Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 165 697
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе
  • Мнения: 4 623
Скрит текст:
Може ли рецепта за домашна пастърма от пилешко филе?
Някой я беше дал, но не мога да я намеря...

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/12/blog-post_23.html

# 721
  • София
  • Мнения: 9 108
Вече поизсушен суджук, сушен на село... но искам да го измия някак и евентуално "обезпаразитя" /на село имам доста котки/, все пак суров ще се яде.
Идеи? Сещам се само за р-р на калиев перманганат.

# 722
  • Мнения: 1 523
Здравейте,

Бихте ли ме ориентирали колко време е необходимо за изсушаването на едно свинско бон филе в хладилник?

# 723
  • Мнения: 2 736
При мен е готово между 10 и 14 дена. Зависи колко е тънко, но след 10-тия ден може да го пробвате.

# 724
  • Мнения: 1 523
В крайна сметка реших да направя първия  опит със свинско контрафиле. Държах го в сол 30 часа. После го киснах 2 часа. Сега съхне в хладилника по следния начин


Надявам се до празниците да става за ядене Simple Smile

# 725
  • Мнения: 2 736
Със сигурност до празниците ще е готово. Аз използвам решетката от парти грила и на нея суша филетата. Отдолу слагам тавичка или кухненска ролка.

# 726
  • Мнения: 1 523
Как се прави ето такова мезе:

Води се кайзерован свински врат. Мисля, че не е осолено. Може би месото се пече или вари...Дайте идеи, че много ми се хареса и искам да си направя домашно.

# 727
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 4 173
Да е паприкован?
Ето тук има хубава рецепта на Дзверски вкусно.

# 728
  • Мнения: 8 725
правила съм, но форума на Гответе с мен е прецакан, за да видя точната рецепта на Ели. Парче месо се вари в зелев сок, не до пълно разпадане, а да остане една идея по-жилаво. Може да му се сложат още подправки. Врат, рибица, гърди...  Отцежда се добре и овалва в подправки - червен пипер, черен и каквото обичате - чубрица, или кимион

Общи условия

Активация на акаунт