ВМ-НВХ, част 65

  • 50 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 20 885
kuki_kuki, аз се чувствам най-добре и най-сита когато ям няколко тлъсти бекончета и някаква салата за гарнитура.
Започнах да си купувам месо от определени месарски магазини и да избягвам супермаркетите, разликата в качеството на месото е голяма. Купувам някакво количество тлъсто месо, обикновено бекон, в къщи го нарязвам на парчета удобни за запичане на тиган, слагам ги в найлонов плик наредени едно до друго, навивам плика на руло и мятам във фризера. Така си отвивам по едно две парчета когато ми трябват за обяд или вечеря и пържа или ги слагам във микровълновата за 7 минути и бързото хапване ми е готово.

# 661
  • София
  • Мнения: 10 858
Леми, извинявай, би ли споделила за приготвянето в микровълновата?

Аз сега приготвих заготовката за мързеливи пълнени чушки за зимата - нарязани на парчета чушки.
Зимата вадя пакета, обърквам със запържената кайма, лук, подправки и пека.
Преди слагах и ориз, сега вместо него ще увелича каймата Mr. Green

Като се замисля, на тази основа би могло да се добавят и още зеленчуци - карфиол, зеле, гъби ...

# 662
  • Мнения: 8 354

със смлени орехи стават чудни  Flutter

# 663
  • Мнения: 60
Lemy aз умирам за плешка, овкусена добре и накисната във винце  Heart Eyes понякога намазана и с масълце. Знам, че беконът е по-добрият вариант и гледам да го включа и него, но плешката за мен е божествена храна  Crazy
До скоро бях много дисциплинирана и също като теб предварително си приготвях добро количество месо на оребрения тиган и си вземах и за работа, сега пак трябва да възстановя тази добра практика.   

# 664
  • Мнения: 20 885
Вив, обикновено нарязвам парчетата беконче с дебелина около1,5-2см. дебелина, и като ме мързи, мятам 2-3 замразени парчета в една чиния и в микровълновата, с капак отгоре. Обикновено като са замразени стават за 7 минути, някой път ги въртя още 1-2 минути. Като станат готови ги осолявам, слагам черен пипер, понякога кимион и присядам до тази разкошотия с нож и виличка, като си изгребвам старателно с лъжичка и разтопената мазнина около мръвките. Laughing
Става и с по-сухо месо, но тогава слагам и масло докато се готви.

kuki_kuki, аз съм решила да си купя мас, и зимата да слагам на сухите меса, но и с повечко масло е супер.  newsm10

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 18:00 от Lemy

# 665
  • Мнения: 126
Вив, точно тази кокосова прелест имам аз вкъщи от iHerb и я хапвам с голям кеф. Ама взе да свършва... Tired

A кокосово масло от къде купувате? Всъщност да питам по-конкретно чужбинките или тези от вас, които пазаруват от чуждестр. сайтове.

Аз в събота нагълтах 2 или 3 парчета кекс и то купен. Sick Можете да си представите с какви гадории е бил направен. Тук много умеят да слагат какви ли не щуротии само и само да поддържат затлъстяването на хората във форма. Mr. Green
 Тъпото беше, че дори не ми хареса толкова, но в момента на ядене просто не се спрях с малко. После, естествено съжалявах толкова много, че от яд дори не помня дали изядох 2 или 3 парчета. Не, че има толкова значение, де. Mr. Green
Ноооо, след мрак идва слънце - на следващия ден, за моя много голяма радост, апетитът ми беше зироу Wink. Ядох много малко и как си трябва. Та, компенсирах някак. Wink
 Иначе се чувствам вече сита с доста по-малко откакто почнах да ям с повече мазнини.
Разнообразието обаче е проблемът при мене. Tired

# 666
  • Мнения: 30
Здравейте Simple Smile
Аз от 1.10 нали ограничих леко консумацията на яйца и масло и се чудя с какво да се храня - усещам, че ми се яде мазно , а започвам да налитам на въглехидратни храни в противен случай.
И вчера си комбинарх две много мазни храни - сусамов тахан с кокосова мазнина / масло,олио - не знам какво точно се води, но като се остави на топло става течно /  - идеално мазно ми е. Embarassed Нещо таханът започна да не ми е мазен хич... newsm78
 Embarassed И оказа се , че палачинка от яйце и настърган кашкавал е много вкусна / с малко подправки естествено/.

# 667
  • София
  • Мнения: 10 858
Леми, ми то ужасно лесно това с микровълновата  Crazy  Аз, признавам, никога не съм ползвала микръвълновата за готвене, само за притопляне и печене на фъстъци. Ама нали уж не е много полезна, та не съм се задълбочавала във функциите й.
Още утре ще изпробвам с ребра  Heart Eyes
За спешни нужди е просто фантастичен начина, благодаря че го сподели   bouquet

Бибита, сега ме палиш, ще си го поръчам туй кокосово чудо. Крем ли е що ли?
Кокосово масло купувам от Айхърб или Зоя бг.

# 668
  • Мнения: 20 885
Вив, моят опит е само с месо без кокал, за ребра не зная.  Peace
Аз отдавна я използвам, също така правя пържола във хартия за печене. Откъсваш едно парче с големина 2 пъти колкото пържолата, слагаш я върху чиния, отгоре месото. Мажеш месото с горчица и още нещо, например малко соев сос или съвсем малко вино и черен пипер - нещо по избор, да стане като малка маринатка, без сол, завиваш я и леко подгъваш краищата да не изтече соса и мяташ в микровълновата. Скоро не съм правила и не помня за колко време ставаше, но е готова като маринатката е вече не е течна и е попила в месото и сгъстила. Много е удобно с хартията, не стържеш чинии после.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 19:01 от Lemy

# 669
  • Мнения: 126
Вив, за сурови сладки и въобще така да го ядеш е чудно. Можеш и в кафе да го слагаш. Peace
Когато е по-хладно в стаята е по-твърдо, при по-висока Т се втечнява, а иначе можеш и на водня баня да го разтапяш, ако ти трябва. Беше ми препоръчано от човек, който много кокосови неща е пробвал. Ама гледам не е налично в момента.
А с кокосово масло май много от вас пържат, нали? Сега ще видя и Гугъл какво ще каже.

# 670
  • Мнения: 6 421
Аз ползвам кокосово масло в тигана - за палачинките с кокос, за задушаване понякога на зеленчуци. Не слагам толкова голямо количество, че да стане точно пържене, но със сигурност ароматът и вкусът са други Peace

# 671
  • Мнения: 126
Ооо, благодаря, Шоки! HugЗвучи супер!
Ще се поръчва значи. Peace Като coconut oil или coconut butter да търся?

Вив, ако ти имаш някое любимо от iHerb и можеш да препоръчаш, ще се радвам! Hug

# 672
  • Мнения: 496
Направо ви се чудя кака успявате да минете само с две хранения. Аз ли съм толкова лакома  newsm78 или има нещо грешно в мен ? Уж пия  "мазно" кафе сутрин, ама след 1/2-1 час си закусвам, защото съм гладна. Плюс това винаги и обядвам , и вечерям. Ама като, че ли никога не ям, защото съм гладна, а защото ме е страх, че по някое време ще огладнея  Laughing и няма да имам възможност да ям точно тогава и да не би да се затрия  Joy
 Днес за първи път успях да мина само с две хранения  Simple Smile. И то благодарение на 150 гр. гъши пастет с доста добро съотношение на П, В и М, който хапнах към 7 часа с един домат и за обяд ми беше толкова тежко, че за пръв път прескочих доброволно обяда и директно обядо-вечерях към 17 часа като се прибрах от работа. Но сега като прочетох в сайта им какви неща садържа се чудя дали да се радвам и да го хапвам по често или да го изключа от менюто . Вашето мнение ?

# 673
  • Мнения: 126
Dani, не си единствена! Wink И аз ям не винаги когато съм съвсем гладна, а от притеснение, че след час примерно може да нямам възможност. Имам 2 почивки в работата, но мн. кратки и трябва да ги използвам рационално. Понякога имам моменти, в които мога да хапна на крак, но никога не е ясно кога и дали. 3 яденета ми се събират в работни дни + кафето.
Когато съм вкъщи имам 4 яденета със сигурност, като едно от тях е само салата. Кафето с кокос. мляко сутрин не го броя за ядене, въпреки, че е.

# 674
  • Мнения: 6 421
Аз поръчвам coconut oil от Iherb - виж какво те устройва (цена спрямо количество, екстра върджин, био и т.н.).

Дани, наистина този пастет има и някакво количество химия, но си мисля, че все пак съставът му е доста приличен. Нямам представа какъв може да е съставът на гъшия пастет в такъв търговски вид. Може би може да се намери и с по-малко химия в биомагазините, но ще бъде и доста скъп вероятно... Аз бих го купувала този от време на време, дори сега се замислих да го потърся. Peace

Общи условия

Активация на акаунт