АВГУСТинки? Ко?! Не!

• 27 168
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Ще видя какво мога да измисля за първата страница, а междувременно наближава 50-та страница и приемам идеи за заглавие Simple Smile

# 676
Сополиви, миризливи, августинчетата са най- красиви Joy Това е шега, моето августинче в момента го определям на такова hahaha

# 677
 Уфф, малко да е оплача. На площадката, като излизаме Петьо е почти най-мъничък, все някой ще му забърше играчката, ще го бутне. На моята съседка-приятелка, детето е на 1г и 5 месеца, все удря Петьо, все му взима нещо, а той горкият я гали и и се радва, толкова е добър спрямо децата. Чак ми е минавало през ума да не излизам с приятелката ми, но ако почна да се изолирам така, то трябва да не го събирам с деца, а аз мисля че трябва да свиква. Толкова ми стана тъпо, че се чудя дали да го давам на ясла, ще е най-мъничък, има да го потупват по главата, много ми е гадно така. А в яслата ще е един от най-малките, незнам. Тъпо ми е, а той е толкова добър с децата, а те му се качват на главата .

# 678
  • Добрич
Миланова, не си го слагай на сърцето.  Hug Няма да е винаги най-малкия на площадката. Кофти е да му взимат играчките или да го бутат, но така ще се научи да си пази нещата повече в бъдеще, а и себе си. Нормално е да стои и да гледа недоумяващо, понеже това са нови неща за него и не са му присъщи. Има време до януари, когато смяташ да го пускаш. Тогава ще е по-голям и тези неща няма да ти правят впечатление. За яслата, честно да си призная, и мен това ме притесняваше най-много, че там децата може да са груби, детето ми да страда от тях, но сега виждам, че съвсем не е така. Е, има и по-палави деца, но като цяло учителките винаги са край тях и не допускат такива ситуации (поне доколкото съм ги наблюдавала де). Виж, в детската градина със сигурност няма да е такова положението и за тогава съм се приготвила психически, че ще е по-изтървана работата.

# 679
Миланова, и Анди е така. Само ходи и гушка децата, ако вземе нещо чуждо му обяснявам, че не е негово, а другите деца идват и му взимат играчките, някои и го удрят  Confused много ми е тъпо, защото наистина някои деца са направо агресивни  ooooh! но пък са деца, кво да правиш. Е, освен, ако майката е кръстосала крак, пуши си цигарата и въобще не гледа кво става, тогава най се ядосвам. А помеждудругото ММ много ги нарежда по площадките   Joy няма деца, няма майки, ако нещо не е съгласен с отношението към Анди така ги нарежда  Blush а пък аз само седя и им се усмихвам, въпреки че не ми харесва примерно нещо.  Blush Blush

# 680
 Аз все не му давам да взима чужди неща, да не бутне дете, а направо другите са доста агресивни. Но на мен ми е най- тревожно за детето на моята приятелка, че сме всеки ден заедно и все го удари, вземе му нещо, тя го гледа, ама като е такова, то за секунда става, имам чувството че Петьо го е страх ли незнаам, не обръща внимание ли. Просто се чудя дали да ги събираме постоянно, а сега в това време, повече седим в квартала.

# 681
  • Варна
Ooo, тези площадки ooooh! И моят току го блъснат, е, понякога собственикът на играчката, която е взел (на нашата площадка се познаваме и общо взето играчките са общи - всеки взема, каквото е свободно, обаче някои деца не си дават техните и стават груби). Айде това го разбирам, деца са, пазят си тяхното. Обаче има някои, които идват и му дърпат от ръцете неговото. Оглеждам се за майки, бащи, баби - няма. Аз как хем да крепя моето, хем да озаптя чуждото, без да бъда груба? Едно дете веднъж тръгна да рови в багажника на количката, започна да я бута, ще я изкара от площадката, аз в това време се занимавам с Борислав, не мога да го зарежа в другия край на площадката и да хукна да си вардя количката. Никой не се намеси да го спре това дете. Веднъж пък отидохме на друга площадка, там не ни познават. Отдалечихме се на 20-на метра от количката, поглеждам случайно към нея и виждам една майка как бърка в багажника, вади една буталка и я връчва на детето си. Е, паднах! Как ще ровиш в чуждата количка и ще се самообслужиш?

# 682
За прощъпулника - кое се брои? Което първо докосне или което първо го вземе с ръчичка?  newsm78 Че аз не знам кое да броя, то беше преди месец, ама аз още се чудя  hahaha
Месечинке, ние го правихме в неделя, не знаех, че трябва в точно определен ден.

Ина вече не мирише на бебе Sad Като беше кърмаче наистина така хубаво миришеше  Heart Eyes Охх, като се сетя и ми се реве, толкова ми липсват изминалите моменти, ако имаше как да ги върна. Толкова бързо порасна, сякаш съм изпуснала всичко и нищо не помня  Embarassed

Кашпи, ние сме с два зъба.

За играчките, Ина най-много обича бебета и музикални играчки, да има копчета да натиска.
От 2 дни пък разнася една чашка и лъжичка и бърка с лъжицата и храни всички играчки наред  Mr. Green

Миланова, и на мен понякога ми става жал по площадките. Ина е най-мъничка, всички и викат, че е бебе и не и обръщат никакво внимание, а тя горката само тича след тях и ръце напред да ги гушне и им се радва. Веднъж едно момченце и обърна внимание, тя така му се радва и му се смее, гушка го, после плака за него като си тръгваше  Mr. Green Не се притеснявай, може би всяко дете минава през такива неща.
И да се оплача и за друго, че сега се сетих. Вчера отиде до едно бебе в количка, на 10м. Радва му се, започна да го гали по крачето и да му говори нещо, при което майката така ме изгледа и дръпна количката на страни. Много тъпо ми стана, тя го погали по крачето, не е по лицето примерно, че да го пази, нито е новородено.

# 683
  • Обетованата земя
Dafi, според мен се брои играчката която вземе. Simple Smile
И на Матеа това е любима игра, взима една мини тенджерка и мини лъжичка от детските и храни куклите, себе си и мен, ама все не мога да й направя клипче.  Mr. Green
Не съм се замисляла, че миришат на бебета защото са кърмени, но може и да е така, Иво май наистина дотогава така ми миришеше.  Thinking
И на мен ми е жал Иво какво я прави понякога, милата все ходи със синка, цицина, той или я е бутнал, или я е ощипал, много често от радост даже го прави, друг път й е ядосан, че му пипа играчките, а понякога просто профилактично я ступва.  Tired Не знам как да говоря, какво да правя, за да не й налита. И тя гледа с недоумение, обаче я забелязвам че понякога и тя посяга, а да не говорим че често ходи сама между шамарите.  Mr. Green Вкъщи го играя съдия. И въпреки всичко пак се търсят постоянно да играят, карат се, играят, смеят се, бият се и пак наново... Пълна лудница.  Crazy А изобщо не докосваше до 10тия й месец, когато тръгна за кратко на ясла и стана малко по-агресивен. Оттогава почна, дали заради яслата, от друга страна съвпадна и с момента в който тя вече повече разбираше и вече пълзеше и му пипаше играчките, и правеше бели в неговите очи. Чакам я още малко да порастне, че да може да се пази сама.  Mr. Green Иво се бие и по площадките много, беше на година и 8-9 месеца някъде като почна май. Обаче интересното е че в градината изобщо не се биел, госпожата вика няма такова нещо, вика знаете ли че тук най-палавите деца по плоадките са най-кротки. Simple Smile Той не че е толкова палав, а е много справедлив, и все раздава правосъдие, има си в главата кое как трябва да стане и ако някой го нарушава го ступва.  Crazy

# 684
При нас няма проблем с площадките в квартала, защото стане ли под 20 градуса и няма деца там, само моите тримата се подвизават. Цяла зима площадките са наши, а аз хич не ги пазя от малко по-студено. Близнаците се занимават един с друг, а аз се занимавам повече с Денислава и ги наглеждам да не се сбият за нещо другите двама. Иначе вкъщи е тепих по всяко време - ръкопашен бой, бой с помощни средства, децата си намират начините колкото и да ги наблюдавам. Забелязала съм, че като се върне от работа баща им, става още по-сложно. Общо взето до такава степен съм свикнала да се справям, че друг звероукротител не ми помага с присъствието си.

# 685
Темата с площадките е безкрайна  Mr. Green Такова нищене и оплакване за нищо друго не може да продължи по стотици страници в този форум  hahaha Няма да се включвам, тук площадки няма  Laughing а в БГ където и да сме ходили проблеми не сме имали - никой не ни черпи, никой не ни бие  Grinning
Всъщност по площадки с катерушки и подобни стоим с Криско сравнително отскоро, не преди да е бил на 4-5г, преди това просто се разхождаме - алеи, цветя, поляни, горички, езерца... Сега му доскучава и му се чекне по такива неща, но с бебе или малко дете аз лично не ходя по такива места или е за много кратко на някоя пързалка и беж  Laughing

Дафи, не прави грешката да се вторачваш в минали неща. Те затова са минали, защото са приключили, свършили, няма ги, никога няма да се върнат, затова ги оставяме в миналото, където им е мястото и се съсредоточаваш днес и само днес  Hug
Брои се каквото вземе. Не, че това изобщо има някакво значение  hahaha Толкова, колкото и хвърлянето на пъпа - бабини деветини  Wink

Днес се окорих още в 5.30, като я храних, накрая в 7 станах и, разбира се, Камелия ще спи до обяд, още не е станала  Crossing Arms

# 686
Явно повечето деца по площадките са такива, пък нашите са добрички ... Аз нали ви казах как го ошамариха моето!  Shocked
Дафи, не го мисли!  Hug Пак ще го изпиташ някой ден!  Peace
Файвhahaha, и ние май сме така в повечето случаи.  Peace
Месечинке, верно ли сама си рови в количката?!  #Crazy Ей т'ва вече ееее ...  ooooh!

# 687
Здравейте  Hug
Интересна тема сте подхванали  Wink Моите бандити в нас са като куче и коте, все се бият, хапят, блъскат и т.н. за какво ли не. Обаче и много си играят, забавляват се, гушкат се, даже и се целуват по някога  Laughing Уча ги да си делят играчките, например ако са две различни играчки, после да си ги разменят и всички да са щастливи, но в по-вечето случаи се карат и блъскат Mr. Green Бяхме на гости преди няколко вечери на едни приятели, те имат момченце на година и осем месеца някъде и моите маймунки му завладяха играчките, да не кажа, че и Гоги му взе от ръцете и това което ядеше и детето съответно само стоеше и не знаеше какво става, а нашия доволен, доволен. Е, естествено му се скарах пред всички и му направих забележка, обясних му, че така не може. Прави ми впечатление обаче, че двамата могат  да се бият и карат,но когато има друго дете към него са по предпазливи и внимателни, дават му играчките си, даже ако са негови, ако си ги поиска му ги дават без проблем, явно правят някаква разлика, не знам. На площадките са много общителни и все ходят по децата, тичат с тях и са внимателни не са агресивни:) Та от една страна съм доволна, че правят разлика, как да се държат м/у тях си и как с другите деца:)
Дафи, някои майки са много странни, ама има всякакви екземпляри  Wink Не се ядосвай на такива  Hug
Миланова, Анди и Гоги много ти се радват на аватара  Mr. Green
Сополиви, миризливи, августинчетата са най- красиви Joy  
hahaha hahaha hahaha ми на мене ми харесва и за нас отговаря това заглавие  hahaha hahaha hahaha

Месечинке, тая пък не е в час, ако  някой ми рови в количката не знам! Ако е дете как да е, не разбира, ама майка Shocked, че и да се самообслужва  Rolling Eyes newsm78
Муки, и аз все си мисля за теб  Hug Дано си изкарваш добре и най-вече да си починеш и отърсиш от напрежението. Целувки  Hug Hug
Приятен ден Simple Smile))

# 688
И ние на площадки почти не ходим, така или иначе Бобо иска да ходим само когато там няма други деца...  Rolling Eyes

Аз пък да кажа на Муки ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!  hbdtu  party006  party006 newsm51 Да си много, много щастлива!
Понеже знам, че ще и изпратите всички по малко позитивна енергия и дано всичко при нея е прекрасно в този ден!  Peace Heart Eyes

# 689
 Уф, успокойхте ме, ние ходим всеки ден на площадката до нас или на Жабките, (парк близо до нас) където пак има много дечица. Абе днес съм една идея по така, вчера бях много бясна, ама явно и такива моменти ще има моят човек трябва да се научи да се отбранява и да си отстоява неговото, чак се отказах от яслата като гледам какви агресивни малки дяволчета има, хич не са ми мили като преди децата (чуждите) Sick #2gunfire.

Днес имаме годишнина от сватбата с моя мъж, а той забрави и аз сутринта му напомних, много тъпо ми стана, че го навях и насях, ама съм такава паля бързо и после хоп минало ми вече. Правим две години, мислех да му купувам нещо, но кризата ни е ударила яко, ремонтираме апартамента(че да можем да идем да живеем там поне след година) и май ще купя една тортичка за вкъщи малка и друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт