Детски градини Варна - тема 2

• 62 931
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Може да подадете за яслена група в ОДЗ. Поне, ако ударите 6-ца от тотото, догодина няма да се главоболите.  Laughing

# 151
 Ние се оттървахме от чакането в изчислителния, като подадохме заявлението за платени данъци по интернет. След 3 дни просто отидохме да си го вземем, без да чакаме.Понеже съпруга ми го прави...не съм на 100% сигурна, но мисля, че се изисква електронен подпис. Та който има....да се възползва. Лесно и удобно е.
 Другото, което чувам като слух от майки около мен (та не знам колко е вярно), е че децата набор 2011 са доста по-малко като бройка  от набор 2010 и нямало да има големи проблеми с приема на децата.
 Както вече споменах, нас ни приеха в ОДГ "Ален мак" , която обаче въобще не фигурира в регистъра, за който се въртят децата за томбола. Та къде по дяволите да отпиша детето си от тоя регистър, че да не заемаме излишно място на някое дете, което може да не приемат заради нас.

# 152
Len4ity , ако не подадеш ново заявление, не участваш в класирането. Участваш за градините, за които последно си подала само . А ако ви приемат и не се запишеш, ще се запише детето първа резерва, няма да заемете ничие място, щом не искате  Peace
Предполагам, че ако отидеш в градината в която си кандидаствала и си изтеглиш документите, вече няма изобщо да си в системата .

# 153
Няма смисъл да се ходи и да се теглят документите, те са валидни до нова година което ще рече че вече не са, а за бележката за данъците няма как да искат и за тази година понеже те излизат в края на март и трябва да се платят до края на годината, а и не вярвам ад важи за 10  дена, понеже и след 20 дена пак същата ще ти издадат.

# 154
Няма смисъл да се ходи и да се теглят документите, те са валидни до нова година което ще рече че вече не са,
Това не е вярно ! Невалидни ще са след започване на приема на документи за тази година.
След като може сега да се кандидатства за обявени свободни места , значи са си валидни .

# 155
На мен дирекрорката на градината ми обясни че са невалидни след нова година и ако се обявят свободни места след нова година се вадят на ново, пиша това което ми е казано.

# 156
По-скоро , ако приемат детето ще искат нови бележки да се представят. Иначе може да се участва

# 157
Другото, което чувам като слух от майки около мен (та не знам колко е вярно), е че децата набор 2011 са доста по-малко като бройка  от набор 2010 и нямало да има големи проблеми с приема на децата.
Вярно е, по-малко са децата, но за райони като Одесос и Приморски сигурно пак ще има недостиг на места.
Както вече споменах, нас ни приеха в ОДГ "Ален мак"
Беше писала, че вие сте свободен прием, нали така? Как се кандидатства за тази градина, при положение, че не обявяват местата в електронния регистър? На място ли ходи в градината или как ... Имам много добри отзиви за "Ален мак". Пожелавам ви и вие да сте доволни  Simple Smile

# 158
 Len4ity , сега се разрових в регистъра и ОДГ "Ален мак" си фигурира там. Имало е и прием там, със случайни числа . Може би по-радко е посочен, защото повечето деца там ги приемта по друг ред и има класирания по време, което не е обявено в регистъра.
Мисълта ми е, че след като се запишете там, най-вероятно автоматично излизате от регистъра с чакащите  Peace

# 159
 В ОДГ "Ален мак" има няколко редовни групи (до колкото знам), за които се кандидатства в общата томбола. Аз подадох документи края на лятото на 2013 (не помня точно кой месец) направо в градината, НО с ЛКК. Детето ми има астма. Не е тежка форма и нямаме ТЕЛК, за да ползваме предимство по градините. Кандидатствах с документи от ЛКК...и други медицински удостоверяващи заболяването. Тези документи се пращали в София...от там става одобряването...и вече ти звънят по телефона дали си одобрен или не.На мен ми се обадиха миналата седмица, че сме одобрени.
 Иначе за редовните групи би трябвало да обявяват местата в регистъра...там незнам вече.

# 160
На мен дирекрорката на градината ми обясни че са невалидни след нова година и ако се обявят свободни места след нова година се вадят на ново, пиша това което ми е казано.
Директорката май не е много в час, защото това не е вярно. Точно предната седмица си подадох заявление само за ново кандидатстване и си участвахме, като не сме подавали никакви нови документи. Даже ни се падна най-големия номер, който ни се е падал за толкова време..., но не ни приеха...

# 161

И 5 деца да останат извън градина след томбола пак е проблем. Как ще се почувства майката на такова дете?! Значи е добре да приемат 2500 деца, но 20-30 пак да са аут....

# 162
# 163
запис. Успех на всички в кандидатстването!!!

# 164
привет на всички!
и аз се записвам да следя съсредоточено темата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт