Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 265
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
И на мен ми се е случвало да намирам в уплътнението както е писала deriel.
Често му пера молива един червен и все ме предупреждава" провери ли джобовете"?

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 18:52 от Джижи

# 46
Проверих. Simple Smile Не са там. И барабана въртях да на би случайно да са се смушили някъде. Става въпрос за 5, 6 топлийки. Мънички са, дупките на самия барабан са относително едри. Като нищо може да мине карфица през там. Става въпрос като мине после къде отива? Simple Smile Във филтъра, повтарям се, не ги намерих.

# 47
Каква марка е пералнята?Моя  като си дойде ще го попитам и ще пиша!

# 48
Проверих. Simple Smile Не са там. И барабана въртях да на би случайно да са се смушили някъде. Става въпрос за 5, 6 топлийки. Мънички са, дупките на самия барабан са относително едри. Като нищо може да мине карфица през там. Става въпрос като мине после къде отива? Simple Smile Във филтъра, повтарям се, не ги намерих.
Значи или водата ги е изхвърляла,а др.вариант е да са под барабана до нагревателя.Тоест под барабана.
Обаче милото каза,че най-вероятно ги е изхвърляла водата.
така вадихме един банел на един мой сутиен,че познай Party
От тогава изобщо не пускам сутиен нито дори и в торбичка, а го пера на ръка!
Става въпрос за старата ми пералня Индезит! Sick

# 49
  • София
Може да са на много места, освен посочените - и в маркуч, и около перката на помпата. В края на краищата щом не тракат, няма стържене, свиркай си. Simple Smile

# 50
Джиджи, пералнята е Fagor, модел 3f 109
http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/fagor/3f-109-p2183050/

Намерих и снимка. Абсолютно същата е. Банел е нещо значително като големина в сравнение с няколко малки карфици. Де да знам. Надявам се само да не са заседнали някъде и да не създава това проблеми занапред.

# 51
Здравейте,дами! Имам следния въпрос. Какъвто и омекотител да ползвам,като извадя прането от пералнята,мирише много слабо и ароматът почти винаги изчезва. Ползвала съм много марки-и скъпи,и по-евтини,но резултатът е един и същ. Слагам колкото трябва,дори по-голямо количество,но пак ухае слабо. Дали правя грешка,като слагам омекотителя още в началото с праха за пране? Ще бъда благодарна,ако някой ми даде съвет.

# 52
Здравейте,дами! Имам следния въпрос. Какъвто и омекотител да ползвам,като извадя прането от пералнята,мирише много слабо и ароматът почти винаги изчезва. Ползвала съм много марки-и скъпи,и по-евтини,но резултатът е един и същ. Слагам колкото трябва,дори по-голямо количество,но пак ухае слабо. Дали правя грешка,като слагам омекотителя още в началото с праха за пране? Ще бъда благодарна,ако някой ми даде съвет.

Какво имаш предвид като казваш "слагам омекотителя още в началото с праха за пране"? Пералнята няма ли отделение за поставяне на омекотител? Ако има и го поставяш там няма проблем, защото той се взима накрая.

# 53
Има си отделно място за поставяне на омекотителя.Исках да кажа,че го слагам в началото,когато сипвам праха за пране.

# 54
  • София
Според мен няма значение кога го слагаш, защото пералнята си го взима по едни и също време. Не вярвам да изветрява докато му дойде времето.

# 55
Аз омекотителя го слагам непосредствено преди последното плакнене! Случвало ми се е, ако съм сложила повече омекотител и/или затворя по-рязко отделението, да изтече предварително!

# 56
Пусни й една профилактика на пералнята с препарат за почистване.

# 57
Това кьм мен с карфиците ли е отправено? Grinning Ми ще взема да пусна една профилактка, има логика. А по вьпроса за омекотителя - няма никакьв проблем да се налива още с пускането на пералнята. Тя си го взима при последното плакнене. Друг е вьпроса, че е вьзможно да изтича в началото и когато накрая машината трябва да го вземе, да няма никой. Всяко отделение за омекотител има някакьв вид преграда или предпазител, чиято функция е точно да вьзспират изтичането надолу кьм пералнята и точно когато водата постьпи в сьответното отделение, тя да избута омекотителя кьм дрехите. В отделението на нашата пералня например има една синя тапичка (сифонче). То си се вади и почиства. За да не изтича омекотителя трябва хубаво да се натисне надолу и да изщрака. Ако се остави просто рехаво омекотителят ще изтече още докато машината взима праха. Мисьлта ми е да провери тази жена, която сподели, че не е доволна от никой омекотител, стабилна ли й е преградката в отделението и дали омекотителят не изтича още в началото. Това е много частен случай, но все пак. А иначе е напьлно вьзможно да не ти миришат омекотителите. Повечето не остават след изсьхване или едвам се долавят. От моя опит като много силни и трайни мога да спомена розовото Bingo и синият Lenor от официалния внос. При мен с други омекотители дрехите сьщо миришат сьвсем слабо или изобщо, но тези двата специално остават силен остатьчен аромат сьс седмици. Пробвай ги ако не си.

# 58
Като говорим за омекотители да споделя, че зелената Малиция остана като аромат след Омо. Това не ми се е получавало след комбинация на Омо с други омекотители, които съм ползвала.

# 59
Тва ще да е някакьв "шампион" сред омекотителите. Досега нищо при мен не е успявало да надвие Омото. Ще запомня да пробвам по-нататьк.

Общи условия

Активация на акаунт