ВМ-НВХ, част 65

• 50 797
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
леле какво намерих случайно
https://www.facebook.com/events/575564885843286/?fref=ts

принципна подписка В ПОДКРЕПА на правото на избор на вегетарианците и техните деца.

smile3544

# 631
Изобщо не се плаша от маслото, даже моят младеж ми се смее, че вечното ми предложение е "а защо не сложиш и малко масло?"  независимо за какво се отнася. Просто снощи си приключих маслените запаси, но днес ще поправя тази грешка. Благодаря за чудесната идея за кафето.

Много хубава тема наистина, тъкмо малко се бях отпуснала, но вие ме стимулирате, а и никой от вас тук не мисли, че човек е луд ако избягва въглехидратите.

# 632
  • Бургас
Тренировките с тежести са нещо страхотно Peace
MALVINA ,ти къде тренираш?

# 633
Днес в Дейли мейл има голяма статия, отразяваща експеримента на Сам Фелтън, с коментари на британски лекар, който с изумление отбелязва, че за толкова кратко време високовьглехидратно хранене, Сам е изявил симптоми на метаболитен синдром - завишени четирикратно триглицериди, понижение на HDL, поява на вьзпалителни промени в черния дроб + значително нарастване на обиколката на корема.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2459915/Could-low-fat- … s-experiment.html

Ха, сериозно ли?! Shocked Не съм прочела. Само снимките му съм видяла засега. Ужас Shocked Той писа, че ще прави сравнителни изследвания преди и след, явно резултатите наистина не са добри... И това е при активно трениращ човек, който преди това си е бил в много добра форма. Сега пак ще си възвърне формата с НВ-ВМХ, но толкова бързо влошаване на състоянието е плашещо Shocked

# 634
Cvetna77, добре дошла и от мен  Hug Пожелавам ти бързо да загърбиш преживяното и да заживееш в мир и любов със собственото тяло и режима. Бъди здрава   bouquet По въпроса за яйцата - аз всеки ден ям, но три на едно ядене ми идват в повече. Затова се ограничавам до 2. Но не на ден, а на хранене. По принцип не закусвам и обикновено обяда или вечерята ми е от яйца.
Rain, аз правих вече мезето. Много бързо свърши и всички в къщи го харесаха. Сега е ред на другото в бурканите с мазнина. Сушеното обаче е доста солено и другия път ще го държа по-малко в сол.
Joya, посмях се от сърце с разказа ти за кафето с масло  Joy И мен ме гледат  Shocked когато пия такова кафе
Red tree, много е сладка болката след здрава тренировка. Мускулната треска и усещането, че съм си свършила качествено работата, ми носят наслада, въпреки че боли при всяко движение  Wink
Malvina, аз пък съм точно наобратно. През седмицата съм режимна. На работа си нося храна и съм стриктна. Вечер също. Нямам усещане, че ще остана гладна. А през уикенда - волна програма  Embarassed Тогава съсипвам всичко.
Нещо съм го пропуснала този пастет  newsm78 Дали може да споделите рецептата?!?   bouquet
ПП: прочетох за пастета. Ще се пробва  Peace

# 635
  • София
леле какво намерих случайно
https://www.facebook.com/events/575564885843286/?fref=ts
принципна подписка В ПОДКРЕПА на правото на избор на вегетарианците и техните деца.
ooooh!   Е какво, като ги лишат от месо с киноата и блистер Б12 ли ще ги пращат на градина?!
Гледам, че подписката е в Слънце и Луна.  Държа да отбележа, че там са леко хахави. Последния път едва ли не отказаха да ни обслужат защото поръчахме бутилка вино, а били пости, моля ви. 

Днес в Дейли мейл има голяма статия, отразяваща експеримента на Сам Фелтън ...
Коментарите къртят! Simple Smile

# 636
мен ме подразни "правото на избор на децата"
те нямат такова право
имат право да им се предлага всякаква здравословна и пълноценна храна
после като порастнат, да си избират
иначе за мен това е злоупотреба
ама какво ли знам аз

а какво общо има виното с постите  newsm78
да не би да е правено от биволска кръв?

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:24 от Анонимен

# 637
При пости не се пие алкохол и не се прави секс. Simple Smile Май нещо такова съм чувала.

# 638
  • София
Така е, и телевизия не се гледа.
Но да ме бяха попитали дали постя или дали съм християнка, примерно, вместо да ме гледат на кръв. Не съм там за религиозна сбирка все пак.
Съжалявам за отклонението.

За детското хранене нали преглеждах менютата на детските кухни тези дни: ами нямам възражение срещу ориза и картофите, но това с десерта на всяко ядене вече ми идва малко много. Но решението дали да запиша детето си на кухня ще изцяло мое. Не мисля да правя подписки и да сигнализирам институциите, все пак.

# 639
При пости не се пие алкохол и не се прави секс. Simple Smile Май нещо такова съм чувала.

Скрит текст:
а за френската каква пише в тези  указания?
нали Клинтън доказа, че това не било секс
или ако не жената не гълта е ОК

мдааа
не е е лесно
Joy

# 640
 Joyкак пък се сети
аз съм ате и като гледам много неща изпускам Mr. Green
я да ви върна на земята:
телешки ребра (мазни) стават ли да се пекат във фурна?
аз се опитвам да се сдобря с телешкото (с тукашното,след неприятни БГ спомени)

# 641
танче, телешки ребра не съм виждала никога и си нямам на идея как се правят
ама си ги представям или печени на скра/фурна с добра марината или на супа
 newsm78

# 642
тук ги има много и са мазни,но на супа мазното стои пихтиесто Sick
аз не намирам кокали ooooh!а ми се иска бульон телешки,за разнообразие на свинските крачета
та заради кокалите ги взех,като мисля да махна малко от месото и да го изпека и с кокалите да си направя бульон
мерси за идеята за мариноване

# 643
Аз да споделя една идея, която може да ви е от полза евентуално - кокосови стърготини за сгъстяване на кайма като плънка за чушки или сарми. Преди малко си сготвих една моя импровизирана манджа - риба тон от консерва, белени домати пак от консерва, червени чушки, много босилек и риган, краве и кокосово масло. Доста течност има и трябва да изври. Сигурно щеше да си изври и да се сгъсти и иначе, но в един момент при вида на буркана с кокоса отстрани до печката ми дойде идеята да пробвам какво ще се получи. Аз обичам кокос и съм готова да изпробвам екзотични вкусове Laughing Така че сложих кокос може би колкото две равни супени лъжици. Веднага се сгъсти манджичката Wink После повря още, сложих маслата, пак оставих известно време. Когато си я хапнах (с голямо удоволствие), ми направи впечатление, че изобщо не се усеща кокосът. Дори някой много голям махнаджия няма да го усети според мен, а ястието се сгъстява. Та мисля, че може да се пробва, ако търсите начин за сгъстяване на каймата, а не искате да слагате ориз. Вярно, че моята манджа беше от риба тон, но мисля, че с кайма ще има същия ефект.

И понеже така и така съм тръгнала да давам идеи Laughing Миналата седмица един път заместих кокоса в палачинката (от 2 яйца) със смлени бадеми и лешници. Сложих 8 бадема и 8 лешника (понеже за първи път пробвах такова нещо, държах да е някакво точно количество, че да мога евентуално после да знам в каква посока е необходимо подобрение, ако е необходимо). Палачинката стана по-тънка, отколкото с кокоса, а на консистенция напомняше палачинка с пълнозърнесто брашно. И беше съвсем добър заместител на тази с кокоса.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:52 от Cioccolata

# 644
О, Шоки, супер идеи даваш!Благодаря!  Hug Довечера ще изненадам моя син с такива палачинки.
 Аз тъкмо се върнах от обедна и си накупих кокосово масло , кокосови стърготини и фъстъчено масло, което е предимно за сина ми. И понеже не си ходих до вкъщи и не си бях взела храна, си забърках един бъркоч, който пък стана много вкусен. 200 гр кисело мялко от 3,6%, 1с.л. фърстъчено масло,1ч.л кокосово и стърготини. Брех много вкусно и страшно засищащо. Колегите бяха така Shocked Особено като ме гледаха как бухам кокосовото масло и как доволно облизах лъжицата Joy

Общи условия

Активация на акаунт