Име за момиченце.

• 10 807
  • 170
  •   1
Отговори
Здравейте! По-рано бях пуснала тема, но точно започвахме да избираме. Спряхме се на Ива тогава, но сега се разколебах... чудя се?!  Laughing С таткото много харесахме името Ивена, но ни води до асоциация с тази „вена„. Вас набива ли ви се на ухо/око, че името съдържа „вена„ в себе си? Бабата казва, че звучало като артерия някаква.  Laughing  Много се ядосах, защото май тя ме разколебава за всяко име.  #Cussing out

Моля ви да коментирате името Ивена!

Ако може да кажете кое е галено на Йоана?  newsm78

И изобщо гласувайте за 2те имена, които най-много ви харесват.   bouquet

# 1
Не споделяйте с околните кое име сте избрали. Ще го научат като се роди бебето.  Mr. Green Вие с таткото го изберете така че на вас да ви харесва.

Гласувах за Ива.
Ивена не ми харесва. Не само заради -вена, но и заради фолкпевачката.
Йоана не ми харесва, защото е масово. Йони на галено.
Ивайла ми се струва грубо и мъжко.
Ивелина повече ми харесва като Велина.

# 2
  • UK
Здравей пак! Simple Smile Гласувах за Ива и Ивелина, съжалявам, Ивена не ми харесва.
За галени на Йоана съм чувала Йони, Ани, Йо-Йо, Йо и Джо.
Други производни бих споменала Йохана, Йована, не си спомням коментирахме ли ги в предната тема.  
Относно бабата, ние бяхме така с името на първото, сега коментираме и обсъждаме само помежду си с таткото и тук в темата, на роднини, близки, познати и пр. казвам, че още се колебаем, че не сме мислили и т.н., а бабата знае, че ще го съобщим, когато се роди детето и не пита изобщо. И аз много се влияя така от мненията на родата, чак ме е яд на себе си. Още ме е яд, че не кръстих детето така както исках в началото, а се поддадох на коментарите "о, "а", "ама такова било", "онакова било", сега тази грешка няма да направя. След раждането със сигурност пак ще има коментари не на място, но поне вече ще е пред свършен факт.   

# 3
  • Сопот, Пловдив
Гласувам за Ива, това е, което ми хресва най-много в анкетата. Ивайла също не е лошо, но Ива ми харесва повече. Ивена, Ивелина и Йоана не ми харесват, не че са лоши имената, не са ми по вкуса. Ивелина ми е някак обикновено, Ивена не ми нявява мисли за вена, но пак някъде звуково нещо му куца за моя слух, Йоана, едно че ми е прекалено масово, другото, че също и тук звуковото съчетание не ми харесва. За галено на Йоана - чувала съм Йони, Йо, Джо.

# 4
Гласувах за Ива.  Peace
Ивена и на мен не ми харесва, не го асоцирам името с вена, но го свързвам с певицата и аз...
Вместо Ивена - Ивета (харесвам ми) или Ивана (не ми харесва, но само като предложение).

# 5
  • Най-красивата страна
Ивена не ми харесва, предпочитам Ивана.
Йоана-прекалено често срещано
Ивелина ми харесва повече от Ива
Ивайла не е лошо, чувала съм също Иваела, Иванела.
Гласувах за Ивелина .

# 6
Благодаря, аз не знаех, че Йоана е често срещано сега. Не си умирам да е супер масово името, но пък предпочитам да е 5тата Мария в клас, а не единствената Гертруда примерно.  Rolling Eyes Беше добре да знам, че е масово и галеното Йони не ми допада хич. Ивайла не ми е много фаворит заради това, че малко мъжко ми идва, но то ако се съди така разликата между Ива и Иво също е една буква.  ooooh! Да си призная много е трудно да избера, аз Ивена не го свързвах с певица, защото не знаех, че има такава, но примерно Ивана ми харесва, но не мога да се абстрахирам от певицата.  Rolling Eyes

# 7
  • UK
Ивена не го свързвам нито с певица, нито с вена, но го слагам в една група с Ивет(а) и Ивон(а), които са ми еднакви и малко кофти като звучене.

# 8
Здравейте!   bouquet
Ивена не ме радва като звучене.
На Йоана - Ани на галено.
А Ивайла - хубави са мъжките имена, които могат да се преиначат за женски, без да завършват на -слав/а, -мир/а и т.н. Някак си говорят за сила и характер.

Пожелавам ти да се роди живо и здраво, както и да го кръстите, да сте щастливи заедно!  Hug

# 9
  • София
Най-много ми харесва Ива. На второ място Йоана.
Ивена ми е...сбъркано, някакво бецелно съчетание от букви.
Йоана -  Йони, Йоли, Йо, Йо-йо, Йона, вероятно и Ани става.

От тои род ми харесват и Яна и Йохана.

# 10
За Йоана и Ива гласувах, но фаворит ми е Йоана. Йони, Ани, Яни стават за галени. Хубаво е името, пък и май му мина пика, не следя статистики. Ива леко ми простее, предпочитам Ивета, но нали може за две имена да се гласува. Laughing

# 11
Гласувах за Ивелина. Heart Eyes Много харесвам имена, завършващи на -лина, но това направо го обожавам. Много е благодатно откъм галени имена - Ива, Ина, Лина, Ели, Вили, Вени...
Не харесвам имена, започващи или съдържащи с буквата "й", затова и Ивайла и Йоана не ми допадат.
Ивена някак си не мога да го възприема - нито не ми харесва, нито ми харесва. Бих избрала Ивета пред него. Но важното е как вие го усещате - харесва ли ви, не бива да се съобразявате с някого другиго.
Виждам, че Ива засега е форумният, а също и вашият предишен фаворит. На мен също ми допада, но повече като за галено.
Ако се двоумите между няколко имена, които еднакво ви харесват и все не можете да се спрете на един категоричен избор, ще ви посъветвам да ги напишете едно под друго на едно листче и срещу всяко да добавите вашата фамилия. Може да се окаже, че фамилията ви си отива с Ива, но редом до Ивайла някак да не стои. А пък и може до Ивена, например, да ви прозвучи артистично, като име на бъдеща писателка или художничка. На мен именно това ми помогна да избера името на моята принцеска. bouquet

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 19:39 от Либелул

# 12
# 13
Йоана и Ивайла.

Йоана - Йоко,Йочи

# 14
Не си умирам да е супер масово името, но пък предпочитам да е 5тата Мария в клас, а не единствената Гертруда примерно.  Rolling Eyes
+1  Peace

Общи условия

Активация на акаунт