Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои ефективни начини за справяне със стомашен вирус?
Какви са оптималните съотношения за HDL, триглицериди и LDL и как се изчисляват?
Какво може да доведе до високи нива на HDL и LDL?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои ефективни начини за справяне със стомашен вирус?
-
Какви са оптималните съотношения за HDL, триглицериди и LDL и как се изчисляват?
Оптималните съотношения за HDL/общ холестерол са по-големи от 0,25, а за триглицериди/HDL - 2 или по-малко. В случая с Лила_коса нейните стойности показват, че няма причини за безпокойство. Съотношенията на HDL/общ холестерол и триглицериди/HDL се изчисляват чрез разделяне на стойностите. Оптималните стойности са над 0,25 за HDL/общ холестерол и 2 или по-малко за триглицериди/HDL. За Apo B, стойност от 93,3 mg/dl е в рамките на нормалното, но може да бъде оценена от специалист.
-
Какво може да доведе до високи нива на HDL и LDL?
-
Какви са различните видове холестерол и как се тълкуват техните стойности?
-
Какво представлява простият анализ на риска за холестерола?
И разбирам как се чувстваш - желанието за споделяне напира, а хората недоумяват какви небивалици им говориш
Не знам, може ние да сме предубедени, но мисля, че всеки, който прочете книгата, поне би се замислил, дори и да не повярва на всичко написано. Но е наистина добре написано и обосновано.
Но поне прескочиха сандвичите.
Може и да бъркам. Но като попитах веднъж защо пият толкова големи напитки ме изгледаха едно не разбиращо и ми казаха че явно не съм ходила в САЩ, там били двойни ... все едно това е оправдание. Въпреки че семейството ми сме големи врагове на МД и подобни, никой никого не кара насила, нито пък му мушка огромните порции без да го пита. В крайна сметка храненето си е лична отговорност. Дали ще ядеш пържени картофи в МД или френски ресторант , според мен е все тая.
Ти решаваш какво да направиш и как, защото ти си усещаш най-добре нещата. Аз, слава богу, нямам и никога не съм имала такова влечение към тестеното. Да, било ми е вкусно, но много, много повече ми харесва шоколадът и въобще какаовият вкус. И макар че напоследък дори и шоколадът ми е станал почти безразличен, със сигурност на мен той ми е слабото място. Не смятам обаче, че съм в същата ситуация - поне не се чувствам така, както си описала. Но аз бих направила това - да спра и да се опитам да проявя воля, докато ми мине желанието. С времето ще намалее, абстиненцията ще премине, но после важи същото като при наркоманите - дори една хапка ще отвърже стария дявол... Така че не знам. Но ти пожелавам да успееш да се справиш!
Цигарите ги спях по-лесно от шоколада
По- нататък ще си направя нещо.