Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 512
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Или пък започват да ти обясняват, че разходите на офиса са нараснали, толкова много, че си на загуба  Joy
Любимо обяснение  Sick Или другото - в края на годината да излезе, че си на загуба. Честно казано, за държавата хич не ме е еня дали си е получила данъците, но работникът трябва да си получи парите и парите трябва да са добри. Казвала съм и повтарям - НЯМА действащ бизнес, който да е на загуба. А дори да тръгне да фалира, по-добре да изплати първо заплатите на служителите, а не данъците си.

В тази връзка се обсъждаше да се приеме закон за фалиралите дружества, които въпреки това да изплащат заплатите. Не знам какво стана?

Има собствен капитал, има активи...

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 15:02 от Red_Hot

# 586
Или пък започват да ти обясняват, че разходите на офиса са нараснали, толкова много, че си на загуба  Joy
Любимо обяснение  Sick Или другото - в края на годината да излезе, че си на загуба. Честно казано, за държавата хич не ме е еня дали си е получила данъците, но работникът трябва да си получи парите и парите трябва да са добри. Казвала съм и повтарям - НЯМА действащ бизнес, който да е на загуба. А дори да тръгне да фалира, по-добре да изплати първо заплатите на служителите, а не данъците си.

В тази връзка се обсъждаше да се приеме закон за фалиралите дружества, които въпреки това да изплащат заплатите. Не знам какво стана?
Като няма от къде - как да ги изплати? Не забравяй, че преди да фалира най-вероятно на това дружество сметките му отдавна за запорирани. И не бъркай дружеството с източилия го (евентуално) собственик.

# 587
В големите компании тези таргети не са измислени от тукашните шефове  Peace Да, адаптирани съм към БГ пазара, но далеч не са измислени тук. Но според мен са крайно неприложими. Аз на какви обучения съм била...Тук ако вървяха тези номерца, щях да съм с тлъста банкова сметка  Mr. Green Ама те и цените ни, от които взимаме комисионна са едни...

# 588
Пазарът ни е толкова малък, че в корпоративния сегмент не вървят почти никакви маркетингови стратегии. Всичко си опира до личните връзки и контакти, за да хванеш някой по-голям клиент. Особено в провинцията, където с пълна сила действа шуро-баджинащината.
Така, че всякакви про-амаерикански стратегии, на които са ни учели са напълно неприложими за бг пазара. Само ще вметна, че на западният пазар средна фирма се води, такава с 500 човека нает персонал, а голяма над 5 000 човека  Joy В България на пръсти се броят фирмите с 500 служителя, а с 5 000 има само една- единствена.
Въпреки всичко на мен естеството на работата ми харесва, единственото което ме кара да се откажа от това е некоректността на работодателите в частта със заплащането.

# 589
Изтривам си мнението; явно беше грешка да питам.
Успех и всичко добро! Peace

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 00:25 от liese

# 590
  • София
Да запишеш магистратура, която няма да пречи на работата ти  Peace

# 591
Днес прочетох тази статия http://fakti.bg/hr/80630-mejdunarodna-kompania-planira-da-razkri … ovi-rabotni-mesta Имате ли представа, коя е компанията? Варна ми е далече, но съм любопитна.

# 592
Днес прочетох тази статия http://fakti.bg/hr/80630-mejdunarodna-kompania-planira-da-razkri … ovi-rabotni-mesta Имате ли представа, коя е компанията? Варна ми е далече, но съм любопитна.

Има две-три възможности.  Peace

# 593
  • София
100% ще е някой call center.

# 594

Съдерланд бяха дали заявка, че ще отварят кол център във Варна.

# 595

Те в Бургас.

# 596

Те в Бургас.

Преди година казаха, че след Бургас и във Варна мислят да откриват. За в момента търсят хор със супер екзотични езици- Customer Support Consultant with Turkmen,  Kazakh, Azerbaijani.

# 597
На поредното интервю днес едно от момичетата, работещи там, ми каза, че съм й изглеждала много позната. Казах й, че идвам за втори път по обявата им; ако ме викнат трети няма да отида, защото и кучетата вече ме научиха. Да видим ...

Да ви разкажа друго какво ми се случи:
Дойде ми смс ,че на  /еди-коя си дата/ от 16.00 часа съм канена на интервю от фирма ХХХ на адрес /еди-кой си/. Падаше се другиден от датата на получаване на смс-а.
В пощата ми имаше същото съобщение плюс подробни обяснения къде е, телефон за контакт ако не мога да ги намеря и условията - работно време, заплата.
Интервюто мина, не са ме харесали /аз тях също/.
Значи е възможно да се процедира и така.  Thinking
Бяхме седем жени на интервюто от кандидатствали малко над 200 човека.

Отворих тази обява http://www.jobs.bg/f2011068 за Изп.Директор. Интересно ми беше какви са изискванията. А то какво се оказа ....  Laughing ooooh! Joy

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 03:09 от Естел Бързоход

# 598
Здравейте, мили дами (и господа ако има  Grinning )! Имам нужда от съвет.
До сега съм заемала предимно сервитьорски позиции, но понеже напредвам с образованието, страшно ми се иска вече да сменя средата, и в момента кандидатствам за позиция офис сътрудник. Въпросът ми е дали стажът ми до момента ще отблъсне евентуалните работодатели, и от там - да го включвам ли в CV-то?
Благодаря  Simple Smile

# 599
  • София
Здравейте, мили дами (и господа ако има  Grinning )! Имам нужда от съвет.
До сега съм заемала предимно сервитьорски позиции, но понеже напредвам с образованието, страшно ми се иска вече да сменя средата, и в момента кандидатствам за позиция офис сътрудник. Въпросът ми е дали стажът ми до момента ще отблъсне евентуалните работодатели, и от там - да го включвам ли в CV-то?
Благодаря  Simple Smile

Зависи. Някои работодатели търсят човек, който да не е работил на подобна позиция, за да могат да си го "нагодят" по техните изисквания.
Така или иначе, ако само това си работила е хубаво да покажеш все пак стаж в някаква област,отколкото да не покажеш никакъв Simple Smile
Успех!!!!

Общи условия

Активация на акаунт