Издаване на паспорт

• 1 056
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!Интересува ме всичко свързано с изваждането на паспорт на дете на 1г 10м.С бащата на детето ми сме разделени от година.Имаме споразумение помежду си,че детето остава при мен и че той трябва ежемесечно да дава издръжка.Въпросите ми са следните:
1.Мога ли сама да отида да извадя паспорт на малкия
2.Трябва ли да вадя документ с адресна регистрация на детето
3.За колко време важи пълномощното подпечатано от нотариус и за едно излизане от страната ли важи или за няколко през целия период,за който важи пълномощното
Предварително Ви благодаря

# 1
1. Трябва да имаш нотариално заверено пълномощно от бащата на детето или заместващо съгласие от съда.
2. Да.
3.Зависи как е написано пълномощното, може да бъде до навършване на пълнолетието на детето. Освен, ако БНД междувременно не го оттегли.

# 2

Преди месец правих паспорт на детето и не са ми искали адресна регистрация. Искаха ми само снимка, акта за раждане на детето и едно копие на акта, както и декларацията от бащата за направа на паспорт и едно копие и на нея.

# 3
Паспорта сме го правили преди 2 години - искаха ми адресната регистрация.
Тази година изкарвахме лична карта, за дете на 14 и пак ми я искаха.

# 4
Никога и за нищо не са ми искали адресна регистрация, освен при смяна на постоянния адрес и издаване на нова лична карта.

Цитат
1.Мога ли сама да отида да извадя паспорт на малкия
Или трябва да присъствате двамата с бащата, или пълномощно - сама няма как.

# 5
Паспорта сме го правили преди 2 години - искаха ми адресната регистрация.
Тази година изкарвахме лична карта, за дете на 14 и пак ми я искаха.

За удостоверение за постоянен адрес ли става дума ? Thinking

# 6
# 7
http://www.mvr.bg/Polezno_e_da_znaete/BDS/red_za_podavane_na_zaiavlenia.htm

Удостоверителен документ от съответната общинска администрация –при промяна на постоянен адрес.

Само при промяна на постоянен адрес!

# 8
Да, имаше промяна на постоянния ни адрес (в рамките на съшия град) когато изкарвахме паспорта.
Когато тази година изкарвахме личната карта пак ни искаха удостоверение. Явно чиновниците си правят свободни изпълнения. При тези развити технологии би трябвало тези данни да ги имат в паспортните служби. Само, че тогава числото на чиновниците ще трябва да се смали.

Общи условия

Активация на акаунт