ВМ-НВХ, част 65

• 50 800
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
... За това ядат маргарини с гадно палмово масло, емулгатори и гнусни химии ...
Не смятам, че палмовото масло е гадно. Ето, тези дни дори два пъти водих спорове по този въпрос с познати. Палмовото масло съдържа над 50% наситени мазнина, което, освен полезно го прави подходящо и за топлинна обработка. Има и приятен орехов вкус. Последното особено, за мен лично, го поставят поне едно ниво над прехваления зехтин, чиято миризма не харесвам.

Между другото вчера, съвсем импулсивно, се сдобих с 200 грама какаово масло, което нямам идея какво да правя. За кафето и чая ми горчи, а предвид устремното ми качване напоследък съм спряла десертите. Идеи?

# 616
металният вкус може да е от кетоза или от високопротеиново хранене
поне според мен

от днешната жълта преса, в Малмьо птиците, консумиращи остатъци от храна от МД,  се разболяват и умират
даже и болестта била наречена МакДоналдс-болест

Ассос, палмовото масло е ОК ако е студенопресовано
само че то не е такова в масовото производство, което има предвид Люба (добре дошла всъщност  Hug)

# 617
Assos, аз си бях купила бурканче с какаово масло на "Гайо" и си го слагах в кафето - първо в микровълновата, за да се поразмекне, разбира се. На мен ми харесваше. Но иначе можеш да се мажеш с него, например ръцете.

# 618
  • София
Благодаря, MALVINA! След малко пак отивам, че утре съм заета и ще пропусна тренировката. Дано да успея да се справя.  Mr. Green

Шоки,  аз съм по презапасяването. Simple Smile Някак ми е по-спокойно. Това се отнася предимно за храна и за книги. Толкова книги имам свалени на дискове, телефона, разни флашки, че не знам дали ще ми стигне животът да ги изчета.

П.П. http://www.rulit.net/books/bg/1/date Много хубав руски сайт с книги и на български. Като го открих стоях до 3 часа будна, за да свалям! Simple Smile

# 619
Ям си ги вече жълтъците.Аз тях най си ги обичам о цялото яйце и хвърляйки ги и аз си проплаквах с майката природа  smile3518
Цитат
И браво, че си се замислила и си започнала да четеш Smile Всъщност как се получи този обрат в мисленето ти? Просто ми е любопитно Embarassed Защото ти сама казваш, че от ендокринолог си получила точно обратните съвети - това мога да го разбера, ясно ми е, уви ooooh! Но хората обикновено избират да се доверят на лекарите, дори когато имат съмнения в правилността на препоръките. Малко хора възприемат по-активна позиция да търсят информация, да задават въпроси, да подлагат под съмнение препоръките на лекарите. Разбира се, хората имат право да вярват на лекаря си, но поне когато се вижда, че нещата не вървят, си мисля, че е логично да се запитат, аджеба, това ли е наистина правилният начин Embarassed

Тялото ми направо си крещеше, че нещо не е наред.На 35 години жена (е не съм първа младост) с 3 деца а аз нямам сили да гледам та камо ли да работя или да правя упражнения и естествено започвам да се обвинявам, че съм със слаба воля за това съм дебела и на всичкото отгоря нямам сили за движение, защото аз съм се докарала до това положение и си се въртях в този омягьосан кръг на самосъжаление.....Месо също не ядях само от време на време пилешко, защото нали съм на диета....хемоглобина 110...от къде да има човек мерак за каквото и да е  newsm12
Когато разбрах за тумора му птпуснах двата края съвсем и като се започна едно ядене на джънк и най вече на сладко и ела да видиш как за няколко месеца той стана от 7 см на по голям от мъжки юмрук.Тогава започнах да чета за туморите като цяло и разбрах, че те се "хранят" от захар и така попаднах на вашия форум.И сега макар и оперирана от скоро имам такава енергия и нямам търпение да се възстановя и да започна да тренирам.Аз все още си хапвам плодове и от време на време мед или някоя филия ръжен хляб, но след време и тях ще изчистя.Първата ми цел е да махна джънка от менюто си и да мина на естествени храни а втората е да изчистя вече храненето максимално. И да спомена, че като проядох месо преди операцията хемоглобина ми беше се вдигнал на 130 и то при условие, че съм с огромен тумор в корема.
И да ви кажа новата си страст сусамов тахан смесен с чисто масло.Разтапям маслото и го смесвам с тахана, оставям го в хладилника да се стегне и после  Crazy голяма вкусотия...това го ползвам като заместител на фъстъченото масло, защото така и не успях да открия свястно в магазина.

# 620
cvetna77 , сега видях за операцията и тумора
да ти пожелая от сърце здраве и успех
 Hug

# 621
cvetna77, отново браво! Послушала си тялото си Hug

# 622
Добър ден и от мен Simple Smile. Днес съм ви послушала и до момента само съм закусвала с варени яйца и добро количество сиренце Simple Smile Ще направя опит до обяд да не ям нищо, макар и вече леко да усещам глад и да се изнервям.

# 623
  • SA
Днес в Дейли мейл има голяма статия, отразяваща експеримента на Сам Фелтън, с коментари на британски лекар, който с изумление отбелязва, че за толкова кратко време високовьглехидратно хранене, Сам е изявил симптоми на метаболитен синдром - завишени четирикратно триглицериди, понижение на HDL, поява на вьзпалителни промени в черния дроб + значително нарастване на обиколката на корема.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2459915/Could-low-fat- … s-experiment.html

# 624
  • София
Тези дни и за се подувам, въпреки, че си ям нещата, които си ям по принцип. Чудех се от какво би могло да е. Чак лека болка в стомаха ...

Момичета, взимайте доматите  smile3511
Снощи преядох с тахан и сметана. Такова желание да ям тахан, никога, никога не ме е спохождало.
Купих си, както писах снощи, реших, че това ще ми е вечерята, с някой зеленчук. Обаче изядох половината буркан  Embarassed Освен това, дявола в мен не миряса, та ядох и от заквасената сметана, която ми се мотае в хладилника от две седмици. Днес ще я направя на супа!!!  bash

cvetna77 , добре дошла при нас!  Hug
Желая ти здраве и постигане на целите!

# 625
Добър ден и от мен Simple Smile. Днес съм ви послушала и до момента само съм закусвала с варени яйца и добро количество сиренце Simple Smile Ще направя опит до обяд да не ям нищо, макар и вече леко да усещам глад и да се изнервям.
идеята не е да се стискаш да не ядеш и да се изнервяш Simple Smile Ако беше добавила масло към закуската, струвами се нямаше да си гладна сега Wink Опитай следващия път и виж колко време ще те държи сита. Аз много често закусвам само кафе с масло вътре и до обяд съм сита. То вярно, че всеки организъм е разлиен, но аз по прицип нямам проблем с апетита Grinning И за мен беше учудващо как само с едно парче масло сутрин мога да съм сита и то доволно сита до към 12ч/закусвам в 6-6:30/.
Ето тази сутрин сложих масло в кафето /около 15-20грама/ и отделно ядох яйчния пастет, в който също има масло. Направо се чувствам преяла и храна да не видя , ама пусто голям страх да не взема да огладнея по никое време...та прекалих сутринта Embarassed

Вивиан, и аз имам леки болки напоследък, освен подуването. Ще си преразгледам храненето, определено май прекалявам с протеините и като цяло на моменти прекалявам с количеството храна. Confused

# 626
Вивиан, на мен от заквасената сметана ( или каквато и да е сметана) ми се обостря гастродуоденита, имам болки, газове и т.н.
Обичам заквасена сметана, но никога не е присъствала често в менюто ми. Заради режима я включих, но още на втората кофичка я спрях, след като се обадиха болежките. Сега добавям лъжица в застройката на супа и то рядко. Понякога застройвам само с жълтък.
А за тахана, виждам че сте големи любители.
Аз преди хапвах всеки ден по 1 ч.л. на гладно, заради гастродуоденита. Отрази ми се много добре, но после спрях. Не съм фен, ядох го със здравословна цел. Понеже не само тук срещам любители на тахана, май аз съм единствената, която не му е фен.

идеята не е да се стискаш да не ядеш и да се изнервяш Simple Smile Ако беше добавила масло към закуската, струвами се нямаше да си гладна сега Wink Опитай следващия път и виж колко време ще те държи сита. Аз много често закусвам само кафе с масло вътре и до обяд съм сита. То вярно, че всеки организъм е разлиен, но аз по прицип нямам проблем с апетита Grinning И за мен беше учудващо как само с едно парче масло сутрин мога да съм сита и то доволно сита до към 12ч/закусвам в 6-6:30/.
Същото помислих и аз след като прочетох закуската. Масло липсва, или бекон... сметана.

# 627
MALVINA честно да си призная за масло в кафето никога не съм се сещала, но явно е вкусно, утре ще пробвам, а за ячицата едното леко го бях намазала със сметанка, да не ми е сухо  Embarassed

Cioccolata съжалявам за глупавия въпрос, но в твоя пастет яйцата варени ли са?

# 628
леле какво намерих случайно
https://www.facebook.com/events/575564885843286/?fref=ts

принципна подписка В ПОДКРЕПА на правото на избор на вегетарианците и техните деца.

# 629
MALVINA честно да си призная за масло в кафето никога не съм се сещала, но явно е вкусно, утре ще пробвам, а за ячицата едното леко го бях намазала със сметанка, да не ми е сухо  Embarassed
Ооо кафето става с един приятн мек вкус,  с една пухкава пяна Simple Smile И я смело сложи по едно хубаво парче масло върху топлите яйца  да се разтопи лекичко -няма такава вкусотия. Не се плаши от маслото Peace Много важно за доброто усвояване на храната е и това да ни е вкусно и храненето да ни носи удоволствие, а не мъки и неща правени насила. В този ред на мисли не се мъчиш да преглъщаш сухото яйце, а му се наслаждаваш  както казах полято с масло Simple Smile

Не съм Шоки, но видях че си питала за пастета и ще ти кажа аз Simple Smile

Варени яйца, масло и сол- това в блендера и готово Simple Smile Аз вчера сложих малко горчица и стана много хубаво. По-добре е яйцата да са топли, че по-хубаво се разбиват с маслото. На 7 яйца сложих към 50грама масло. Аз вмсто сол слагам овче сирене, количество колкото да придаде приятен солен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт