Детски градини Варна - тема 2

• 62 908
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
Още места, още градини. Места и градини! Места, места... Извинете, че се дразня, но от няколко години чета дъвчене на предимства, втори начини, критерии. А истината е една - местата са по-малко от децата. Друг начин няма. Каквито и томболи, критерии, нощно чакане за места да се измислят, ако децата са 4000, а места - 3000, все ще има неприети. Другия начин е да не раждаме.

# 91
Така е, Блу ! Според статистиките 2011, 2012 има доста по-малко деца. Тази година сигурно няма да има такъв проблем с местата . И най-вероятно някой ще се изкара , че е оправил проблема.....
Добавям нещо , което ще е в помощ на майките с деца с алергии и проблеми :
"
ОЗДРАВИТЕЛНА ДЕТСКА ГРАДИНА №9 „АЛЕН МАК”

ЖК „ЧАЙКА” до БЛ.61

ЗАПОЧНА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА УЧЕБНАТА 2014-2015г. ЗА ДЕЦА, РОДЕНИ ПРЕЗ 2011г.

ПРИЕМАТ СЕ ДЕЦА С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – АСТМА, ХРОНИЧЕН БРОНХИТ, ХРАНИТЕЛНИ И ДРУГИ АЛЕРГИИ, СЪРДЕЧНИ, БЪБРЕЧНИ, ОБМЕННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ЕПИЛЕПСИЯ И ДР.

ДЕТСКАТА ГРАДИНА РАЗПОЛАГА С ДОБРА МАТЕРИАЛНА БАЗА, КВАЛИФИЦИРАН ПЕДАГОГИЧЕСКИ И ПОМОЩЕН ПЕРСОНАЛ, ПСИХОЛОГ, ЛОГОПЕД, РЕХАБИЛИТАТОР;
ОСИГУРЕНО Е ЦЕЛОДНЕВНО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ;
ОЗДРАВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ СА С ПО-МАЛЪК БРОЙ ДЕЦА.

ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И В ДРУГИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ

ПРИЕМЪТ СЕ ИЗВЪРШВА С ЛКК

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ :
052/ 988 337
052/ 988 272
0882 567 093
и в сайта на Община Варна
"

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 13:07 от nikolovi

# 92
Върти ми се един въпрос от доста време. Какво се случва ако детето е прието примерно в градината, която е 4-то желание и не бъде записано? Имаме ли право да подадем заявление за следващо класиране? И ако бъде записано, а по-късно през лятото се пуснат бройки за по-удобна ДГ, може ли пак да се кандидатства? Изобщо, вълнува ме дали има смисъл да вписвам в заявлението ДГ-и, за които имаме по-големи шансове за прием, но пък не са ни удобни като местоположение.

# 93
Така е, Блу ! Според статистиките 2011, 2012 има доста по-малко деца. Тази година сигурно няма да има такъв проблем с местата . И най-вероятно някой ще се изкара , че е оправил проблема.....

Nikolovi, могат просто да намалят броя на децата в групите. Има накъде.

# 94
Ами , то винаги има влизащи по другия начин. С томболи или с опашки те ще си влязат. Но да нямаш време за опашката означава ,че не си на такъв "зор" , колкото чакащите там. И аз работя и аз имам шеф и работно време, но всяка седмица трябваше да излизам в работно време и да подавам заявление за едно обявено място с 200 желаещи да го заемат. Не е ли по-добре да изляза в отпуск веднъж и да си чакам на опашката. С две деца съм, но всички знаем, че има как да ида да вися , ако НАИСТИНА имам нужда.
 Бебита, ако детето е записано в някоя градина няма право да кандидатства за друга.Т.е. трябава да го отпишеш и така да подадеш за по-удобната градина, което е рисковано. Ако е прето някъде и не го запишеш имаш право да кандидатстваш после пак.

# 95
  • Варна
Здравейте, на нас също ни предстои участие в томболата през 2014.
Искам да попитам, кога става ясно коя градина колко места за 1 група обявява? Чак на 01,04,14 ли?  Струва ми се разумно да избера такива с повече обявени места, за да имаме по-голям шанс, или не важи тази моя логика?
И друго нещо, ако миналата година дадена градина е обявила 50 места първа група, дали ще се запази броя и за тази уч година?
.

# 96
Броя на децата тази година ще бъде по-малък. Но вярвам, че разумно да избереш четирите градини с най-много места в твоя район. На класирането-31,05,14 ще участвате по район , който зависи от адреса в личната карта. Ако единият родител има различен адрес от другия ще избирате ,към кой район искате да участвате. На сайта градини-варна ще пише бройките на всяка градина. Датата на кандидатстване няма значение за класирането .

# 97
lukrecciana благодаря за отговора.

Струва ми се разумно да избера такива с повече обявени места, за да имаме по-голям шанс, или не важи тази моя логика?
Ами не съвсем. Зависи доколко е желана ДГ и от другите родители. Понеже си водя горе-долу статистика от миналата година, ще ти дам пример с две градини - едната обявява 60 места и последния приет номер е 54**, а другата - само 30 места, но въпреки това последният номер е 34**. Т.е дори и в този случай, шансовете за прием във втората градина са по-големи.

# 98
  • Варна
Благодаря за отговорите!

lukrecciana благодаря за отговора.

Струва ми се разумно да избера такива с повече обявени места, за да имаме по-голям шанс, или не важи тази моя логика?
Ами не съвсем. Зависи доколко е желана ДГ и от другите родители. Понеже си водя горе-долу статистика от миналата година, ще ти дам пример с две градини - едната обявява 60 места и последния приет номер е 54**, а другата - само 30 места, но въпреки това последният номер е 34**. Т.е дори и в този случай, шансовете за прием във втората градина са по-големи.
Да, имаш право. Иска се сериозно проучване, за да увеличиш шансовете на детето си за прием. Ние сме в Одесос и ми направи впечатление, че някои градини имат много повече % кандидати  с предимства от други градини. Питам се защо няма някаква квота за децата с предимства - напр. до 20% от общия брой или нещо подобно? Помня в минали години в Светулка имаше приети само с предимства. Какво остава за нас, без предимствата? newsm78

# 99
Иска се сериозно проучване, за да увеличиш шансовете на детето си за прием.
Да, и това е само едната страна на монетата. От друга страна всеки родител иска най-доброто за детето си. В тази връзка съм в голяма дилема как да подредя градините (говоря за тези, които са ни удобни). Дали факта, че една градина е по-предпочитана означава, че е по-добра. И какво всъщност означава да е по-добра? Не вярвам материалните бази да са толкова различни, а и не това е най-важното. Според мен най-вече зависи от госпожите, които ще са на групата, а това си е до късмет. Някоя майка може ли да сподели дали е ходила предварително в избраните детски градини да разговаря с директорката, да разгледа градината отвътре, това което е обичайно при избора на частна детска градина например.

# 100
bebitta , материалната база е различна и още как. Някой градини са тип бунгала, други са по-новички....Не съм сигурна дали ще можеш да разгледаш градина отвътре. Едва ли ще те пуснат , когато има деца, а вечер никой не би се наел да те развежда.
Повечето градини имат сайтове, можеш да се ориентираш , и от приятелки  Peace

# 101
Разбирам, благодаря! Тези, на които сме се спрели доста добре изглеждат отвън, та затова си мисля, че в нашия случай материалната база не е проблем. Иначе, разбира се, коментирала съм с познати, но за една и съща градина съм чувала коренно различни мнения. Същото е и във форума, затова и ми е малко объркано още как да ги подреждам. Не, че си нямам фаворит за първото място Simple Smile

# 102
  • Варна
Иска се сериозно проучване, за да увеличиш шансовете на детето си за прием.
Дали факта, че една градина е по-предпочитана означава, че е по-добра. И какво всъщност означава да е по-добра?
Моят опит говори, че не най-желаните са най-добрите. Градини и ясли се подбират най-вече по локацията, така че да са удобни на семействата. Ще дам пример с една чисто нова градина в Аспарухово зад Пени маркет, където последния приет номер миналата година е 0***. А градината е прекрасна, на брега на канала,с хубав двор, всичко ново. Просто в квартала явно няма много деца. Моето дете в момента ходи в 9-та ясла в Аспарухово, където постоянно имаха места през последната година. Аз съм много доволна от персонала и от условията. Жалко е,че за градина не мога да избирам извън района си!
Голямото ми дете ходеше на градина в Звездичка, която от край време си е сред т.нар. "най-желани" - е, НЯМА да повторя никога тази градина!

# 103
  • Варна
Аз също не знам как да подредя списъка  Sad за двете най-близки градини до нас има само кофти коментари и тук във форума и от приятелки. Друга която харесвам пък има огромен наплив от кандидатстващи, но не е мн близко. Готови сме да е надалече само и само персонала да е добър и детето да се чувства добре там.

Някой има ли впечатления от Детското градче?

# 104
  • Варна
А кога горе-долу се очаква да се обявят местата за прием на набор 2011?

Общи условия

Активация на акаунт