МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 300
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
tani4ka111  Намерих дна виртуална книга в интернет "Изкуството да бъдеш родител" Та, вътре е описан този период на децата между 1,8м до 3 години като някакъв преходен между бебешкия и 1во юношество, води се някакъв кризисен. Имам чувството,че тази книга е писана за детето ми, как се тръшка, как противоречи и всички други такива инатлъци. Четейки книгата се успокоявам, че е само преходен период, дано да е така, че нервите ми са на заминаване вече, а и по ден сме си двамата и няма кой да ми помага с грижите тук. Сигурно на моменти и двамата си омръзваме  Joy

# 166
  • София
Да питам тези, които са по-запознати: по здравна каса и възраст над 35 години ми се полага:
Серумен скрининг за:
        -алфа-фетопротеин
        - свободен бета ЧХГ, за оценка на риск от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба
В коя седмица се прави? Това БХС ли е или е друго изследване? Направление от гинеколога, при който съм се записала за ЖК ли трябва да си взема?

# 167
ООО чела съм я Simple Smile Още през първата бременност я четох и наскоро я препрочитах, много хубава книжка! Детския пубертет яката го е хванал и моя, но поне той е на ясла аз на работа, та ни остават само по 3-4 часа вечер, които са напълно достатъчни да си опънеме нервичките  Laughing

tani4ka111  Намерих дна виртуална книга в интернет "Изкуството да бъдеш родител" Та, вътре е описан този период на децата между 1,8м до 3 години като някакъв преходен между бебешкия и 1во юношество, води се някакъв кризисен. Имам чувството,че тази книга е писана за детето ми, как се тръшка, как противоречи и всички други такива инатлъци. Четейки книгата се успокоявам, че е само преходен период, дано да е така, че нервите ми са на заминаване вече, а и по ден сме си двамата и няма кой да ми помага с грижите тук. Сигурно на моменти и двамата си омръзваме  Joy

# 168
mimoletka, както се изрази и missmall, и аз мириша на некъпан тираджия  Mr. Green Всеки ден по два пъти се къпя и пак мириша! Иначе преди да забременея рядко се потях и никога, ама никога не съм миришела (майка ми е слагала лъжичка сол във водата, в която ме е къпала - не знам дали сте го чували това, че се прави, за да не се вмирисва на пот детето като порасне)
Мадленка, и аз им завиждам благородно на тези, на които не им се гади  Simple Smile Вече имам чувството, че ще си остана с това гадене завинаги  Mr. Green
DeepSea, нищо, че те е чул целият блок, и те си шамарят децата!! Добре, че не е паднала печката върху детенцето, пък двата шамара ще ги преживеете...
missmall, винаги така описваш нещата, че много ме развеселяваш  Mr. Green

Ядат ми се пържени картофииииииииииии!!!

# 169
добър ден на всички , желая  ви прекрасен ден испълнен с щастие и усмивки

# 170
DeepSea от опит научих, че най-трудния период за майката е от прохождането на детенцето до 3,5г. Просто са непоносими. На мен толкова ми дотежа докато стане на 2,5г. , че от зор се върнах на работа. Просто за да си почина от нея - психически де Laughing Звучи грозно някак, но който го е опитал, ще ме разбере, а който не е - и той ще разбере  Mr. Green
Във всички книги, които съм чела за тази възраст, пише че майката трябва да има яки нерви, мнооооооооооооого чувство за хумор и по възможност следобеда смяна - детето да го гледа някой друг, за да си почине. Та те разбирам за шамарите, ама наистина на тази възраст по друг начин не разбират - нито от дума, нито от многото повтаряне. Между другото аплодирам те, че не си от ония лигави майки, които не дават косъмче да падне на детенцето им, защото видите ли, щяло да се стресира ако го плеснеш (не става въпрос за редовен бой или за малтретиране  Naughty) И понеже един такъв лигльо ми расте в рода (на мъжа ми сестра му има момче) дето никога не е шамарен като прави бели, понеже нищичко не разбирало горкичкото, и с времето щяло само да се научи като поотрасне, сега на 3г. се качва на главата на всички и си прави каквото ще - и никой копче не може вече да му каже, защото никой не е авторитет за него  ooooh! Така се дразня всеки път.....докато моята навсякъде я хвалят, че е много послушна, и възпитана, ама майка й знае колко нерви, колко повтаряния и шамарчета (умерено и не всеки ден) е имало... Но всичко се възнаграждава, да знаеш, не се обвинявай, заслужило си е урока, другия път сигурно ще си помисли повечко... и ти ще си по спокойна, че вероятно опасната сцена няма да се повтори Peace

# 171
DeepSea гушни си дребчо, ще се успокоите и двамата сте се уплашили и имате нужда от голяма Hug
А моята миризма не е и от пот.Едва доловима е, а като се изкъпя се усеща още по-силно.Не е и от душ гела, сменях го. Карах мъжлето да ме души, но нищо не усети .Ще го преживея Grinning
tani4ka111  може ли линк за книгата  Wink

# 172
 DeepSea,сега ме подсети,че така ме беше изневяла и мойта на тази възраст,че от крещене се бях намразила,мислех се за майка идиот.Изпитвах угризения и дори ги споделях с някои майки приятелки.Беше ми напрегнато-магистратура, нова работа,луди колеги ooooh! Но се преживява,моята е лягала на улицата от инат,защото не и обръщам достатъчно вниманиеа сега е едно добро възпитано и кротко дете,вече може да чете и смята и смайва госпожите в градината с познания.
bialata3,май ти се полага,но ти трябва направление от джи пи за АГ и вече АГ то те праща.
 За стриите имам малко по дупето и по краката появиха ми се след 7 месец,но ми се появи и витилиго по ръцете и къде ли не.Надявам се сега да е по щадяща бременността Praynigкъм мен.

# 173
DeepSea гушни си дребчо, ще се успокоите и двамата сте се уплашили и имате нужда от голяма Hug
А моята миризма не е и от пот.Едва доловима е, а като се изкъпя се усеща още по-силно.Не е и от душ гела, сменях го. Карах мъжлето да ме души, но нищо не усети .Ще го преживея Grinning
tani4ka111  може ли линк за книгата  Wink

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … bv.53537100,d.Yms

заповядай Simple Smile

# 174
Здравейте момичета, аз днес ходих на преглед отново, не издържах до другата седмица, че снощи доста ме наболяваше и сутринта, направо си мислех, че всеки миг ще ми дойде, поизплаших се де.
И СЕГА ХУБАВОТО, имаме сърчице, тупка силно и много добре се чу и видя, с вагинален ехограф, отговаря на 8 седмици и 4ри дни, поуспокоих се, но продължава да ме наболява, надявам се да е от това, че май по това време е цикъла ми.
Така че споко, сега ще си полежа и ще се поглезя Simple Smile
Добре дошли на новите мами, много целувки и позитивни мисли за всички, Бебке с теб съм, отпусни се, че от много стягане мен ме заболя коремчето :*

# 175
tani4ka111 Благодаря   bouquet

# 176
Мимолетка, може само да ти се струва, че има такава миризма. Аз бях писала тука веднъж, дето рязах един лимон и изобщо не ми миришеше на лимон, а силно ми миришеше на джоджен. А мъжът ми го души, души и каза, че си мирише на лимон и на нищо друго. Чувала съм, че през бременността са възможни подобни неща - да ти мирише на нещо, дето в действителност да не мирише на него... Де да знам, опитните да кажат..

# 177
Аз също съм прибягвала до шамарчета в определени ситуации и после наистина ми става толкова гузно,че съм си и поплаквала чак. Ама трябва да си знаят  Naughty Не може всичко да си позволяват! И като гледам по площадките какви деца разпуснати има  ooooh! и никой никакви забележки не им прави, а аз се дера да викам "не прави така", " не прави онака" и се дразня на другите майки дето се хванали за фаса, а златното им отроче прави мизерии (ако мога така да се изразя)...Мн се ядосвам..

# 178
Здравейте
честити тупкащи сърчицаааа  newsm44
Да ви се оплача моят малчо пак е болен и не е на градина  newsm45 .Една седмица ходи на градина и точно свикне да не плаче сутрин и 7 дни болен в къщи.Побърква ме - много е непослушен и прави бели непрекъснато. Аз повръщам в банята той тропа на врата и ми вика "Мамо ти що повръщаш - да кажа ли на баба(разбирайте - свеки).А свеки още не знае за бременността , защото не е ясно с тези моите лекарства какво ще се случи по нататък.А вие казахте ли на родата за новите бебчовци или чак след третият месец?
За мазането - се мазах с преварен зехтин от коленете до подмишниците 2 пъти на ден и нямам нито една стрия , но всичко зависи от кожата.Мен много ме болеше пъпа - ама ужасно .
Здравейте нови мамчета - пожелавам много тупкащи сърчица да чуем
 smile3525 smile3525 smile3525

# 179
Аз също съм прибягвала до шамарчета в определени ситуации и после наистина ми става толкова гузно,че съм си и поплаквала чак. Ама трябва да си знаят  Naughty Не може всичко да си позволяват! И като гледам по площадките какви деца разпуснати има  ooooh! и никой никакви забележки не им прави, а аз се дера да викам "не прави така", " не прави онака" и се дразня на другите майки дето се хванали за фаса, а златното им отроче прави мизерии (ако мога така да се изразя)...Мн се ядосвам..

И аз много се ядосвам на такива майки. И има някои, дето като сме седнали лятно време на заведение и децата им нали си играят и примерно идват на нашата маса (е, не само на нашата) и почват да ни говорят някакви си техни детски неща.... обаче говорят ни, занимават ни, търсят си внимание...  а майките си гледат лафа на другата маса и даже им е гот, че детето им си е намерило занимавка. Еми има някои родители, дето си дръпват детето и му обясняват, че не се говори с непознати, че не може да се досажда на хората... Обаче някои сякаш разчитат на непознатите да се занимават с децата им.
Да не казвам голяма дума де, че още не съм станала майка и не се знае аз каква ще бъда.. Но все си мисля, че не бих търпяла много лиготии...

Общи условия

Активация на акаунт