ВМ-НВХ, част 65

• 51 266
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • SA
Yoya , според мен всички изследвания на дьщеря ти са нормални, с изключение на урината, в която има повишени еритроцити. TSH е малко кьм горната граница, може би ( зависи от нормите на лабораторията).Не зная точно за какво са се сьмнявали, нещо ендокринно ли - гледам доста хормонални изследвания са направени.  newsm78

# 406
Аз малко ни в клин, ни в ръкав - само за ТСХ да се обадя. При деца референтните са по-високи. Зависи от възрастта на детето, но до 7-8 години нормите са по-различни, отколкото при възрастни и ТСХ в случая е нормално. Иначе не ги пишат в лабораториите в БГ - за деца еди си каква норма, за възрастни друга, а слагат една обща.

# 407
  • Пловдив
Мда, ето едни референтни стойности на хормонални и хематологични изследвания при децата:
http://ramuslab.com/2/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Все пак трябва да се има предвид, че референтните стойности варират в зависимост от използваните реактиви, като разликата може да е значителна на пръв поглед, така че тези следва да се взимат като ориентировъчни и да не всяват смут, ако не всичко се вмества точно.
Yoya, дано всичко е наред при вас!  Hug
За тези, които консумират млечни продукти да споделя обяда си: сварен карфиол, намачкан с вилица и объркан с лъжица маскарпоне, а отгоре наръсен с овче сирене. Прекрасно вкусно!
Гледам, пак интересни неща сте обсъждали, аз нямам време за четене, но благодаря за пореден път на Шоки, Кам  Heart Eyes и всички останали, които предоставят полезна информация!  bouquetПри първа възможност ще трябва да препрочитам назад, за да наваксам... Crazy

# 408
  • София
Здравейте и от мен!  Simple Smile
Отдавна не съм писала, но нямах известно време Интернет и после ми се бяха събрали 2 и половина теми за четене.

Изключително много искам да ви благодаря за информацията, която споделяте! Шоки, Кам, Аги, WASP...сигурно пропускам доста от вас... БЛАГОДАРЯ ВИ!

Днес си пуснах пълна кръвна картина + биохимия, липиден профил и чернодробни показатели. Ще ви помоля да изтълкувате резултатите. Направиха ми и цитонамазка, защото имам ХПВ и преди време дори се коментираше конизацио. Всичко е наред там. От както се храня добре, дори нямам кандида. Това е определено един от плюсовете. Simple Smile

Чувствам се прекрасно, кипяща от енергия. Старая се да ходя 3 пъти седмично на фитнес, като наблягам на силовите тренировки. Определено започвам да ставам по-силна. Благодарение на вас открих Инес Субашка и нейният блог ми е много полезен. Опитвам се да правя и онези упражнения за дупе, които не знам кой показа - благодаря!

Като размери съм свалила от 42-44 до 36-38 по немската номерация, талията ми е - 22 см и това от 27.06.2013. Свалените килограми са 14.700.

Храня се основно 2 пъти на ден - обед и вечер, а сутрин не пропускам мазното кафе, което ми е любимо. Единственото ми прегрешение е 3 парчета кекс с 10ина лъжици сладко от сливи и малко домашен сладолед. Установих, че "без едно - мога, но само с едно - не" и затова предпочитам и да не опитвам. За тези почти четири месеца съм изяла около 1 черен шоколад - 75% от Лидл. Не смея да хапвам слако, че после не мога да се контролирам - по-скоро тестено, шоколадът не ми е проблем. Плодове не обичам и не ми липсват - не ми се дояждат.
Иначе и аз съм от алкохолната дружинка...вино - бяло и червено, узо - понякога...

Яйца ям и въпреки че преди години имах доста силна алергия към тях, сега ми се случва да изям до 5 на ден и не съм имала проблеми...

За сега май е това...ако се сетя още нещо ще пиша.

П.П. Моля за коментар на следното:
Скрит текст:
и

П.П.П. Ясно е, че холестеролът е висок, но аз все още активно свалям и се надявам да не е проблем. Също така имам и кетони в урината, което смятам за благоприятно, според вашите коментари. Какво беше онова съотношение, за което обяснявахте на Лилава коса?

П.П.П.П. Скоро се достигна желаното тегло, т.е. още 3 кг и се питам дали тогава мога да включа зрял фасул, защото много обичам и ми липсва? Да речем, 2 пъти месечно? Дали би провокирал качване на теглото?

# 409
Мда, ето едни референтни стойности на хормонални и хематологични изследвания при децата:
http://ramuslab.com/2/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Все пак трябва да се има предвид, че референтните стойности варират в зависимост от използваните реактиви, като разликата може да е значителна на пръв поглед, така че тези следва да се взимат като ориентировъчни и да не всяват смут, ако не всичко се вмества точно.

За по-високи стойности при деца имам спомен аз. Извън реактивите говорим. Все пак има приети стойности, както при кръвна захар примерно. Мине ли 6, независимо от реактива, че референтната е до 6,38 - говорим за нарушение. Та и с ТСХ така. Референтните са 4-5 при възрастни, ама ТСХ мине ли 3 ( независимо от горната граница и използвани реактиви) вече има проблем и трябва да се проверят хормоните и жлезата, за всеки случай.
Та така и при деца. Мисля, че стойността беше до 6 при деца, докато при възрастни е до 4-5 и още на стойност 3 има сигнал за проблем. Та при дете стойност около 3,5 е нормална - без да съм доктор, просто споделям мнение и не го считайте за меродавно. Мисля, че над 4 вече се правят по-обстойни прегледи и дори повечето доктори съветват, че няма смисъл по-ранни изследвания да се пускат при фамилна обремененост. Става въпрос за деца под 7 години.
Да не се впускам в излишни обяснения, че не затова е темата. А и докторите са изписали детето с тези стойности, значи всичко е ок. Предполагам?

# 410
Red tree, и ти си отличничка! Simple Smile Сметнах съотношенията - много са хубави, т.е. според мен нямаш никакви причини за тревога.

Тригл./ХДЛ = 1,4 - това трябва да е под 2 в идеалния случай, така че при теб е супер.

ХДЛ/общ хол-л = 0,25 - също е добре (идеалното е над 0,24).

И всичко останало, което описваш, е супер! Браво! Simple Smile

За включването на повече въглехидрати - пробвай, виж какъв вариант ще работи при теб. Няма смисъл да се теоретизира. Wink

# 411
  • София
Шоки, сърдечно благодаря!   bouquet
Следкато сваля и последните 3 кг ще пробвам бобче. Наистина друго не ми се дояждда, но един гъст боб с пушени кокали не бих отазала. Simple Smile

# 412
  • SA
Red tree, ти за колко месеца постигна тези резултати, че сьм забравила?
А изследванията са ти наред. Браво!  Hug
За боб - едва ли ще е проблем да си хапваш няколко пьти месечно.  Simple Smile

# 413
  • София
За почти 4 месеца, Кам, от 27.06. съм на режима. Благодаря ти!  Heart Eyes

# 414
...
А ето как се е променил Сам Фелтъм за 21-дневния си експеримент с високовъглехидратно нискомазнинно хранене, доста подобно на стандартното на повечето хора (яде трици, обезмаслено прясно и кисело мляко, ягодово сладко, пица с кашкавал и домати, пълнозърнест хляб, шоколадови мъфини, нискомаслен оризов пудинг, лазаня, чеснов хляб, пие кока кола - общо взето сравнително типични храни, които дори до голяма степен се смятат за здравословни):
http://live.smashthefat.com/5000-calorie-carb-challenge-day-21/

Снимките са красноречиви, а цифрите са 7 кг повишение на теглото и 9 см увеличение на обиколката на талията.

мдааа
освен шкембе, си е отгледал и гуша

а аз хич не вярвах, че при неговото телосложение ще качи толкова много

какво ли остава за един неспортен тип, с по-бавен метаболизъм
като нищо ще трупне двойно

# 415
Да, двойната брадичка на Сам ме порази и мен Shocked Сега обаче от 3 дни вече е минал пак на НВ-ВМХ, за да свали каченото Sunglasses

# 416
сега вече ще е интересно
за колко време ще го свали и дали ще се появи тенденция да качва и от малко нережимности

иначе аз точно по гушата се познавам кога съм минала в режим на качване
първо там се появява сланината

# 417
Уау, така нагледно как може да се освини човек направо ме потресе. И аз си помислих, че това става при човек, който е спортен тип и какво чудо би било при неспортен.

Имам син , който е на 13г и за моя радост е много отворен към правилното хранене , спорта и изобщо здравословния начин на живот. Е, не че не хапва и по някоя вредност, но определено е много умерен и подбира какво яде. Та и той се храни ВМ НВ, като обаче похапва по малко бавни въглехидрати като малка гарнитура, прави си пресни сокове и яде по-често ядки. Сутринта ми сподели, че има съучничка, която от 2 седмици не ядяла шоколад , защото била на диета. И ядяла само Активия , че е диетично. Той се е опитал да я посъветва как да се храни, така че не само да отслабне но и да бъде здрава. Девойката му казала, че говори пълни глупости, че е луд ...Посъветвах го да не дава повече съвети, защото  рядко ще срещне разбиране. Тъй като  на него това му беше първия   сблъсък на тема хранене и беше много озадачен, че е предизвикал подобна реакция, след като той е искал да помогне.
То и мен ме гледат втрещено като набивам  споделената от вас майонеза - направих си я от яйца, масло и вместо сол малко хубаво овче сирене. Направо  вкусотия- страхотия  Grinning
Момичета, хубав ден! Аз имам доста работа, но ви следя какво пишете - винаги е интересно и много полезно! Hug

# 418
За 20-годишните отслабващи,  Активия и пакетче солети са класика в жанра.    Simple Smile

# 419
  • София
Ух, и аз на 18 съм отслабвала на пакетче солети дневно. Не проработи, разбира се, след което спрях и солетите за няколко дни и се сдобих с язва. Слава богу, последните няколко години не е напомняла за себе си Simple Smile Ето още един плюс на режима, между другото.

По тоя повод - малко ми е жал за момичетата от темата за пълния глад. Само ако знаеха каква беля могат да си докарат ...

Общи условия

Активация на акаунт