ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 178 133
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 5 462
Ако искаш да правиш пастърма искаш в магазина или контрафиле или бонфиле....За наденици,луканки и суджуци все едно...Щото се прави на кайма все пак....
Peace
Именно!
Има си месарски магазини все пак.

Нахлувам ви в темата, тъй като вчера мъжо ми подхвърли, че ще вземаме месо да си направим домашна пастърма, та като видях и снимките на пеп-4о ..  мммм, красота!  bouquet
Аз няма да купувам никакво месо от магазин .Сега така е по ясно предполагам
Просто ми  подаряват половин прасе и толкоз.

# 91
  • Мнения: 5 462
Ясно ми е , че в месарниците всичко си е транжирано .
Чак толкова малоумна не съм , да не знам в месарницата какво се казва .То и месарите си знаят работа.Даже се учудвам , че ми го пояснихте това с месарниците. ooooh!

# 92
  • Варна
  • Мнения: 31
Здравейте момичета и момчета,

Писах в съседната тема, ама да си копна въпроса и тук...

тая зима и аз мисля да направя малко филе Елена   Heart Eyes
не съм правила досега, така че да видим...
не ми е ясно, има ли значение месото първоначално в морска сол ли ще се сложи да се осоли или в обикновена. Каква е разликата? Изобщо има ли такава?

# 93
  • Мнения: 2 249
Благодаря за отговора по моя проблем   bouquet
Днес закупих суровина и ще се пробвам с партида "лесно мезе" и партида "стандартно"  Grinning

Аз в края на миналия мезелъшки сезон изчетох почти цялата предишна тема, ама любопитствайки с Гугъл попаднах на един блог, където са описани "традиционни" технологии за приготвяне на тези вкусотии, вкл. има сведения по въпроса за транжирането  hahaha
Пускам линка, някой може да намери в информацията там вдъхновение и идеи за експерименти в домашни условия
http://tzilkovi.wordpress.com/proba/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0% … 1%81%D0%BE%D0%BD/
Само да не се обидят опитните, че ги поучавам  Peace, просто споделям  Grinning
А най-големият майтап би бил, ако това е блогът на някой от "старите кучета" в темата  hahaha

# 94
  • Мнения: 5 462
Благодаря за отговора по моя проблем   bouquet
Днес закупих суровина и ще се пробвам с партида "лесно мезе" и партида "стандартно"  Grinning

Аз в края на миналия мезелъшки сезон изчетох почти цялата предишна тема, ама любопитствайки с Гугъл попаднах на един блог, където са описани "традиционни" технологии за приготвяне на тези вкусотии, вкл. има сведения по въпроса за транжирането  hahaha
Пускам линка, някой може да намери в информацията там вдъхновение и идеи за експерименти в домашни условия
http://tzilkovi.wordpress.com/proba/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0% … 1%81%D0%BE%D0%BD/
Само да не се обидят опитните, че ги поучавам  Peace, просто споделям  Grinning
А най-големият майтап би бил, ако това е блогът на някой от "старите кучета" в темата  hahaha

Много ти благодаря за линка . Peace

# 95
  • Мнения: 5 462
Приемам и други линкове.

# 96
  • София
  • Мнения: 12 888
  Хайде и аз да се запиша в темичката. Мъжът ми опита с морска сол, но след това обезсоляваше във вода и вече изсушено на мен не ми харесва, защото е много безсолно. Така че следващият път съм решила аз да опитам  Simple Smile

# 97
  • out of space
  • Мнения: 8 623
  Хайде и аз да се запиша в темичката. Мъжът ми опита с морска сол, но след това обезсоляваше във вода и вече изсушено на мен не ми харесва, защото е много безсолно. Така че следващият път съм решила аз да опитам  Simple Smile

Просто трябва да го измие, не да го кисне. Поне аз така правя, но пък ми идва една идея по-солено. Може би вече ще го държа 18, не 24 часа в сол (морска).

# 98
  • Мнения: 45
Markrit ,
Добре би било да представиш, тук Ъв пленума на "Сужушки университет" АД някоя твоя рецепта или технология =способ, че може да се случи да научим нещо.
Е...е..е...е тук не колим прасета ; нито ги РАЗПАРЧОСВАМЕ .
За нас месото израства и се появява /от нищото/ в магазина.
Все пак нека хората си разбират от занаята/професията, нъл тъЙ ?
За някои във вечните ловни полета.. Wink
Аз , поради вродената ми простотия ,а също и тъпият ми селски произход, днес придобих отново едно 2,1 кг свинско и 3,4 кг. телешко ; и продължавам по технологията, която съм описал по-рано.

Markrit , чакаме новини

# 99
  • Мнения: 5 462
Оооо тука в тази тема много сложно се пише бе и комуникира .. ooooh!
Питам за нещо , пращат ме в месарницата .Сега пък трябва да се представям , да изтипосам някоя друга рецепта и изобщоооо толкова сложна и лоша комуникация в друга тема не съм срещала.
 Crazy
Тегава работа ..
Нямам новини Валентор , щото съм от аматьорките които хабер си нямат от тия неща.
Досега не съм правила лично аз такива мезета и т.н. ако си имах хабер нямаше изобщо да се допитвам.
Лека вечер и весели предстоящи празници на всички ви.

# 100
  • Мнения: 5 001
Валенторееей.....Виж сЯ душа......Бравос на теб за новите придобиФки... Laughing

А с особняци не мож намери общ език,тъй,че нЕма смисъл.....


Мойта пастърмица още някой друг ден и шА е готова.....Добро време стана и съхне добре.....

# 101
  • София
  • Мнения: 12 888
  Да той държа месото 2-3 дни в морската сол и после го накисна във вода за сигурно половин ден, може би и малко повече, защото се прибра късно същата вечер. В интерес на истината миналата година по същият начин, се беше получило много добре. Все пак идеята да стои само денонощие някъде и после само да се изплакне ми се струва доста добра и ще отнеме по-малко време, така че задължително мисля да опитам. Simple Smile

# 102
  • Мнения: 9 462
Мойта пастърмица още някой друг ден и шА е готова.....Добро време стана и съхне добре.....

аз утре сутрин режа малките  smile3534

# 103
  • Мнения: 9 462
Aila, много зависи от дебелината на месото и колко е мазно/сухо.

# 104
  • Мнения: 5 001
Мойта пастърмица още някой друг ден и шА е готова.....Добро време стана и съхне добре.....

аз утре сутрин режа малките  smile3534



Бравос Пепииии !!!

Общи условия

Активация на акаунт