ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

• 178 133
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Ако искаш да правиш пастърма искаш в магазина или контрафиле или бонфиле....За наденици,луканки и суджуци все едно...Щото се прави на кайма все пак....
Peace
Именно!
Има си месарски магазини все пак.

Нахлувам ви в темата, тъй като вчера мъжо ми подхвърли, че ще вземаме месо да си направим домашна пастърма, та като видях и снимките на пеп-4о ..  мммм, красота!  bouquet
Аз няма да купувам никакво месо от магазин .Сега така е по ясно предполагам
Просто ми  подаряват половин прасе и толкоз.

# 91
Ясно ми е , че в месарниците всичко си е транжирано .
Чак толкова малоумна не съм , да не знам в месарницата какво се казва .То и месарите си знаят работа.Даже се учудвам , че ми го пояснихте това с месарниците. ooooh!

# 92
  • Варна
Здравейте момичета и момчета,

Писах в съседната тема, ама да си копна въпроса и тук...

тая зима и аз мисля да направя малко филе Елена   Heart Eyes
не съм правила досега, така че да видим...
не ми е ясно, има ли значение месото първоначално в морска сол ли ще се сложи да се осоли или в обикновена. Каква е разликата? Изобщо има ли такава?

# 93
Благодаря за отговора по моя проблем   bouquet
Днес закупих суровина и ще се пробвам с партида "лесно мезе" и партида "стандартно"  Grinning

Аз в края на миналия мезелъшки сезон изчетох почти цялата предишна тема, ама любопитствайки с Гугъл попаднах на един блог, където са описани "традиционни" технологии за приготвяне на тези вкусотии, вкл. има сведения по въпроса за транжирането  hahaha
Пускам линка, някой може да намери в информацията там вдъхновение и идеи за експерименти в домашни условия
http://tzilkovi.wordpress.com/proba/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0% … 1%81%D0%BE%D0%BD/
Само да не се обидят опитните, че ги поучавам  Peace, просто споделям  Grinning
А най-големият майтап би бил, ако това е блогът на някой от "старите кучета" в темата  hahaha

# 94
Благодаря за отговора по моя проблем   bouquet
Днес закупих суровина и ще се пробвам с партида "лесно мезе" и партида "стандартно"  Grinning

Аз в края на миналия мезелъшки сезон изчетох почти цялата предишна тема, ама любопитствайки с Гугъл попаднах на един блог, където са описани "традиционни" технологии за приготвяне на тези вкусотии, вкл. има сведения по въпроса за транжирането  hahaha
Пускам линка, някой може да намери в информацията там вдъхновение и идеи за експерименти в домашни условия
http://tzilkovi.wordpress.com/proba/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0% … 1%81%D0%BE%D0%BD/
Само да не се обидят опитните, че ги поучавам  Peace, просто споделям  Grinning
А най-големият майтап би бил, ако това е блогът на някой от "старите кучета" в темата  hahaha

Много ти благодаря за линка . Peace

# 95
Приемам и други линкове.

# 96
  • София
  Хайде и аз да се запиша в темичката. Мъжът ми опита с морска сол, но след това обезсоляваше във вода и вече изсушено на мен не ми харесва, защото е много безсолно. Така че следващият път съм решила аз да опитам  Simple Smile

# 97
  • out of space
  Хайде и аз да се запиша в темичката. Мъжът ми опита с морска сол, но след това обезсоляваше във вода и вече изсушено на мен не ми харесва, защото е много безсолно. Така че следващият път съм решила аз да опитам  Simple Smile

Просто трябва да го измие, не да го кисне. Поне аз така правя, но пък ми идва една идея по-солено. Може би вече ще го държа 18, не 24 часа в сол (морска).

# 98
Markrit ,
Добре би било да представиш, тук Ъв пленума на "Сужушки университет" АД някоя твоя рецепта или технология =способ, че може да се случи да научим нещо.
Е...е..е...е тук не колим прасета ; нито ги РАЗПАРЧОСВАМЕ .
За нас месото израства и се появява /от нищото/ в магазина.
Все пак нека хората си разбират от занаята/професията, нъл тъЙ ?
За някои във вечните ловни полета.. Wink
Аз , поради вродената ми простотия ,а също и тъпият ми селски произход, днес придобих отново едно 2,1 кг свинско и 3,4 кг. телешко ; и продължавам по технологията, която съм описал по-рано.

Markrit , чакаме новини

# 99
Оооо тука в тази тема много сложно се пише бе и комуникира .. ooooh!
Питам за нещо , пращат ме в месарницата .Сега пък трябва да се представям , да изтипосам някоя друга рецепта и изобщоооо толкова сложна и лоша комуникация в друга тема не съм срещала.
 Crazy
Тегава работа ..
Нямам новини Валентор , щото съм от аматьорките които хабер си нямат от тия неща.
Досега не съм правила лично аз такива мезета и т.н. ако си имах хабер нямаше изобщо да се допитвам.
Лека вечер и весели предстоящи празници на всички ви.

# 100
Валенторееей.....Виж сЯ душа......Бравос на теб за новите придобиФки... Laughing

А с особняци не мож намери общ език,тъй,че нЕма смисъл.....

Мойта пастърмица още някой друг ден и шА е готова.....Добро време стана и съхне добре.....

# 101
  • София
  Да той държа месото 2-3 дни в морската сол и после го накисна във вода за сигурно половин ден, може би и малко повече, защото се прибра късно същата вечер. В интерес на истината миналата година по същият начин, се беше получило много добре. Все пак идеята да стои само денонощие някъде и после само да се изплакне ми се струва доста добра и ще отнеме по-малко време, така че задължително мисля да опитам. Simple Smile

# 102
Мойта пастърмица още някой друг ден и шА е готова.....Добро време стана и съхне добре.....

аз утре сутрин режа малките  smile3534

# 103
Aila, много зависи от дебелината на месото и колко е мазно/сухо.

# 104

аз утре сутрин режа малките  smile3534

Бравос Пепииии !!!

Общи условия

Активация на акаунт