Детски градини Варна - тема 2

• 62 912
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Някой има ли впечатления от Детското градче?

Аз - не много, но и не хубави. От двама души съм чувала потресаващи истории.

Но моето мнение по въпроса е малко различно - няма градини/ясли с добър и недобър персонал. Във всяко детско заведение май ги има и двата типа за съжаление. И оттам нататък зависи в коя група ще попаднеш. Моя първоначален избор на ясла ми го доказа - уж много предпочитана, с отлични отзиви, а останах потресена от персонала - те на родители си позволяваха да повишават тон, а за децата какво остава. Думи като "ревльо", "насраните гащи", "престани, вече не мога да те понасям" не би трябвало да излизат от устата на кой да е възпитател/леля/учителка, но факт, че ги чух с ушите си.

# 106
  • Варна
"ревльо", "насраните гащи", "престани, вече не мога да те понасям"

Shocked

А за ЦДГ "Пролет" нещичко... това е едната близо до нас, но само кофти неща съм чувала за нея.

# 107
И аз съм на мнение, че е по-важно персонала и управлението на Директорката. За съжаление много малко са директорките, които контролират персонала, да не прекалява и да прави каквото си иска. Аз съм доволна от учителките, които се паднаха на сина ми . За разлика от това имах "честта" 2 пъти да разговарям с директорката , и двата пъти се скарахме  Mr. Green

# 108
Но моето мнение по въпроса е малко различно - няма градини/ясли с добър и недобър персонал. Във всяко детско заведение май ги има и двата типа за съжаление. И оттам нататък зависи в коя група ще попаднеш.
Това имах предвид и аз  Peace. Затова и мненията за едно детско заведение могат да бъдат напълно противоположни и да се чудиш на кой да вярваш. А всъщност всеки си е прав. В момента детето ми посещава частна ясла и както мъжът ми обича да казва "летвата е високо вдигната". Не знам наесен, ако трябва да го местим, на кой ще му е по-трудно - на детето или на мен  Blush

# 109
В момента детето ми посещава частна ясла и както мъжът ми обича да казва "летвата е високо вдигната". Не знам наесен, ако трябва да го местим, на кой ще му е по-трудно - на детето или на мен  Blush
Това и ние го преживяхме. Трудно е и за детето и за родителите . Дано да попаднете на свестни госпожи  Peace

# 110
  • Варна
Искам и още нещо да попитам, сега като гледам списъка с Детските градини, които са ми по район се чудя, тези които са ОДЗ има ли смисъл да подавам за тях, децата в яслените групи в ОДЗ автоматично ли са "приети" в 1-ва група? Значи ако Да, нямаме шансове за съответните и вобще да не се пробваме. Ох направо пълна каша. Чета, слушам коментари, гледам в сайта евентуални бройки за тази година и направо не знам какво да правя и кои градини да избера. И аз искам детето ми да е в чиста спретната градинка, с вежливи, добри и търпеливи госпожи.
Сега в яслата която ни приеха /тя е чисто нова/ нищо не искат, нито консумативи, чаршафи, пижами играчки и т.н. и т.н., но като чета какво става на повечето места, то не са ремонти организирани от родители, то не са  пари за консумативи... не ми е за парите,  ядосвам се, че на някои места е хубаво, а други са ужасни дупки, всички дечица трябва да са в хубава обстановка и с приятен персонал, защото са деца и заслужават всичко най-хубаво!

# 111
  • Варна
тези които са ОДЗ има ли смисъл да подавам за тях, децата в яслените групи в ОДЗ автоматично ли са "приети" в 1-ва група?

Да преминават, но все пак има смисъл. В момента синът ми е в ОДЗ (ударихме 6ца от тотото през ноември) - има само една яслена група. А от директорката знам, че на есен ще са 3 групи - първа група.

# 112
И тази седмица нямахме късмет - за първи път бяхме толкова напред в класирането (1-ва резерва), но детето преди нас естествено се записа...
Чакането продължава...

# 113
Здравейте.Влизам с въпрос касаещ яслите.
Налага се да спра няколко месеца детето от ясла по здравословни причини по съвет на педиатърката ни.Г-жата казала на мъжа ми да говорим с директорката понеже, ако отсъства дълго можело да го изключат,но аз имам нужда докато дойде време за градина да посещава яслата,въпреки че сега отсъства.Имат ли въобще право като е по-дълго време болно детето да го отпишат?Педиатърката казва не се притеснявай нямат право.Някой знае ли какви с разпоредбите,на мен ми се върти в главата,  ако отсъства повече от 6 мес. го отписват,но при условие че има мед. причини да не ходи откъде на къде ще искат да ми го изключват сега.И аз и мъжа ми работим,известно време ще го гледа баба му да смени климата,но после пак искам да си е на ясла.Не ми се говори с директорката,че е особена малко.
Успех на чакащите !

# 114
Криси, а представяш ли си 6 месеца да плащаш на детегледачка или такса в частна ясла, не защото имаш много претенции или повече средства, а защото няма място за твоето дете в общинска ясла. Аз го правих 10 месеца. Иначе си има тема конкретно за яслите във Варна.

# 115
Блу,разбрам те и не не си представям и нямам средства за детегледачка и частна ясла,но и  не виждам нищо лошо, че искам докато е болно детето ми да му се пази мястото,да знам, че има чакащи и ще задържа мястото известно време,но детето ми е от година половина в тази ясла и ми се струва грубо да ми се казва ами щом отсъства и боледува ще го изключим,айде няма нужда.Просто исках д а знам някой наясно ли е как стои въпроса.Знам че има тема и за яслите.

# 116
  • Варна
Моя позната си спря детето за 2м. Предполагам, ако става дума за такъв период няма да е проблем.
Иначе и аз миналата седмица се чудех как може от група с 26 деца да са само 4. Питах жените всички ли са болни - "ами и болни има, и има кой да ги гледа"..  Rolling Eyes
Всъщност и друг фрапиращ случай имам. Последното дете, което тръгна преди 2 седмици е прието на томболата още през Май - ами ядосах се. Кандидатствали преди повече от половин година с ясното съзнание, че не искат да го пускат тогава, а най- рано като стане на 1г.6м. И все пак кандидатствали понеже каката е последна група и ако бяха отложили, ще останат без предимство... Ами гадно е.. На това дете излиза, че са му пазили мястото от май до януари?!

# 117
  • Варна
Някой знае ли дали от сега мога да си извадя бележка за данъците, а не да чакам после на големите опашки?

# 118
гледам в сайта евентуални бройки за тази година и направо не знам какво да правя и кои градини да избера.
Къде има изнесени бройките за градините ?

# 119
  • Варна
http://gradini-varna.com/priemi
Тук е мястото, където инфирмират за свободни места. Колежка ми беше казала, че петък след 19 часа обновяват информацията.

Общи условия

Активация на акаунт