МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Дан, а ти при кои две лекарки всепак си се ориентирала, а предния път къде ражда и кой те следи, питам те понеже и аз съвсем не съм ориентирана, преди две седмицилотидох в клиниката отстрани на АГ-то просто за ултразвук при който се падне, беше една възрастна лекарка, която малко ме постресна, че има сакче, но е по малко от седмиците си, та така, днес пак четох четох и реших да отида в клиника Олимед, пак при който се падне и ми се падна д-р Мурад, усмихната и много приветлива, но прочетох повече кофти неща отколкото хубави и така си стоя без гинеколог и ми е много хикс какво да правя, а предната ременност избягах чак в Тутракан да раждам, но и там си ме гледаха инвитроспециалисти и бях много доволна, просто сега ми е невъзможно същото упражнение.

# 181
Здравейте и от мен Simple Smile с интерес чета темите ви , защото и мен скоро ще ме сполети тази радост Simple Smile

# 182
Здравейте! Честито на всички чули сърчица.  Hug
mimoletka и аз съм така с гърдите, забелязах, че най много ме болят като си сваля сутиена.  Laughing
Относно стриите, аз още не се мажа с нищо и не виждам смисъл, вместо да качвам, аз съм свалила килограми, с това гадене... Все се чудя какво да ям, и като количество не е много. Както каза Карола и аз имам чувство, че ще си остана с гаденето завинаги.  Sick И ми писна да усещам всички миризми, а повечето са ми гадни.  Sick

Имам един въпрос - според вас има ли проблем да смуча ментови бонбони, тип tik tak, winterfresh и тн. Оказа се, че след един ментов бонбон ми става по-добре за известно време. Защото не винаги имам възможност да пия изцеден лимон.

# 183
Здравейте момичета, аз днес ходих на преглед отново, не издържах до другата седмица, че снощи доста ме наболяваше и сутринта, направо си мислех, че всеки миг ще ми дойде, поизплаших се де.
И СЕГА ХУБАВОТО, имаме сърчице, тупка силно и много добре се чу и видя, с вагинален ехограф, отговаря на 8 седмици и 4ри дни, поуспокоих се, но продължава да ме наболява, надявам се да е от това, че май по това време е цикъла ми.
Така че споко, сега ще си полежа и ще се поглезя Simple Smile
Добре дошли на новите мами, много целувки и позитивни мисли за всички, Бебке с теб съм, отпусни се, че от много стягане мен ме заболя коремчето :*

cherry_spa - така ти се радвааааааааааааааааааааааааааммммммм, направо се просълзих от кеф Simple Smile Много, много наистина се радвам за теб и някакси се посъбуди здрямалата вяра и надежда за мен Simple Smile Пази се , глези се и си почивай Simple Smile Вероятно болките се покрай цикъла (бившия) Simple Smile

tai, стискам здраво палци в понеделник  Hug Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Two Hearts

Относно възпитанието - и аз нямам все още мои дечица, НО си мисля,че не бих търпяла лиготии и невъзпитаности  Rage smile3528 newsm29.
Мен са ме отгледали с много любов и внимание, не без излишни глезотии и с уважение. Мисля, че и аз бих била такъв родител - ДАЙ БОЖЕ ! Simple Smile

# 184
Аз също съм прибягвала до шамарчета в определени ситуации и после наистина ми става толкова гузно,че съм си и поплаквала чак. Ама трябва да си знаят  Naughty Не може всичко да си позволяват! И като гледам по площадките какви деца разпуснати има  ooooh! и никой никакви забележки не им прави, а аз се дера да викам "не прави така", " не прави онака" и се дразня на другите майки дето се хванали за фаса, а златното им отроче прави мизерии (ако мога така да се изразя)...Мн се ядосвам..

И аз много се ядосвам на такива майки. И има някои, дето като сме седнали лятно време на заведение и децата им нали си играят и примерно идват на нашата маса (е, не само на нашата) и почват да ни говорят някакви си техни детски неща.... обаче говорят ни, занимават ни, търсят си внимание...  а майките си гледат лафа на другата маса и даже им е гот, че детето им си е намерило занимавка. Еми има някои родители, дето си дръпват детето и му обясняват, че не се говори с непознати, че не може да се досажда на хората... Обаче някои сякаш разчитат на непознатите да се занимават с децата им.
Да не казвам голяма дума де, че още не съм станала майка и не се знае аз каква ще бъда.. Но все си мисля, че не бих търпяла много лиготии...
Напълно съм съгласна и при нас нещата са така с малкия, от скоро, тъй като вече разбира пове1е, като не ме слуша е достатъчно само да го погледна (а аз имам един незабравим поглед) и той знае, че ако не спре ще има последствия. Много отдавна не се е налагало да го шамаросвам (под шамаросване разбирайте през ръчичката или по дупето, но то е символично). Но през какво минах, за да стигна до тук само аз си знам, бях станала неузнаваема преди 2 години, нервната ми система беше съсипана и за капак той спря да крещи и реве нощем малко след като направи 3 години ooooh!. Дано 2-рото бебче живот и здраве поне не е ревливо като баткото. Naughty

# 185
Аз също съм прибягвала до шамарчета в определени ситуации и после наистина ми става толкова гузно,че съм си и поплаквала чак. Ама трябва да си знаят  Naughty Не може всичко да си позволяват! И като гледам по площадките какви деца разпуснати има  ooooh! и никой никакви забележки не им прави, а аз се дера да викам "не прави така", " не прави онака" и се дразня на другите майки дето се хванали за фаса, а златното им отроче прави мизерии (ако мога така да се изразя)...Мн се ядосвам..

missmall    202uu  и това исках да напиша, но стана много дълго  Peace

elly и аз като теб съм била - много по-рядко съм прибягвала до шамари, повече до наказания и предупреждения, но наистина като се върна назад - струвало си е да обръщаш внимание и да възпитаваш, а не да го оставиш да си прави каквото си ще и после двойно да си скубеш косите  Hug

cherry_spa - честито миличка, много се радвам   bouquet

dollface мисля че бях чела, че ментата помага против гаденето, така че не мисля че ментовите бонбонки ще ти навредят, но по-скоро в тях има и други вредни работи - разни добавки... Защо не опиташ с ментов чай?

# 186
Охх как ми олекна като разбрах,че има и други на моето мнение относно лигавщините при децата и пошляпването  ooooh! Наистина, мислех, че само аз съм толкова строга и все се карам и все се дразня на другите дето не го правят, а е имало нужда Simple Smile Ами като са ни палави децата трябва си и строг контрол Simple Smile И сега само като ме види да се запътвам към нея ми вика "добре, мамо, разбрах".....

# 187
Момичета, относно чайчетата, може ли да се пие зелен+ментов чай?

# 188
FDA определя следните билки за безопасни по време на бременност: джинджифил, липов цвят, мента, печен ечемик, шипка и мащерка. Ето цялата статия за чайовете.
tai, мерси за идеята, аз пия от липа, сега ще си купя и ментов, щом е от позволените.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3414

# 189
Зелен недей, моля те! Четох за него, че един вид не позволява на организма да усвои фолиевата киселина. Иначе много го обичам. За ментата пише, че първия триместър не трябва да се пие, а после - по чаша на ден, не повече, защото предизвиква кръвотечения.
Също да кажа канела не е хубаво да се яде. Знам стара рецепта за "викане" на цикъла навреме (ако закъснява) и основната съставка е канелата.

# 190
dollface, аз един ден си припомних благотворното действие на лукчетата, определено за кратко ми просветва от тях.
За възпитанието-съгласна съм, трябва да има граници, не може само лигни  Grinning
бебка, стискам ти палци за вторник  Praynig
Иии да каза, че и аз съм от Русе. Ще пада лежане при мен, изобщо няма изгледи скоро да ми спрат системите,камо ли да ме изпишат  Confused И минавам от утре на болнична диета, заради постоянното гадене. До тук съм -2 кг.  Crazy

# 191
Моля те, sunshine_state пиши каква е тая болнична диета, че и ние дето сме с гадене да я почнем.. Иначе за твое успокоение, че не си сама - аз също почти не ставам от леглото/дивана, макар, че съм в къщи. Просто нямам сили, това е.

# 192
И аз съм така, нямам сила за нищо. Само лежа и ми се гади доста често.  Tired

За ментата пише, че първия триместър не трябва да се пие, а после - по чаша на ден, не повече, защото предизвиква кръвотечения.

Мерси!  Hug

dollface, аз един ден си припомних благотворното действие на лукчетата, определено за кратко ми просветва от тях.

Да, само лукчета не съм пробвала.  Laughing Hug

# 193
Еееее, Карола, ти сега какво каза за тази канела Simple Smile Аз толкова я обичам, вчера и тиква с канела си опекох, преди няколко дни грис халва пак с канела Simple Smile Ми аз на почти всяка манджа слагам щипка канела за аромат, става страхотен аромат...Аааа...

# 194
За възпитанието-съгласна съм, трябва да има граници, не може само лигни  Grinning
бебка, стискам ти палци за вторник  Praynig
Иии да каза, че и аз съм от Русе. Ще пада лежане при мен, изобщо няма изгледи скоро да ми спрат системите,камо ли да ме изпишат  Confused И минавам от утре на болнична диета, заради постоянното гадене. До тук съм -2 кг.  Crazy

Благодаря,  sunshine_state .
Момичета, аз мисля, че по малко, без да се прекалява може от тези нещица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт