Хидротубация - Цветна снимка!! Да поговорим!! 2

• 69 347
  • 180
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
И на мен ми предстои ЦС. Избрала съм да ми я направят в клиниката на д-р Щерев, тъй като и ММ ходи там. Казаха ми, че се прави м/у 8-12 ден от МЦ, което по мои изчисления ще бъде на 18 август. Трябва да си пусна микробиология, утайка и хламидии преди това.
Ще направя процедурата с упойка, тъй като понякога цикълът ми е много болезнен, а и съм с нисък праг на поносимост. Не искам да рискувам да получа някой спазъм, който да измени резултатите. Дано всичко да е ок, тъй като като девойка на 2 пъти имах големи кисти от настинки.
Успех на всички, дано минат процедурите леко!

# 151
Alex,щом си с болезнен цикъл,значи нищо няма да усетиш.Simple Smile Аз също съм с болезнен цикъл и тръбите ми бяха с хидросалпинкс,а почти не ме боля.Бях се наплашила много като четях коментари за адски мъки и болки,а то..нищо такова. Grinning
Бих казала,че снимката е по-скоро неприятна отколкото болезнена.
Твое решение е щом си решила да я направиш с упойка.Успех.

# 152
Здравейте, момичета!
На 17 август ми дойде, обилен цикъл с всички екстри за 3 дни, два дни зацапване, на 6 ден от цикъла/чист ден/ правих цветна снимка, която мина бързо, без почти никаква болка и с хубав резултат, две идеално проходими тръби, нормална матка, без никакви проблеми. Зацапване имах около 5 дни след това, даже положителен тест за ову на 10 ден от цикъла и от неделя /12 ден/ започна по-обилно кървене, до днес, все едно съм в нормален цикъл. Вчера звънях на докторката, питах я, обясних, каза, че вероятно е цикъл да изчакам няколко дни и ако не спре да се обадя пак. Нямам никакви физиологични усещания за цикъл, нищо не ме боли, просто си кърви  като МЦ. Моля за съвет и има ли други като мен, защото се притеснявам, а не ми дадоха никакви лекарства?
Благодаря и лек ден!

# 153
Nqkoi naskoro pravil cvetna snimka v shterev?kak minava procedurata..molq pishete mn sum pritesnena

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 23:08 от AnMary

# 154
Аз правих цветна снимка в Щерев е петък. Без упойка се прави. Час преди процедурата пих един спазмалгон и още един половин час преди нея. Нищо не усетих, единствено накрая едно леко затопляне около опашката. За 10 минути работа е. Веднага ти казват резултата и снимките също веднага са готови. Можеш на следващия ден да си вземеш документ със заключение, но дори и да не го вземеш, той си остава там в досието тинс останалите документи. Излишно се бях наплашила за болка и т.н. преди това само от четене в нета. Отиваш, лягаш на масата и докато се чудиш няма ли да почвате, нещата са приключили- с две думи това е. Дано да съм била полезна с този пост на тези, на които им предстои. Успех на всички!!!  Hug Hug Hug

# 155
Здравейте, момичета!
Имам ЦС от август 2015 при Александров, Варна. Сега съм при друг доктор, където направих една инсеминация неуспешна. Сега бих искала да си направя всички необходими изследвания на ново.
Имам няколко въпроса:)
Колко време има давност ЦС?
Какви изследвания се правя преди ЦС?
 благодаря и успех!

# 156
В общия случай давността е шест месеца,но пак зависи от изискванията на клиниката.
Преди ЦС се прави микробиология на влагалищен секрет и тест за хламидия.

# 157
Здравейте дами! Днес бях на цветна снимка при д-р Недялков в бургасмед. Абсолютно нищо не усетих, даже помислих че още си подготвят рентгена, след като той вдигна глава и каза: готово пропуснаха. Иначе казано това засега е последното което трябваше да направя след всичко необходимо,за да се разбере защо вече година и половина не става бебчето. Странното е че само някои месеци имам поликистоза,този примерно нямам нито една киста. Немога да разбера имам ли или нямам този синдром, иначе всичко друго е наред, хормони, овулация, спермограма.

# 158
Здравейте, някоя от вас имала ли е температура след направена цветна снимка? Днес на обед я направихме, след това не ме болеше, но сега доста ме боли(което е може би нормално) и имам температура(която малко ме притеснява)

# 159
При мен всичко е нормално. Нямам оплаквания след ЦС. Wink

# 160
miniCat,аз не си спомням да съм имала температура,но имах кървене.
Според мен няма от какво да се тревожиш,може да не е свързано с манипулацията,а да е нещо от сезона.А ако те притеснява обади се на док.
Висока ли е температурата?

# 161
Температура не бях имала от дете за това се притесних и не мисля, че е било от нещо друго. Беше 37.4, но днес вече нямам. Само леки болки останаха.  Кървене и аз имах малко, но то е нормално.
Благодаря, момичета! Успех ви желая Praynig

# 162
Здравейте,записвам се при вас  Peace
Някой правил ли е цветна снимка в Дева Мария -Бургас ?
Дали ще ми е валидна ПКК от май -юни  newsm78 Освен нея , микробиология, цито друго изисква ли се ?

# 163
Здравейте,записвам се при вас  Peace
Някой правил ли е цветна снимка в Дева Мария -Бургас ?
Дали ще ми е валидна ПКК от май -юни  newsm78 Освен нея , микробиология, цито друго изисква ли се ?

Едва ли ще е валидна, по-добре нова! Зависи от клиниката, какво иска.

# 164
  • София

Не, не е валидна!
ПКК+СУЕ се прави непосредствено преди манипулацията. При мен задължително искаха и микробиология.

Общи условия

Активация на акаунт