Хидротубация - Цветна снимка!! Да поговорим!! 2

• 69 405
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте дами,
утре ми предстои цветна снимка в Надежда при д-р Цветков, най-вероятно имам запушвания и сигурно ще боли много.... от вашият опит и от това което прочетох осъзнавам, че трябва да се подготвя за болки - всичко споделено от вас беше полезно за мен. Стискайте палци

Успех!! Пиши после как е минало и дали е с упойка. Wink

# 106
  • Plovdiv
Момичета, моята снимка мина на 29/01, извинявам се, че чак сега пиша. Тръбите са проходими и наред. Направих я с упойка и грам не съжелявам. Приспаха ме за около 20 мин, аз имам чувството че съм спала 2, после ме събудиха и си бях 6. Нито ми се повръщаше от упойката нито нищо, а по принцип много тежко понасям упойките. След това те държат два часа в клиниката, на мен ми изписаха и антибиотик и противовъзпалителни и така. Сега съм готова за следващите стъпки стимулация и инсеминация.

# 107
Здравейте момичета, днес мина и моята снимка, реших да ви пиша и разкажа как беше при мен. Докторите ме разубедиха за упойката, та аз бях изпаднала в ужас, как ще мине. Първо ми сложиха локална анестезия (лидокаин), щипеше неприятно. В момента в който пусна контраста го усетих леко, доктора постоянно ме питаше как съм и докато усетя какво става и ми вика готово цялото количество е вътре. Направиха сномката и всичко мина за 5 мин. Беше неприятно усещане, но не ме болеше. Тръбите се ми проходими, ако съм честна ЕРА теста ме болеше повече. Сега ме боли все едно съм в болезнен цикъл. Дано съм била полезна. Явно наистина при запушване има болка, а когато всичко е наред няма, а и при всеки е строго индивидуално. Успех на всички.

# 108
Здравейте!

Днес бях ба HSG. Живея в чужбина. Не казвам цветна снимка, защото при мен нямаше снимка.  newsm78

Не съм много сигурна в термините, моля да ме извините ако греша. Мисля, че ми сложиха катетърчета ( поне така пише на изследването, което ми дадоха после ),  сложиха контраста, НО всичко това докато ме гледаха на ултразвук?! Нямаше никакъв рентген! Веднага ми казаха, че в началото контраста е трябвало да пробие нещо, като леко препрятствие, но общо взето резултата е, че не са запушени. Боля ме, никак не беше приятно, но веднага след това нямах никакъв дискомфорт. Цял ден съм супер, изследването правихме без упойка. Някой ходил ли е на ХСГ, но на ултразвук да са следили контраста? Аз с моите си конспиративни теории пак взех да се съмнявам нещо.  Blush

Плюс, не са ми дали никакви антибиотици да пия след това против инфекция, абсолютно нищо.  newsm78 newsm78

Мнение?  bouquet

# 109
  • В сърцето на любимия човек
Това е точно хидротубация  Peace

# 110
 ooooh!

Благодаря за отговора.

Този път реших да не чета много по форумите, за да не се изнервям излишно и да става каквото ще, чак след изследването започнах с четенето, ей така, да знам  Blush

Вчера цял ден си измислях някакви задължения, за да не си пусна компютъра и да чета, което мисля, че ми се отрази добре. Отидох абсолютно спокойна, тотално си бях изключила мозъка, но ето след изследването отново го включих.  Joy

Общо взето не е нищо страшно.  bouquet

# 111
Имам въпрос относно ЦС , ние ще правим ин витро в такъв случай необходимо ли е да се прави ЦС.

# 112
Да, задължително!

# 113
Благодаря за отговора 

# 114
На 27 април ми беше хидротубацията. На 3ти май овулацията. От  8-9 май, предимно вечер, имам болки, все едно всеки момент ще ми дойде. Много неприятно. Вие имали ли сте такива болки? След хидротубацията менструацията ви по-обилна и по-болезнена ли беше? Доста ме е страх, отсега съм се запасила с хапчета, защото  2 дена не мога да стана от леглото като ми дойде.  newsm78 Cry

# 115
В профила ти пише, че си мъж... Thinking

# 116
Без да искам съм натиснала мъж вместо жена при регистрацията, чак след първото ми мнение забелязах, но не мисля, че това е от кой знае какво значение. Опитах да променя, но изглежда не може. Simple Smile

# 117
Здравейте и от мен Simple Smile,искам да споделя как мина при мен цветната снимка.Бях много изплашена,от предварителната информация от интернет.Днес в болница ,
"Пълмед"Пловдив ми я направиха и ще ви пиша как протече при мен.Приеха ме в кабинета на доктора,за да покажа резултатите от направена микробиология,друго не ми искаха.От там ме пратиха във една стая,да се преоблека ,дадоха ми една пижама,сложиха ми абокат и след малко тръгнахме към ренгена.От там легнах ,обясниха ми какво следва ,че може да има лека болка ,но трябва да не мърдам ,за да стане снимката.След това ме почистиха,после спекулум и след това поставиха уреда който трябва да мине през шийката на матката и накрая катетърче ,през което ще се влива контаста.Паралелно с това през абоката ми слагаха малко по малко упойка .Значи мен лично ме заболя инструмента ,който трябваше да мине през шийката,но беше за секунда .След това усетих лека болка като при идваща менструация,взеха да вкарват контраста и аз вече си мислех "малее ,край много ще боли " и докато си го мисля ,ми казаха -Това беше ,приключихме! Simple Smile Само как ми олекна,тръбите ми бяха проходими и не знам дали от това или от упойката ,но всичко мина идеално ,без такава болка,каквато аз си представях .И въобще не е страшно.Много съм доволна и от отношението към мен,защото и това е от голямо значение ,как ще се чувстваш.
Мислете позитивно,че даже и болка да има ,ще я изтърпим в името на това ,което всички желаем от все сърце.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 17:40 от skarlet

# 118
Поздравления за добрия резултат!
Когато тръбите са проходими няма силна болка, ама когато си с чувствителна матка и запушена тръба нещата не стоят така...

# 119
Здравейте през април месец ми махна 2 полипа по 4мм на матката, преди три дни правих цветна снимка и се оказа,че едната ми тръба е запушена, а другата отпушена.
Правили сме спермограми от две различни места и са нормални.
Въпроса ми е мога ли да забеременя с една проходима тръба, доктора дава шанс до септември, след което ще пристъпим към лапароскопия.
Пих преди хистероскопията два месеца Логест противозачатачни по негова препоръка.

Общи условия

Активация на акаунт