Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 77 072
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Купих си от новия течен Бинго за цветно. В момента го тествам. Знам, че по принцип не трябва да има пяна, ама то няма въобще... Shocked Все едно вътре има само вода без препарат... Все съм виждала, ама такова нещо чак Rolling Eyes Сега ще имам чувството, че въобще не съм прала. Сигурно ще препирам наново.

# 286
  • София
Пере си Бингото, но пък и на мен ми е последна грижа да гледам дали се пени или не при условие, че това няма връзка с изпирането.

# 287
По принцип Бинго никога не ме е разочаровал, но този течен хич не ме впечатли! Сега се чудя какво да го правя... Или трябва да слагам максималната доза докато го изразходя, или да го слагам на предпрането... Вие какво правите с препаратите, които не са ви впечатлили?

# 288
Подарявам ги. Или ги използвам, но с добавка към прането, за да се справят по-добре. Какво не те впечатли в Бинго? Само липсата на пяна ли?

# 289
Не, няма как да подарявам, че ще ме помислят за луда. Crazy

Или ги използвам, но с добавка към прането, за да се справят по-добре.
Каква добавка мога да слагам на цветното пране?

Какво не те впечатли в Бинго? Само липсата на пяна ли?
Ами аз го пробвах на чаршафи, а те не са мръсни и не мога да преценя, но имаше ненормално никакво количество пяна. С всеки друг препарат дори на плакненето е имало повече пяна отколкото тук при основно пране...

# 290
Супер, трябва и аз да го пробвам тогава. Обичам да няма пяна. Така трябва.

От седмица започнах отново да ползвам туския прах ABC (снимчица). Бях го оставила настрани за известно време. Много съм доволна. Бях забравила, че пере великолепно и не прави никаква пяна, въпреки че се слагат 300 мл на пране - още при първото плакнене водата е чиста и няма никакви балончета. Аз точно това искам. Не ми трябва пяна в автоматична пералня. Кусурът му е само, че се слага огромно количество - 300 мл, както споменах - и едво ги събирам в отделението на чекмеджето. Laughing

Не, няма как да подарявам, че ще ме помислят за луда. Crazy
Тогава продавай. Намали от цената, на която си го купила, и го продай на някоя приятелка, колежка или роднина. Кажи, примерно, че не е твоят перилен препарат или, че някой ти го е продал по-евтино, отколкото е в магазина, но не ти трябва в момента и гледаш да се отъвреш от него.

# 291
Гес, къде ги събираш тези 300 ml? Моето отделение, че е дълбоко не знам дали ще ги събере, а на Уърпул ми се върти нещо, че не им бяха особено големи отделенията. Освен ако не си сменила пералнята, а аз да не съм в течение. Simple Smile

# 292
Аз пък от скоро пера с този гел на ДМ:

Прави много пяна, поне доста повече отколкото съм свикнала за автоматична пералня. Обикновено пускам дрехите с допълнително изплакване и все още имаше пяна  Thinking

# 293
300 милилитра ги събирам с 300 зора. Laughing

Големички са отделенията на уърпулите. Моето, например, събира 300 мл прах. В началото сипвах праха на два пъти, но напоследък изсипвам цялото количество наведнъж, че не ми се занимава.

Я кажете, че се разтревожих.
Синът ми си купи едно яке (като анорак с качулка) от Лидл и днес го изпрах. Аз погледнах етикета, както обикновено, и го изпрах спрямо инструкциите - на 40°, деликатен цикъл. Обаче като го изпрах (ама разбира се), видях, че на етикета с думи пише да не се използва омекотител, а аз използвах. Якето е 100% синтетика, не пише да е водоустойчиво или огнеустойчиво, или дишащо, или каквото и да е специално свойство. Не мога да си обясня защо да не се ползва омекотител. Имате ли опит с подобни дрехи? Какво може да му стане? Ако следващия път го пера без омекотител, ще се оправи ли каквото там може да му е станало?

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 23:42 от Guess Who

# 294
Нищо не му е станало сигурно, Гес. Имам много анораци и суичъри. Всичко перем с омекотител. Нищо не е станало на никоя дреха досега. Единствено мога да кажа, че синтетиката попива страшно много от миризмата и когато облека нещо такова, което преди това е било изпрано, направо някой път се задушавам. Иначе не мога да си обясня какво може да стане на каквато и да е материя от омекотител.

# 295
  • София
Пробвах Soflan-а за вълна и деликатни тъкани.... Доволна съм. Всъщност, имах само една жилетка, в която имаше вълна, та затова го използвах. Другите дрехи бяха памук и синтетика. Изпрах на бърза програма, прането просто светна... Концентриран, слагат се 40 мл на 1 пране. Ухае прекрасно, ползвах омекотител Коколино с бергамот, много добре се съчета. С две думи - успешна покупка. Препоръчвам!

# 296
  • София - Рим и обратно
Оф, аз слагам омекотител и на маратонките... Rolling Eyes Според мен нищо не му е станало на якето.

# 297
Момичета , имам едно голямо шалте , на колко градуса да го пусна ?
после ще го врътна на сушилнята

# 298
Предполагам, че е синтетика. Най-сигурно на по-ниска температура, за да не се свие - 30° - 40°.
А пък ако бях на твое място, щях да го изсуша на слънце, да умрат акарите. Днес е разкошен ден, идеален за такива дейности като убийство на акари със слънчева светлина. Wink

# 299
Пускам днес една кратка програма с бебешки дрешки с Ultra Sensitive праха на DM и какво да видя - той също ужасно много се пени  Shocked Досега не бях забелязала това разпенване, защото пералнята я пускам нощем, че е във всекидневната и много шуми, а и бебето не може да спи.

Сега пуснах само изплакване след като прането приключи - ами все едно в момента пере, толкова много пяна има, изобщо нищо не се е изплакнало  Thinking Иначе самия прах пере много добре, справя се с петната от повръщано, кърма, акита, обаче задължително трябва да се пуска допълнително изплакване.

Общи условия

Активация на акаунт