Хидротубация - Цветна снимка!! Да поговорим!! 2

• 69 434
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
За момичетата от Пловдив, още едно newsm10 за д-р Даскалов  Wink Имам правена ЦС при него преди 4 години. Тогава все още беше в Медикус Алфа, но очевидно още ползва базата им специално за ЦС. Предполагам, че в Нюлайф нямат скенер и за това. Процедурата е много лека, не с 100%  достоверен резултат, но това е друга тема. Подсигурете се с чисти изследвания преди това, защото е много важно. Успех!

# 91
  • Plovdiv
Да, аз затова ходих вчера да му нося изследванията и да се запозная с него. Иначе ми иска микрообиология, хламидия, урео и микоплазни,. ПКК и кръвна група в деня на снимката. Отделно си правих тест за упойки и за цветното вещество, защото по принцип съм много алергична.

# 92
  • София
Здравейте момичета:)В края на февруари и на мен ми предстои ЦС в болница Надежда.Все още съм в дилема дали с упойка да я правя или без....Лекарката ме посъветва след като имам болезнен цикъл да правя изследването с упойка, защото ще е болезнено.Не са ми правили никакви изследвания като микробиология,хламидия,микоплазма,уреаплазма.А тук чета, че някои лекари задължително ги искат.Единствено съм пускала по мое желание  изследвания за хламидия и бяха отрицателни.Някой знае ли дали в деня на самото изследване трябва да се пропусне приема на Метфогамма, че лекарката нищо не спомена относно това.Успех на всички, които им предстои такова изследване:)

# 93
  • В сърцето на любимия човек
Аз втори път ЦС без упойка не бих правила, плаках от болка, ако и всичко да е за минути

# 94
  • Варна
Моя лекар ми обясни, че трябва да е без упойка, защото ако е запушена тръбата, има риск ако не усетя болка и не кажа да се спре, да я спукат. Но на мен няма да ми правят цветна снимка, а "продухване"..

# 95
  • София
Да дам и аз отчет за моята хидротубация при д-р Арабаджи в Щерев. Болки имах при поставянето на катетъра. Беше много мила и внимателна. Когато вкара течността първо в едната тръба почти нищо не усетих и тя каза, че веществото е преминало идеално, после в другата тръба усетих леко напрежение, отново каза, че преминава много добре и тръбите са ок. Освободи ме от всички железа и т.н. Предупреди ме, че ще имам болки след това, като при цикъл. И...момичета, като се прибрах вкъщи така ме боля, че пих 5 нош па и 1 нурофен. Е, няма такива болки. Мина още същия ден. Имах леко розово кървене, което тя каза, че е нормално.
Като цяло не е приятно преживяване, но не е нещо, кото не може да се изтърпи.
Само мислех, че го правя в името на това да имам детенце. Когато каза, че всичко е наред, просто се отпуснах и благодарих на Господ.
Най-важното е да сте отпуснати през цялото време, въпреки стреса и притеснението Peace

# 96
Здравейте момичета:)В края на февруари и на мен ми предстои ЦС в болница Надежда.Все още съм в дилема дали с упойка да я правя или без....Лекарката ме посъветва след като имам болезнен цикъл да правя изследването с упойка, защото ще е болезнено.Не са ми правили никакви изследвания като микробиология,хламидия,микоплазма,уреаплазма.А тук чета, че някои лекари задължително ги искат.Единствено съм пускала по мое желание  изследвания за хламидия и бяха отрицателни.Някой знае ли дали в деня на самото изследване трябва да се пропусне приема на Метфогамма, че лекарката нищо не спомена относно това.Успех на всички, които им предстои такова изследване:)
Задължително микробиология преди цветната снимка

# 97
Както и хламидия и мико и уреаплазми;) Не ги подценявайте момичета, после никой няма да поеме отговорност, ако ви качи нагоре някоя инфекция Naughty

# 98
  • Варна
Днес ми беше хидротубацията. Ужасно болеше, оказа се, че и канала ми е крив... Приспаха ме, за да извършат манипулацията. Резултатът се очакваше - за нищо не става тръбата. Започваме проучване за инвитро... Успех на всички ви!

# 99
Здравейте,а с каква упойка се прави ЦС,като изключим пълната? С тези които са в гръбнака или с някаква по различна местна?

# 100
Здравейте,а с каква упойка се прави ЦС,като изключим пълната? С тези които са в гръбнака или с някаква по различна местна?
Краткотрайна упойка,слагат ти абокат и от там ти пускат.Поспиваш за 10-15мин.и те събуждат ,на мен бяха ми вливали и система на бързи капки Peace

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 18:56 от birzata

# 101
Здравей  Simple Smile тук ще видиш най-разнообразни мнения. Ще си позволя и аз да дам  моя съвет е да се довериш на лекаря...все пак само той е запознат конкретно с твоя случай и със сигурност през ръцете са му минали мноого и най-различни ситуации и пациентки. На пълно те разбирам,защото аз самата бях изключително притеснена от това какво ми предстой (ще боли ли,няма ли, как ще реагирам на процедурата, какъв ще бъде резултата). Само искам да кажа,че лекарите не са садисти и едва ли има лекар, който нарочно би причинил някаква неописуема болка. По скоро, понякога е добре някои процедури да се правят без упойка, за да може д-ра да разбере повече за състоянието на пациента....предполагам има случаи, които не са никак леки и именно там е момента да се намеси добрия д-р.....Ако ти е от полза, единственото което мога да направя е да споделя за себе се. Аз правих ЦС при Билчев от клиника Щерев. Предварително ми казаха да направя ПКК и СУЕ. В записания час ме приеха.Сестрата беше много любезна и още в асансьора каза,че няма да боли и да не се притеснявам.Най- неприятното от цялата процедура беше самия тоалет и поставянето на катетъра. Съществената част продължи 3-4 мин, през което време почувствах леееко,ама съвсем лекичко напрежение (като от подуване),не болка. После док. ми обясни резултата и даде своето мнение за по-нататъчните действия....и това беше всичко.Питах трябва ли да спазвам някакъв режим или да приемам някакви лекарства.Отг. му беше „не”.Но след около 3-4 часа започнах да чувствам едно неразположение в корема,като от нередовен стомах или подуване. В никакъв случай не беше болка, ама си беше неприятно. Пих 2-3 спазмалгона и на следващия ден бях вече 6 точки  Grinning Нямах никакво кървене или нещо подобно. Резултата ми беше 2 запушени тръби, които са пропуснали контраста след подаване под налягане. Зная, че всичко е строго индивидуално, но все пак ще се радвам, ако съм била полезна.Моят съвет е да се доверяваме повече на лекарите, но все пак да си имаме едно на ум  Simple Smile

# 102
  • Plovdiv
Eдно момиче, много се радвам, че е минало толкова леко при теб. Надявам се да си намерила наподходящото решение за твоя проблем. Аз съм в петък с упойка. Докторът, при който ще ходя правя цс само с упойка. Мисля, че всеки си познава прага на болка и търпимост и най-вече психиката. Аз лично съм доволна, че ще съм с упойка, не искам да преживея някакъв ужасна болка или нещо, да мръдна и да си компрометирам снимката.

# 103
Благодаря ви за споделеното момичета!Моята гинеколожка каза,че упойката ще е местна,та исках да разбера дали става въпрос за спинална или епидурална упойка,ако на някой е правена ЦС с местна.

# 104
Здравейте дами,
утре ми предстои цветна снимка в Надежда при д-р Цветков, най-вероятно имам запушвания и сигурно ще боли много.... от вашият опит и от това което прочетох осъзнавам, че трябва да се подготвя за болки - всичко споделено от вас беше полезно за мен. Стискайте палци

Общи условия

Активация на акаунт