Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 77 039
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Дами,имам проблем с пералнята....
В улея където преминава водата към пералнята/под чекмеджето в дясно/ снощи след като почиствах изкарах ужасна мизерия.... Confused
Пуснах един цикъл с препарат на Бекман-същата отврат излиза.
Тази сутрин рано врътнах и на 90 гр.с прах само-абсолютно идентично...
Помагайте,каква може да е причината? Cry

С четка доколкото стигам изтърквам навътре в тунелчето,но продължават да излизат налепи като каша....
Няма мирис на лошо,пералнята си върши работата,нямам оплаквания и от прането,но е факт,че излизат тези неща....
Идея от какво се получава и как да действам... Praynig

Почиствай често. До където можеш, после облей с вода.

на 90 градуса се нагрява само долу в барабана. Налей бавно през чекмеджето гореща вода с разтворен в нея препарат Бекман и повтори няколко пъти.

# 376
  • в огледалото на живота
Благодаря ви момичета  Hug
За чистенето-чистя отделението 2 в седмицата задължително с четка.
Използвам омекотител винаги и не искам да рискувам да се затлачи.

Довечера ще опитам пак с четката и препарата,макар едва ли да успея до край да стигна.

# 377
Момичета, промоционалното Коколино в Карфур за 2.99 лв. концентрат  ли е? По колко се слага от него

# 378
  • София
Обичайният заподозрян. Mr. Green
Имам тези Ава
Скрит текст:

Това е марката от премиум клас на Рекит Бенкизер в Италия, но за съжаление е далеч от качеството на Даш или Диксан. Този течен има ензими, но има и варианти на течен Ава, които дори ензими не съдържат.

Благодаря ти, Гес!

Засега ще се откажа... Добре, че попитах.

# 379
  • София
Омо -то от Кауфланд го отписах вече. Прах бяло на 40 градуса с него - нищо, прах на 60 градуса - гола вода. Даже лидълският LEL е по-добър. Confused

# 380
  • Русе
Аз пък за ОМО-то преди малко стигнах до извода, че трябва да се пере на високи градуси. Пуснах чаршафи, които не са много мръсни и реших да е на 40 градуса. Заедно с тях реших да пусна и долнището на пижамата на дъщеря ми, тъй като видях, че е изцапано с кръв(беше ухапана от нещо и се чеше постоянно до кръв). На чаршафа и също имаше малко петънче от кръв. И на долнището и на чаршафа кръвта не се е изпрала. Може би моя е грешката, че не третирах със Спот. Но на високи градуси като съм пускала бельо, по което има кръв, без третиране с друг препарат се е изпирала.

# 381
И аз днес прах петно от кръв с Омо,без предварително третиране го пъхнах в пералнята на 60 градуса ( аз бяло винаги пера на 60 )и сега няма и помен от петното Peace

# 382
Омо -то от Кауфланд го отписах вече. Прах бяло на 40 градуса с него - нищо, прах на 60 градуса - гола вода. Даже лидълският LEL е по-добър. Confused
Ееее прекали!

Аз пък за ОМО-то преди малко стигнах до извода, че трябва да се пере на високи градуси. Пуснах чаршафи, които не са много мръсни и реших да е на 40 градуса. Заедно с тях реших да пусна и долнището на пижамата на дъщеря ми, тъй като видях, че е изцапано с кръв(беше ухапана от нещо и се чеше постоянно до кръв). На чаршафа и също имаше малко петънче от кръв. И на долнището и на чаршафа кръвта не се е изпрала. Може би моя е грешката, че не третирах със Спот. Но на високи градуси като съм пускала бельо, по което има кръв, без третиране с друг препарат се е изпирала.
Ти 40о за висока температура ли ги имаш?

# 383
Само да се похваля, че вчера си взех от промо Персила 2х32 капсули за 21 лв. И не се стърпях, та си взех и от таблетките на Ариел Актилифт за бяло Heart Eyes .

# 384
july1993, viki_1974, направо ме учудвате. Нямам петно, с което да не се е изпрало ОМО, включително и без третиране със спрей за петна. Сигурни ли сте, че дозирате точно и според твърдостта на водата?

wdv, може дрехите, които е прала, да не трябва да се перат на 60°. И на 40° би трябвало да се справи, камоли с петно от кръв. Че то няма прах, който да не изпира петно от кръв, поне аз не съм открила такъв - всички си изпират дори старо петно от кръв и без третиране.

# 385
Имайки предвид, че спомена чаршафи... Няма нещо, което да ме накара да си пусна чаршафите на по-малко от 60о. А и дори дрехите да го изискват, не мисля, че 40о могат да се определят като високи. Peace Както казваш ти - или пералнята ми е много добра, или не знам, но и при мен - специално кръв се е изпирала с всичко. Peace

# 386
  • Русе
Ти 40о за висока температура ли ги имаш?
Е, тъй де  Mr. Green Имам предвид, че на ниски градуси пуснах - 40, а трябваше на 60.

july1993, viki_1974, направо ме учудвате. Нямам петно, с което да не се е изпрало ОМО, включително и без третиране със спрей за петна. Сигурни ли сте, че дозирате точно и според твърдостта на водата?
Слагам 160-170 мл, заедно с таблетка от ЛИДЛ за омекотяване, демек мека ми е водата.

# 387
Имам проблем! Сега пуснах пералня с бяло, но понеже реших да пера с течен, си купих от магазина до нас едно пакетче Сноу и го сложих (цялото) в отделението за прах, а течния в чашката в барабана. Сега обаче забелязах, че част от прахчето (може би по-малко от половина) не само не се е разтворило, ами се е вкаменило в отделението. Извадих го от отделението и преди да го изхвърля се опитах да го разчупя с ръце, и наистина и като камък. Shocked Защо може да се е получило така?

# 388
Може да се е получила така например, защото налягането на водата е било слабо и прахчето не е могло да се отмие надолу, а се е втвърдило при контакт с водата. Друго не ми идна наум. Rolling Eyes

Да не говорим, че си сложила твърде много. Защо целия пакет? По указания се слагат 2 - 3 супени лъжици.

Слагам 160-170 мл, заедно с таблетка от ЛИДЛ за омекотяване, демек мека ми е водата.
Не знам защо се получава така. Съжалявам. Confused Освен да е лоша партида тази от намалението в Кауфланд.

# 389
Може да се е получила така например, защото налягането на водата е било слабо и прахчето не е могло да се отмие надолу, а се е втвърдило при контакт с водата. Друго не ми идна наум. Rolling Eyes

Да не говорим, че си сложила твърде много. Защо целия пакет? По указания се слагат 2 - 3 супени лъжици.
Пакетчето е 160 грама. По указание се слагат 40 грама, а за силно замърсено - половин доза допълнително (тоест 60 грама). Аз обичам много бяло и винаги слагам цялото пакетче. Peace

Сноучето нали е само кислороден избелител и не би трябвало да прави пяна? Ако знаете само как ми разпени непенещото се течно Бинго!  Laughing Доволна съм! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт