Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 65 587
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • Belgium
Момичета, имам един въпрос.

Според вас на интервю за висока позиция в голяма модна марка дали е подходящо да бъдеш облечена в техни дрехи? Или по-скоро не?

Лично аз мисля, че няма нужда от подобно вторачване в детайла, но ми се иска да чуя и чуждо мнение, включително и на HR-ите, пишещи в темата  Grinning

# 376
Момичета, имам един въпрос.

Според вас на интервю за висока позиция в голяма модна марка дали е подходящо да бъдеш облечена в техни дрехи? Или по-скоро не?

Лично аз мисля, че няма нужда от подобно вторачване в детайла, но ми се иска да чуя и чуждо мнение, включително и на HR-ите, пишещи в темата  Grinning

За мен би било +
Ще ги поласкаеш и ще видят, че имаш отношение, старание.

# 377
  • София
Аз бих облякла техни дрехи, стига да ми носи удоволствие това Simple Smile

Аз ако съм на интервюиращите, ще се зарадвам на това, че си с дрехите на марката. Не знам, дали би ти дало предимство, но със сигурност ще направи добро впечатление

# 378
  • София
Подкрепям последните две мнение! Ще ти бъде в +!

# 379
  • София
Ох, писах, брисах и всичко изгубих  Twisted Evil

Накратко към Лу, с уговорката, че не съм ЧР Wink

1/Комфортно ли се чувстваш с техните дрехи? Би ли повлияло добре на самочувствието ти, ако се облечеш по този начин.
Имам предвид не само чисто физическия комфорт, а и стила  (аз например не бих се чувствала добре с панталон цигара и блуза с паети  Crazy

2/Кандидатстваш за висока позиция - разполагат ли с облекло, което да е адекватно за длъжността, която се предполага, че ще заемаш. Ако имат business casual линия и я харесваш - облечи се по този начин, ако продават спортно-младежки-пънкарски стил може би няма да е много удачно.

И аз да попитам нещо. За кандидатстване за позиция в голяма банка бихте ли изпратили по-раздвижено резюме или е по-добре да се придържам към евро-св формата?

# 380
  • София
Ох, писах, брисах и всичко изгубих  Twisted Evil

Накратко към Лу, с уговорката, че не съм ЧР Wink

1/Комфортно ли се чувстваш с техните дрехи? Би ли повлияло добре на самочувствието ти, ако се облечеш по този начин.
Имам предвид не само чисто физическия комфорт, а и стила  (аз например не бих се чувствала добре с панталон цигара и блуза с паети  Crazy

2/Кандидатстваш за висока позиция - разполагат ли с облекло, което да е адекватно за длъжността, която се предполага, че ще заемаш. Ако имат business casual линия и я харесваш - облечи се по този начин, ако продават спортно-младежки-пънкарски стил може би няма да е много удачно.

И аз да попитам нещо. За кандидатстване за позиция в голяма банка бихте ли изпратили по-раздвижено резюме или е по-добре да се придържам към евро-св формата?

Аз попринцип не харесвам евро-св формата. Не знам кой го наложи и защо. Но пък има чр, които държат по този начин да им е представен. Така, че според мен си зависи от чр. Имаше една дама, която ми се обади, за да я преправя - да я преведа на български, да я направя в европейски формат и тогава да кандидатствам при тях. Разбира се, не го направих. Просто давам пример, че всичко си зависи от чр на съответната фирма Simple Smile

# 381
  • София
Така де, но няма как да знам чр-то на банката какво предпочита лично.
Аз също не го харесвам, за това и имам резюме на 2,5 стр, а не на 5 (същата информация) в евро СВ-то.

Въпросът ми е по-скоро дали в банковия сектор има наложен стандарт.

# 382
Здравейте момичета,
и аз да се впиша в темата.И аз съм от търсещите работа. От 2-3 месеца пускам активно CV та в джобса ама нищо.Интересно ми е защо,тъй като пролетта също пусках и имах доста обаждания.Ще ви следя Simple Smile

# 383
  • Пловдив
Аз пък си търся почасова работа или на половин ден, може и нещо временно.

Работя вече по два граждански договора, много си ми е добре така и не искам да започвам нещо на пълен работен ден, защото няма да имам време за тях, а не ми се ще.
Обаче, имам свободно време и възможност да поработвам още нещо..Та така.  Simple Smile

# 384
Аз пък си търся почасова работа или на половин ден, може и нещо временно.

Работя вече по два граждански договора, много си ми е добре така и не искам да започвам нещо на пълен работен ден, защото няма да имам време за тях, а не ми се ще.
Обаче, имам свободно време и възможност да поработвам още нещо..Та така.  Simple Smile

И на мен не ми се работи вече на пълен работен ден, но БГ работодателите имат много какво да научат в тази посока. Бих работила с удоволствие на 6 часов работен ден, но такова предлагане няма изобщо. Confused

# 385
  • София
Всъщност май работа на 4 или 6 часа се намира много по-трудно, отколкото на 8 ч. Странно е, но е факт. Нямаме изградена култура в това отношение. По-скоро работодателите го гледат от гледна точка на осигуровки, отколкото от нещо друго. Знаем, че в Европа далеч не е така.

# 386
Всъщност май работа на 4 или 6 часа се намира много по-трудно, отколкото на 8 ч. Странно е, но е факт. Нямаме изградена култура в това отношение. По-скоро работодателите го гледат от гледна точка на осигуровки, отколкото от нещо друго. Знаем, че в Европа далеч не е така.
Точно така се е, сакън да не се минат нещо. А колко съм висяла безпредметно вечер в офиса, само защото ми е такова работното време. Предлагала съм да ми се намали възнаграждението пропорционално, не можело, как така да ме осигуряват на осем часа, пък да стоя седем...абе... никакъв мисловен процес и гъвкавост.

# 387
Много атрактивна обява Sick http://www.jobs.bg/f1994188
Кой ще ходи на работа три дни в седмицата за 240лв newsm78

# 388
  • UK
Много интересна обява, поне да бяха поредни дните, щеше да е по-атрактивна. Simple Smile Но има и такива, със сигурност ще има желаещи. 

# 389
Ами разбира се, че ще има. Например студенти, според програмата им в университета  Peace
При мен вече доста време нищо интересно. Даже не съм пускала. Но аз си подбирам обявите, защото все още съм на работа. Докога, не знам ... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт