МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 312
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
meDDi  Hug на мен ми се случи същото тази година през февруари...не бъди тъжна, явно така е трябвало да бъде (аз мислех, че бебето е паднало, защото таткото не го е искал...доктора ми се смя много) но ето ме тук сега отново с надежда, че този път всичко ще приключи по удачния начин
Имай търпение и съвсем скоро смело може пак да започвате с опитите за ново  Heart

Каролка с моята руска мама се сещаш, че руската кухня отдавна е завладяла сърцата( и стомасите) на всички у дома, а баща ми е голям фен на водката та оттам се сетих Simple Smile аз сега се ограничавам от към вкусутийки...придържам се към диетката за гастрита, но съвсем скоро като се оправя такива неща съм замислила за готвене Simple Smile и аз обожавам да готвя и един гастрит няма да спре!!! нека да станат 2 и тогава пак няма да се откажа ! newsm64

Хубава седмица на всички нови/стари мами Simple Smile

# 556
здравейте, май-чета!

Meddi, съжалявам за нещастието, което така внезапно те е сполетяло  Praynig скоро пак да има радост във вашия дом

Ciera Leon - оле, ще побъркате родата от двойно щастие  Grinning можете да запишете реакциите на клип с телефона Wink ще бъде весел спомен

При мен нищо ново, броим си дните до фм на 23.10. Започнах по-интензивно мазане против стрии.  Гаденето напълно премина, от време на време нещо ме мъчи, но прилича на киселини и ги боря с газирана вода...Апетит имам, не е вълчи..но внимавам какво и колко ям, наблягам на плодове и зеленчуци.

Добре, че съм на работа, та времето минава неусетно Simple Smile все още никой тук не знае, макар някои мами може да са ме заподозрели хихи има дни в които си чувствам доста издут корема хихи, но днес съм в норма...може би трябва да внимавам какво ям..

айде лек ден и до нови срещи!  Hug

# 557
Мимолетка, извини ме, че забравих.. http://gotovim-doma.ru/view.php?r=5 Заповядай рецепта за пелмени Нека направя малко уточнения:
1. Продават се готови пелмени, замразени. Но не препоръчвам да си купуваш от тях, тъй като нямат нищо, ама нищо общо с тези, които сама можеш да направиш. Купешките ми са като пластмасови и безвкусни.
2. За пълнежа малко са пресилили нещата. Аз запържвам към 400 гр. телешка кайма с малко млян кимион, черен пипер и 2 глави лук (ако са големи - глава и половина).
3. От посочените продукти се получават около 100 броя пелмени. На едно хранене на възрастен човек са напълно достатъчни 20 бр.
4. Щом ги направиш, ги слагай върху алуминиево фолио (ако нямаш, можеш да ползваш обикновени найлонови торбички. Не ги слагай в чиния, защото като замръзнат трудно се отлепят.) И после с фолиото - във фризера (камерата). Щом замръзнат след около два часа, можеш да ги преместиш в кутия и да ги съхраняваш дълго време, докато на някой му се преяде.
5. Когато решиш да вариш пелмени, не ги размразявай, а направо както са много замръзнали, ги пускай в гореща вода, в която си добавила дафинов лист и бахар (то си пише в рецептата).
6. Картофения пълнеж си го поизмислих сама, защото мъжът ми не яде месо, а из интернет "пелмени с картофи" се наричат "вареники с картофи" и изобщо не ми звучат вкусни, защото в тях има само картоф и лук. Та "нашите" ги напълних със следната смес: вариш 2-3 картофа цели, после ги обелваш и пасираш. Добавяш ситно нарязан лук на половината от количеството картофи (примерно 300 гр. картофи и 150 гр. лук). Лукът, ако искаш може да си го запържила предварително - ще стане по-ароматно, но аз не го запържвам. Такам, намачкваш с вилица картофите, лука, сирене колкото искаш, сол, черен пипер и чубрица. И пълниш пелмените.
7. Ако нямаш прясно мляко - можеш да направиш тестото само с вода - пак си става толкова вкусно!
8. В тази рецепта дамата не запържва каймата, но аз я запържвам, защото не искам да рискувам да не се свари добре, а и така ме е учила една приятелка на майка ми, която е рускиня.
9. Не забравяй, че тестото трябва да е наистина точено до съвсем тънко. Аз обикновено добавям доста брашно в самия процес на точене - стават тънки, но здрави кръгчета.

Това е. Няколко часа (2-3, а ако обичаш да готвиш спокойно, бавно и с кеф - може и доста повече) отиват за направата на пелмените, но времето минава приятно, защото няма голяма цапаница, не остават много съдове за миене, а междувременно може да гледаш филм или любимият си сериал.

Наташке, голям кеф, майка ти сигурно цял живот руски ястия ти е готвила  eat  Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 13:48 от Карола

# 558
Нищо не ми се прави. Нямам желание, а и се чувствам изморена от елементарните ежедневни неща  Embarassed

Не си само ти, и аз се изморявам от всичко. Все ми се лежи, спи, а и гаденето си продължава.  Sick
meDDi, съжалявам.  Hug
Момичета радвам се, че ви хареса линка със седмиците, и аз съм си го сложила в любими.  bowuu
Честито на всички чули сърчица.

# 559
Е по-скоро баба в Русия повечко ме е начула (и хранила) Simple Smile Мама също, но тя редува кухните и експериментира често...сигурно от нея съм прихванала тази любов към готвенето   chef

# 560
Момичета, дата за ФМ трябваше според доктора да е в интервала от 25.10-05.11, но понеже нямаше свободни дати за тогава, се записах за 06.11. Мислите ли, че ще е проблем и дали да звъня на АГ-то да го питам  newsm78

# 561
Карола благодаря, непременно ще опитам   bouquet

# 562
Момичета с това готвене и тези вкусотии, за които пишете ми се дояжда... А вече обядвах и сега се боря с едни киселини, с едно гадене. Най-лошото, е че съм на работа Simple Smile Видях, че някои от вас имат болки, не само преди датата на МЦ, и аз от два дена съм така - болка в дясно, но не ниско като преди да ми дойде, а по-нагоре. И се чудя да ходя ли на лекар или да си чакам прегледа на 29.10?

# 563
MeDDi, мила, кураж и не се предавайте! Ще стане!  Hug

# 564
  • Burgas
Здравейте, момичета!
MeDDi Hug, дано скоро да видиш отново двете чертички, но този път всичко да е наред до края  Peace
Каролке, с тези апетитни нещица, които си приготвяш мнооого ме разяждаш,а това не е хубаво  Embarassed Сега и пелмени ще се опитвам да правя:))
Аз още не съм си избрала доктор за ЖК, но май ще отида да видя доктор Недялков, щом и двете с Вероника Марс сте го харесали  newsm78 
И мен ме боли коремчето от вчера и гледам да лежа повече. Не съм пила но шпа, но днес си взех и май ще изпия едно хапченце. Моята госпожичка е на предучилищна и я водя в 9, а в 11,30 трябва да я взема, така че не ми остава много време за леглото. Дано бързо да ми минава и да си ходим по разходки докато е хубаво времето:)
Хубав ден на всички  Hug

# 565
Благодаря ви!  Hug

# 566
Здравейте момичета Simple Smile
MeDDi съжалявам Sad Дано скоро се похвалиш с две чертички. Hug
Каролка какви са тези вкусотии, които готвиш Simple Smile С другите мами не можем да спрем да мислим за ядене и кое по напред от всичко и ние да си сготвим   newsm03

Ciera Leon Страхотна новина  Joy
Veninceto добре дошла, лека бременност и много положителни емоции Simple Smile

# 567
Каролче и аз ти завиждам на ентусиазма да готвиш Simple Smile Завиждам и на бъдещото ти детенце , че ще си хапва само вкусотийки Simple Smile Моето милото не е случило на майка на 2 годинки  ще стане сега , а все още си взимаме детска кухня и хич нямам намерение скоро да спирам да му взимам:)

А аз и за мене си такива бъркочи си правя, щото сега се мъча да ям здравословно , че да не кача много кила, а и заради това кръвно тъпча в промишлени количества салата от червено цвекло и чесън, че от тях уж се сваляло кръвното и като видя вече цвекло и ми се доповръщва  Sick

Някоя мама пие ли Аспирин протект или аспирин кардио, че ми го изписаха да го почвам от другата седмица, а една смотана аптекарка ми ги наприказва колко не било хубаво да се пие аспирин, че можело да увреди бебето и дрън дрън и сега направо съм в чуденка за тоя аспирин.....

# 568
meDDi, не го взимай навътре, така е било писано и явно е имало някакъв генетичен проблем. Тя природата си знае. Казвам го, защото и на мен ми се случи много подобно нещо миналата година.
След три месеца почвайте пак!
Поздрави!

# 569
Simple Smile

monicat незнам дали ще искат и другата страна да кажем заедно. те са още едва в 5 г.с. и искат да мине време да са сигурни,че всичко е ок - има сърчице и т.н.

Ние сме 10 г.с. и ако трябва да съм честна само мъжа ми ме спира да кажем на бабите и дядовците, според мен се чуди как да им го съобщи, негови си вътрешни неща. Искал като мине рисковия период Simple Smile   Вчера дори ми казва,че много се вълнувал,че дай боже на финала всичко да е ок и двете деца ще са с малка разлика.
А аз искам да кажа на всяка приятелка, а се спирам. Все пак ще го направим заедно. Ама казах на 2 мои вече - не мога пък да млъкна и да не си споделя радостта, а и на сестра ми. А той казал само на брат си Simple Smile))

son4eto вярно е страхотна Simple Smile

Момичета като ви гледам как сте разяли. Аз бях с 3 см увеличила талията, и обяснявам на мъжа ми той вика " въобразяваш си". Не казвам,че е от бремеността. И така 1 седмица. Подут корем, тежест. Ама събота и неделя много ми се гади, не хапнах нищо, даже бяхме на едно гости и всичко, което опитах още там си го върнах. И познайте вчера си меря коремчето - нормално  минус 3 см. Тоест се е възстановило. Но уикенда беше тежък. Е винаги може да бъде и по-тежък.

meDDi така е трябвало да стане. мисли позитивно. аз живея с мисълта за не прави никому лошо, а господ си знае работата.  Ние 6 месеца работихме за бебе и нищо, стана в месеца, в който пиех антибиотик, и го правихме веднъж. Божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт