ВМ-НВХ, част 65

• 51 198
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Бибита, ето тези двете поръчвам:

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-EfaGold-Coconut-Oil-Organic-16-oz/4567
http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Extra-Virgin-Coconut-Oil-15-fl-oz-444-ml/5280

Леми и тези пържолки ще ги пробвам някога, благодаря ти за идеите  Hug
Звучи страхотно просто  Heart Eyes

Аз си издържам с две хранения дневно без проблем, даже ако е по-топло времето - и с едно. Но винаги наблягам на мазното кафе и то с доста масло.
Мъжа ми като ме види какви парчета слагам, вечния му коментар е: "Ти си луда"  hahaha

# 676
Тук много умеят да слагат какви ли не щуротии само и само да поддържат затлъстяването на хората във форма. Mr. Green

Пффф, в тази връзка да споделя следната случка. Отиваме с мъжа ми на кино, дояждат му се пуканки. Режимен е иначе, предложих му да си вземе - от едни пуканки годишно нищо няма да му стане. Поръчваме малки - момичето зад щанда започва да обяснява, че средните били само с Х пари повече (наистина дребна сума). ТРИ ПЪТИ трябваше да ѝ откажем по-голямата порция и събрахме бая погледи. Ама в края на краищата да не сме прасета, като има нещо и е евтино или недай боже безплатно - плюскай до раздиране. И нарочно така са направили цените, че малката опаковка да излиза прецаквация. Яж, консумирай, дебелей. Whistling 

# 677
Ами аз уж слагам пълна с връх чаена лъжица кокосово масло в кафето (не го разбивам, че нямам такъв пасатор, а го оставям да се разтопи от топлината на кафето) , но не ме засища. Определено сутрин ми е единственото хранене, когато ям, защото чувствам глад  Laughing. Може би за това допринася и това, че вечерям между 17 и 19 часа в зависимост от смените ми на работа. Ето днес ядох между 16, 30 и 17 часа и това ще е за днес.
Шоки, то и аз като се замисля в пушените меса или готовите шунки надали има по-малко химия. А и това е вариант за ситуации, когато човек няма нещо подготвено предварително и е по-добре от купешка закуска или солети  Wink.
Скрит текст:
И да ви се похваля  Sunglasses - от 2-3 седмици имам ново работно място. На гърба на помещението има "залепено" помещение, в което се намира фурна за тестени закуски и хляб. Представете си за какви аромати става дума  ooooh!. Първия ден си помислих "Отиде ми режима", но се оказа, че когато влязох да си купя нещо огледах всичко, което предлагат и почувствах нещо като отвращение, погнуса и си излязох без да купя нищо. Сега се наслаждавам на аромата всеки ден - харесва ми, но не съм хапвала все още нищо от това, което предлагат  bowuu
Да ви споделя и още нещо, в което се влюбих напоследък и ми е много често вечерята - печени пилешки трътки - 5-6 бройки ме засищат достатъчно дълго да изкарам до сутринта без да огладнея.

# 678
  • София
Дани, аз слагам 1-2 супени лъжици (ако е една - с връх, но една ми малее).
Ако сложа чаена лъжичка, все едно нищо, дори няма да ми убие глада.

# 679
Абе, много ядете вие, бе! Слаби момичета.
Къде го събирате това?  Laughing

# 680
Днес говорих с една позната и споменах, че си хапвам сметана от време на време и тя като се ококори и ми вика, че за това съм на този хал "т.е. дебела", защото ям много мазно Laughing Отказах се да обяснявам....нама да ме разбере.Ще ме види тя след време каква фигура вая аз с мазно.... newsm03
Аз си купи какаово масло и открих, че много добре ми се отразява на кожата на лицето.Почиствам с розова вода и после мажа с маслото.Такова изчистено лице не съм имала от малка.Като ви слушам за това мазно кафе чак ми се прииска да пропия и аз кафе  Mr. Green. Тия дни смятам да пробвам палачинката с ядките(бадеми, лешници), защото с кокоса не ми допадна много.Не знам защо но изобщо не обичам кокос.За количеството изяден храна няма да коментирам, защото доста си хапвам  Embarassed, но в сравнение с преди порциите си намаляват естествено.Особено като има и мазнина с по малко количество се наранваш.Хем си сит хем стомаха не е пълен (2in1)

# 681
Вдъхновена от вашето мазно кафе още с влизането в къщи си направих едно, щом моят мил ме съзря си отнесох коментар "Май някой вече прекалява с това масло, май нещо ти има."  Laughing

# 682
  • София
Malvina, Yoya, благодаря ви! Днес си мислех, че няма да мога да тренирам, заради мускулната треска, но се справих доста добре. Накарах един младеж да ми покаже как правилно да правя мъртва тяга и всички около мен бяха много изненадани, че се потя над щангите. Аз обаче съм много доволна. Е, верно, че сега ходя малко като препарирана  Mr. Green и сядането на стол ми е доста трудно, но съм много удовлетворена!  Flutter

Lemi, не купувай мас, по-добре си я стопи ти от сланина. Около 4.00 лв е кг. Топих миналата седмица и от килограм и нещо излязоха 1 и 1/2 бурканчета от лютеница. Пръжките се избихме кой да ги яде, синът ми включително.  Mr. Green След като изстинат малко ги слагам в кутийка и поръсвам с шарена сол, чубрица, червен и черен пипер, и разтърсвам хубаво. Стават просто божествени!   chef
За самата мас сланината се нарязва на кубчета и се слага на слаб огън с малко вода, като изври добавяш още и още, докато парченцата не станат малки, а мазнината се увеличава. След като изстине малко я прецеждам през метална цедка, че стопих една пластмасова преди и после в хладилника. Идеална е за зеле на фурна, пържени кюфтета, мисля и картофи да пържа в мас за мъжете. Магазинската винаги има някакъв дъх. Преди съм я купувала за сладки.  Whistling

# 683
За микровълновата печка
Цитат
-Месото, приготвено в микровълнова фурна, съдържа Nitrosodienthanolamines, добре познат канцероген.
-Някои аминокиселини  в млякото и зърнените храни се превръщат в канцерогени.
-Намалява се хранителната ценност на храните от 60 до 90%.
-Изчезва биологичната активност на витамините В, С и Е, както и на много минерали.
-Деградират нуклео-протеините в месото.
-Изследователи от Виенския университет установили, че при нагряване в микровълнова фурна се нарушава атомният ред на аминокиселините. Според изследователи това води до тревожност, тъй като тези аминокиселини се превръщат в протеини, които след това структурно, функционално и имунологично се променят. Така протеините, които са основата на живота, се променят в храната, загрята в микровълнова печка.
-Когато човек употребява приготвена в микровълнова фурна храна, първо се намалява пулсът и кръвното налягане, след това възникват нервозност, главоболие,  световъртеж, болки в очите, безсъние, липса на концентрация, косопад, засилване на случаи на апандисит, катаракта, репродуктивни проблеми, рак. Употребата на облъчена в микровълнова фурна храна увеличава броя на раковите клетки в организма, особено в храносмилателния тракт.
-Микровълновото излъчване е особено вредно за децата и бременните.
-Най-уязвими на неговото влияние са кръвоносната и ендокринната система, главният мозък, имунната и половата система.

# 684
Е250 -  "Sodium Nitrite" - консервант, който е карцерогенен (предизвиква рак), има и други странични ефекти. Забранен в много страни.
Натриевият нитрит се прибавя към много меса (бекон, шунка, наденици и др.), за да забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване. Под въздействието на топлина – при готвене на месото, натриевият нитрит взаимодейства с амините, които винаги присъстват в него и се образуват химически съединения – нитрозамини, като това често води до рак на стомаха.
Може да предизвика повръщане, болки в стомаха, мускулна слабост.При редовна употреба може да предизвика анемия и бъбречна недостатъчност.
Е410- Извлечена от рожков или от плодовете на Ceratonia siliqua; употребява се при производството на близалки, стимулиращи вещества, есенции, някои тестени продукти, сосове, плодови сокове; много често се използва като заместител на без кофеиновия шоколад; възможно е да понижава нивото на холестерола
Е412 - Извлича се от семената на Cyamoposis tetragonolobus с индийски произход; храна на добитъка в САЩ; предизвиква гадене, събиране на газове в корема, спазми; може да понижи нивото на холестерола
натриев глутамат, - за него да пиша ли изобщо?!

# 685
Ооо, благодаря, Шоки! HugЗвучи супер!
Ще се поръчва значи. Peace Като coconut oil или coconut butter да търся?

Вив, ако ти имаш някое любимо от iHerb и можеш да препоръчаш, ще се радвам! Hug

Bibita нали си в Торонто, виж в Костко, аз от там си купувам май 1,5 кг студено пресовано. Супер е, ползвам за готвене, за мазане, за маски за коса  Twisted Evil И цената му е добра не помня точно ама нещо 10-15$ ми се върти...Да се допълня в Костко намерих и авокадово олио, студено пресовано, става за термична обработка и няма миризма, тоест става и за майонеза, ако някой прави сурова и зехтина му набива като мирис.

Краси има доста спорни мнения за МВ фурните, двете крайности, точно както е и за мазнините и месото  Mr. Green Според мен по-голямата част е пропаганда, но всеки си решава. Ние имаме МВ от 94 година и главно ги ползваме за претопляне, но много хора готвят в тях. Имаше много хубава статия която оборваше всички твърдения против МВ-тата някъде по американските сайтове, ако я изровя ще я пусна.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 01:51 от joya

# 686
  • В Балкана
Много съм доволна!! Снощи имах гости - и те доволни! И на тях им хареса.
Това е най-малкото и тънко парче, точно след изтичане на 10-тия ден.

Скрит текст:

Гали, благодаря за помощта!!   bouquet

Утре ще купувам пак и ще слагам следващата партида, че съм обещала да пратя няколко парчета на тати.  Flutter
Пък и смятам да си вкарам хранения, с по 100-тина грама - хем малко като количество, хем засища, хем вкусно, хем аз съм си го правила.  Mr. Green

Като претегля и другите парчета, ще споделя, колко % се е загубило. Ей, така да се знае за статистиката.  Laughing

Вече близо 20-т дена не ям млечни - КМ, сирене, кашкавал, сметана. Реших да ги изключа, за дълъг неопределен период. Само прясното в кафето не съм го махнала и не мисля да го махам, защото не ми пречи. Снощи обаче ми донесоха домашно козе сирене и реших да не се правя по праведна и от папата, та изядох едно добро парче. Фен съм на овчето сирене, но и това си беше добро.  Crazy Та и аз по пример на Инес - никакви купешки млечни, само ако са домашни.. И сметана само в десерт. Ама като си знам мързела, ще си карам бая дълго без десерт. Grinning

Никой ли не купува какаово масло от iherb?

# 687
# 688
  • Пловдив
Добро утро, мили дами!
Ками, току-що прочетох постовете ти за новото откритие в отслабването или там каквото се рекламира! Браво, направо ми е адски кеф да видя как извън общоприетите фрази, като ги върнеш към конкретиката и започват да се чудят какво да обясняват, защото то и няма как да звучат убедителни.   bouquet Дано повече хора четат тези постове и дано повече хора се замислят, вместо да избират уж по-лесния път ooooh! Между другото, масово като ме видят отслабнала и получавам въпроси от рода на - ти липосукция ли си прави  #Crazy, или другия - с кои хапчета отслабна  Sick За съжаление хората не осъзнават, че единственото, което следва да направят е да ядат правилно, подходяща храна, достатъчно дълго време.  Thinking Много жалко.
Рейн, месцето изглежда убийствено!!! Чак ми се прииска да си направя и аз, ама мъжа ми ще ми се смее . Но изглежда върха! Браво!
Усмихнат и прекрасен ден   bouquet

# 689
  • Пловдив
Здравейте, момичета,

И аз започнах да се храня ВМ-НВХ по-сериозно, че се бях поотпуснала доста. Чета за това мазно кафе и искам да ви питам , с кокосово масло ли е по-добре или с масло (краве) ? Имам и двете и се чудя с кое да си го направя  newsm78 И друго да питам, понеже сега ми е по-важно да отслабна, мога ли да хапвам моркови или имат много захари?

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт