Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 223
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте искам съвет за прах тип сензитив за цветно. Пробвах инцидентно Бинго сензитив ,като аромат ми хареса ,интересува ми избелва ли цветното или не.Препоръчайте ми някакъв прах -течен препарат,няма значение от формата.Нямам бебета,но имам чувствителна кожа и алергии и искам препарат ,с такова действие но да е ефективен при изпиране.
Благодаря.

# 676
  • Ланкър, планините Овнерог
yulmana, ДМ имат течен сензитив за цветно (Гес,   bouquet) За друга марка не знам.

# 677
ДМ това е верига магазини ли,тук няма такъв ?
Благодря все пак  bouquet

# 678
  • София
Момичета, препоръчайте ми хубав прах за пране, моля! Държа да мирише хубаво, свежо и да е дълготраен аромата. Или евентуално прах в комбинация с някой хубав омекотител, които сте ползвали и сте постигнали такъв ефект...Носа ми е много чувствителен и много държа да ми мирише на хубаво и да лъха на свежо и чисто покрай мен:)))) Ето към какво се връщам всеки път аз, защото все не попадам на толкова добър препарат: http://sklepkratka.pl/product-pol-2056-DASH-zel-do-prania-Univer … ttel-50-pran.html

Еми добре се връщаш @ddicted_to_ Wink знаеш на какво да се върнеш  Joy Joy Joy Аз също имам в момента Даш, но е на прах за бяло - Океан и си пере супер и хубаво мирише. Без да претендирам за експерт, но аз обичам да изчета доста от темите преди да питам и затова мога да ти обобщя, каквото аз съм разбрала. Може да си вземеш течен Сунил има и за бяло и за черно и за цветно със или без един омекотител Софтлан или Кушелвайх има и чуждоземски Ленори, които са маниашки - мой любим е Магнолията. Друга класика са Скип, Диксан и Ариел и Персил има добър. Таблетките Даш са с чудна миризма и с характерното за марката качество. Не съм от големите разбирачи, даже спирам до тук, и ще се радвам на коментари за да си сверя часовника. Виж относно българските марки не съм в час, защото съм разочарована и наказателно ги избягвам всичките, поне докато не ми мине ядът. Даже май всичко вече взимам от паралелния внос.  

Марипоса честито! Със здраве да си я ползвате дълги години. Сега и една сушилна Миле ти трябва .....  Laughing Laughing Laughing не мислиш ли ....  Joy

Много ти благодаря за препоръките.  bouquet Ще потърся този Сунил, да го помириша. В специализираните магазини за перилни препарати ли го има или може да се намери и в хипермаркетите в Сф?

# 679
yulmana, ДМ имат течен сензитив за цветно (Гес,   bouquet) За друга марка не знам.

Доволна ли си, Гита Ог? Пере ли? Алергизира ли? Пиши две думи, защото човек не може (а и не иска) да пробва всичко.

# 680
Ползвала съм Персил сензитив течен и съм страшно доволна как пере. Има много, много лек аромат. Идеален е! На малкия перях дрешките до 1г. и никога не съм имала проблеми. Всички петна ми изкарваше без предварително третиране, понякога оставаше бледа следа от някоя храна, но на второ пране всичко се махаше. А дрешките му престояваха по 3-4 дни, докато се съберат за цяла пералня.

# 681
  • Пловдив
Да споделя за проблем, който имам с Ариел за цветно, може пък и на някой друг да му се е случило същото.
Ариел за цветно, 2кг опаковка, и двата пъти купуван от ДМ- слагам количеството прах в отделението за прах и след приключване на пералнята, едно доста голямо количество от праха, не е взет при изпирането. Седи си като на бучка с отделенеито. Бялото пране пера с Ариел за бяло, купуван заедно със същия за цветно и при него няма проблем. Но сега се върнах на любимото Омо, защото ми се струва, че пере по-добре от Ариела. И при него го няма този проблем. Идея на какво може да се дължи проблема с Ариела за цветно?

# 682

[/quote]  bouquet благодаря  hailie . Ще пробвам. За бинго сензитив има ли някой опит с него.Много ми хареса аромата и ми се струваше че изпра добре.Като цяло самата марка Бинго не я ползвам ,просто реших да пробвам.Беше кутия за 3 пранета да левче и за тази цена ми се стори добре.

quote author=portokalche link=topic=740765.msg26686492#msg26686492 date=1384606534]
Да споделя за проблем, който имам с Ариел за цветно, може пък и на някой друг да му се е случило същото.
Ариел за цветно, 2кг опаковка, и двата пъти купуван от ДМ- слагам количеството прах в отделението за прах и след приключване на пералнята, едно доста голямо количество от праха, не е взет при изпирането. Седи си като на бучка с отделенеито. Бялото пране пера с Ариел за бяло, купуван заедно със същия за цветно и при него няма проблем. Но сега се върнах на любимото Омо, защото ми се струва, че пере по-добре от Ариела. И при него го няма този проблем. Идея на какво може да се дължи проблема с Ариела за цветно?
          Студената вода не може да го разтвори, този проблем съм имала на село -там пералнята ни е в по-студено помещение и водата зимата е ледена -като включа пералнята -сипвам при праха гореща вода и той се разтваря и съответно си пере добре.Инак ставаше на бучка и не отиваше при прането.

# 683
  • Пловдив
Ами в много топъл апартамент сме, не бих казала, че водата е студена. А и нямам обяснение как след това пускам пералня с Ариел, но за бяло, и нямам този проблем...

# 684
Ами тогава е до праха ,не е достатъчно абсорбиращ.Но може да пробваш да наливаш вода,не мисля да ти направи проблем.

# 685
 Студената вода не може да го разтвори, този проблем съм имала на село -там пералнята ни е в по-студено помещение и водата зимата е ледена -като включа пералнята -сипвам при праха гореща вода и той се разтваря и съответно си пере добре.Инак ставаше на бучка и не отиваше при прането.
тази операция със сипването на топла вода как става  newsm78 отделението за прах може да задържа само прах , но не и течност.  идеята е да се отмие прахта и да слезне в барабана. с отмиването една част от прахта се разтваря и така постъпва в барабана. там водата се подгрява от нагревателя и доразтваря останалата част. образно казано е така. 

# 686
Просто с кана или чаша наливам пода при праха -даже и разбърквах -на село положението беше много зле. Как да не се сипва,нали във второто се поставя и течният препарат -като сложа приставката,на моята пералня е една синя. В първото отделение е праха за предпране ,за него няма приставка, но ако препарата е течен трябва да се сложи там.

# 687
ако разтвориш предварително прахта в някакъв съд и го сипеш директно в барабана няма ли да си облекчиш труда ?.
така като те чета стигам до извода ,че при теб проблема не е в разтварянето , а в отмиването.
има случай при които прахта стои на бучки , но това е ,че тя не е читава. поела е влага и така е станала на бучки. съответно бучките по-трудно се разтварят, по-тежки са и водата не може да ги отмие от чекмеджето и да ги "бутне" в барабана.

# 688
Топлата вода го разтваря и отива в барабана,не виждам какъв е проблема да се сложи в отделението,споделих си опита -никой не е длъжен да го прави.Отмива се всичко добре и изпира добре по този начин.

# 689
portokalche, или налягането е слабо, или прахът е лоша партида.

Общи условия

Активация на акаунт