Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 156 991
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
  • у нас
  • Мнения: 1 417
Сложи го във фризера да замръзне. След това ще е меко
🙂

# 706
  • Мнения: 4 039
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!
Само на тънки парченца в ядене да се развари хубаво, но към ястието да не се добавя сол. Най-добре да се готви във кален съд или в тенджера под налягане.

# 707
  • у нас
  • Мнения: 1 417
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!
Само на тънки парченца в ядене да се развари хубаво, но към ястието да не се добавя сол. Най-добре да се готви във кален съд или в тенджера под налягане.
Как пък у нас не изсъхва повече.... 🙄 Пробвано многократно..

# 708
  • Мнения: 1 474
Тази вечер го пробвахме след престояване малко в хладилник във фолио... ето го..изключително вкусно..

# 709
  • Мнения: 7 830
Ооо, не в никакъв случай във фризера. Ще изсъхне още повече!

Как пък у нас не изсъхва повече.... 🙄 Пробвано многократно..
Абсолютно! Съхне в хладилника. Моите мезета  като са готови, излишните за момента отиват във фризера

# 710
  • Мнения: 2
Здравейте,

Нищо не разбирам от правенето на домашно месо, но ни подариха няколко килограма наденица (суджук?) и трябваше само да я изсушим...
Сложихме я на терасата и я завихме със стар чаршаф, да не я кацат мухите ..... сбъркахме ли тук?

Сега има мухъл навсякъде по нея? Става ли за ядене? Какво да я правим?
Седяла е около седмица и няколко дни.....

# 711
  • Русе
  • Мнения: 3 057
Скрит текст:
Здравейте,

Нищо не разбирам от правенето на домашно месо, но ни подариха няколко килограма наденица (суджук?) и трябваше само да я изсушим...
Сложихме я на терасата и я завихме със стар чаршаф, да не я кацат мухите ..... сбъркахме ли тук?

Сега има мухъл навсякъде по нея? Става ли за ядене? Какво да я правим?
Седяла е около седмица и няколко дни.....



Надениците трябва да висят на проветриво място и да се "валцуват" през няколко дни, за да мога да изсъхнат добре. Ако Вашите нямат миризма, валцувайте ги и ги окачете да висят на разстояние една от друга.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5645.html

# 712
  • Мнения: 7 830
времето е малко влажно, или не са били на много проветриво място. Избършете ги сега със суха кърпа и провисвайте някъде, какот се вижда по снимката на Пейч. Може и да не ги  мерданите/притискате, да стават плоски, ще си имате чудесни наденици тип Петрохан (отаккто ядохме такива от сватовете в Септември, изобщо не си  играем да ги мерданим. )

# 713
  • Русе
  • Мнения: 3 057
Надениците изобщо не са били провесвани. Не виждам връв по краищата им. Ако не миришат на развалено има шанс.

# 714
  • Мнения: 7 830
Това, че няма връв по краищата може да не означава, че не са провесвани.  Ей така, както е усукано червото е достатъчно. Ние винаги си ги връзваме, но съседите ни, родом от Хухла/в Родопите - ги правят така - усукват червото и  докато престоят наредени по масите, преди да ги провесят, то засъхва там и не изпуска месо. После си ги очакчват на пръта по двойки.
Надявам се firesword да не са ги оставили просто струпани на тересата и покрити.

# 715
  • Мнения: 2
Здравейте,

Много благодаря за отговорите!
Бяхме ги провесили на простора, не знаехме, че не трябва да се допират една с друга, и
са навързани по 5-6 заедно, а не по двойки.
Не миришат лошо, но от едната им страна не са изсъхнали.
Сега са в хладилника, а някои във фризера....

# 716
  • Мнения: 7 830
Значи тези които са в хладилника можеш да ги избършеш ,да ги срежеш да останат по двойки и да ги сложиш на простира да висят пак А тези от фризера за печене

# 717
  • Мнения: 2 407
На мен на благородна плесен ми прилича, не на мухъл.....поне през ню-ню снимката, която виждам на телефона

# 718
  • Мнения: 2 147
Като ги гледам надениците на снимката, не са плесенясали, а ми прилича на благородна плесен - леко трябва да дъха на непран чорап. Имат нужда още от няколко дни да изсъхнат добре. Просто ги разделете по двайки и да повисят в студена стая, остъклена тераса ...

Общи условия

Активация на акаунт