години се качиха многократно, но не и заплатите. Дори и сега , когато наемат персонал се наема възможно най-евтиният , който да върши работа поне за две длъжности. Да не говорим , че от години заплатите не са вдигани.

В този ред на мисли ми се иска да разбера : Как предпочитате : Да работите на основна ниска заплата + процент или на твърда средна заплата?
Знам, че зависи от много неща, но моите наблюдения често са в противоречие с повечето ми приятели.
За мен е важно да имам сигурна заплата, макар и средна, а за повечето е важно да се мотивират, като си докарват допълнителен процент.
Ще се радвам да споделите, ей така, за да задоволите моето любопитство

# 566

В този ред на мисли ми се иска да разбера : Как предпочитате : Да работите на основна ниска заплата + процент или на твърда средна заплата?
Знам, че зависи от много неща, но моите наблюдения често са в противоречие с повечето ми приятели.
За мен е важно да имам сигурна заплата, макар и средна, а за повечето е важно да се мотивират, като си докарват допълнителен процент.
Ще се радвам да споделите, ей така, за да задоволите моето любопитство

Не за първи път ще го напиша- работила съм почти 10 години на принципа някаква твърда заплата, която във времето е била различна- ниска, средна и т.н, но основната част от заплатата ми е била %, което е обвързано с изпълнение на тергети. Тази схема в Българи не работи. Категорично и отговорно го заявявам. Мотивация трябва да има, но не може тя, да е определяща за основното заплащане. То не може да е повече от 10% от заплатата. В тази връзка лично аз искам твърда заплата, над средната  Mr. Green Процентът е добре дошъл, но не й да разчитам всеки месец на него и да не знам какво ще получа.

# 567
Написах едно доста обширно мнение относно последно зададения въпрос и се оказа, че сесията ми е изтекла, та... накратко, напълно съм съгласна с казаното от Red_Hot и също смятам, че към момента такава схема на изчисляване на заплатата е по-скоро неприложима в общия случай. Напоследък доста често се изненадвам колко изобретателни са станали работодателите у нас в това отношение. Какви ли не похвати и врътки се прилагат, за да се "смъкне" някой лев от служителите. Разбира се, предполагам, че не навсякъде е така, но като се старая да избягвам подобни обяви и предпочитам твърда заплата.

Интересува ме друго - можете ли да ме ориентирате за стартовото възнаграждение в 1st Online Solutions за Варна? Мисля, че е еднаква за различните отдели, но е възможно и да греша.

# 568
Случайно някой да си е вадил CSCS Card? Да даде повече подробности.

# 569
Момичета влизам да ви пожелая много успех, дано всяка от вас намери желаната работа  bouquet
И също така да се похваля, че от вчера не съм в редицата на безработните, след почти две години търсене, намерих своята работа Simple Smile Дано всичко да е наред, и жива и здрава след шест месеца, постоянен трудов договор  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт