Заведения с детски кът - София (3)

• 249 109
  • 640
  •   1
Отговори
# 285
аз имам предвид сръбската скара, зад "пазар Ситняково"

# 286
  • Sofia
Да напиша и аз за Джоя, че след препоръката на Вели го посетихме. Ако мога да обобщя, аз лично съм супер доволна, но по-претенциозните ще намерят кусури.

Заведението е на ъгъла на ул. Борис Христов и ул. Гео Милев. Хората, които не познават квартала добре, могат да тръгнат от бул. Шипченски проход по ул. Б. Христов /която е в края на пазар Ситняково/ и ресторанта е в края на улицата отдясно преди Гео Милев.

Заведението е на три етажа- детският кът е в подземния, там има маси, така че може да се храните при децата. Няма слънчева светлина, не е супер луксозно. Но има достатъчно играчки, малка пързалка и малък надуваем батут, също с пързалка. За по-големите има джаги.

Момичето, което стои при децата не само ги пази, но и играе с тях. Много внимателна и мила. Лично моята пикла разнася на ръце през цялото време и я гони да я храни, защото тя отказа да излезе от къта, с което ме спечели много. Детския кът работи в делнични дни след 18,00 мисля, а събота и неделя от обяд. Официално струва около 2 лв. на час, но и при двете ни посещения не ни поискаха пари отделно от консумацията, по моя преценка оставихме парички на каката.

Първият надземен етаж е по-неглиже, вторият с по-луксозна и пипната обстановка. При първото ни посещение бяхме при децата, при второто, когато събирах възрастни по повод и акцента бяха те, бяхме на втория етаж, което не е било проблем от гл.т. разстоянието. Децата си се забавляваха долу и ако имаха зор ги водеха при нас.

Кухнята- има традиционна европейска, сръбска скара и италианска. Децата бяха доволни от пиците, синът ми каза, че яде най-вкусните пилешки филенца, които е опитвал и беше прав. Нямам забележки и към салатите, десертите и сръбската скара. Има богата винена листа и меню с алкохол. Разбира се, ако се вторачваш има какво още да се желае и от кухнята. Цените може да видите от сайта. Може да се поръчва и евтино и скъпо. За 3 деца и 8 възрастни платих ок. 300 лв. при положение, че заседнахме цял един следобед и не пропуснахме от салатите и аперитива до десерта нищо+бутилка ракия, 2 или 3 бут. вина, води сокове и кафета.
Момчето, което ни обслужваше заслужава геройска звезда, защото запази усмивка и търпение, докато беше подлаган буквално на кръстосан разпит от вуйчо ми експерт по вина и прочее Mr. Green.
С една дума, обслужването е добро и компенсира липсите. Ресторанта бил с нов собственик и мениджмънт и обещаха още положителни промени.

# 287
  • София
елси така както описваш обстановката ми прилича на бившето "Добро" на Гоце Делчев.

# 288
Джоя, Бижу или Фиоре - това ми е дилемата за повод на възрастен - 7 възрастни и 2 3-годишни.
Във Фиоре сме били безброй много пъти, но дали Бижу и Джоя могат да го конкурират? Simple Smile

# 289
  • Sofia
Ако можеш си направи резервация във Фиоре. Джоя го конкурира, ако снишиш леко очакванията, една идея по отношение на кухня и две идеи по отношение детски кът. Но мен ме отрязаха за уикендите във Фиоре, детският кът е затворен, заради РДни и не правят изключение, дори и за едно дете.
За Бижу не знам. Ще го тествам за първи път утре Laughing

# 290
Мами, да допълня списъка с "Щастливеца" на бул. Витоша. Филиал, доколкото разбрах на ресторанта във Велико Търново. Доста добра кухня, над средния ценови клас, детски кът при входа - плаща се 5 лв. на час. Има кака, която гледа децата. Нямаш видимост обаче от масите.

# 291
  • София
В коя част на бул.Витоша се намира "Щастливеца"?

# 292
И ние ще бъдем в Бижу утре вечер.

Посетих него и Джоя, за да избера, Фиоре и Виктория са ясни.

Джоя вече се казва Лесковачка скара. Отказаха ме с признанието, че на горния етаж се пуши вечер. "Ами клиентите искат да си запалят цигарка с ракийката...."
На основния етаж не ми допадна толкова, за долния - да не говорим. Иначе много ми се искаше да ми хареса това заведение най-вече заради отличните отзиви от аниманорката.

В Бижу ни посрещнаха с хладно и нее###лно отношение. Предупредиха ни, че горният етаж е изцяло резервиран с кръщене и ще има оркестър "Каручката"  ooooh! ooooh! Детският кът е приятен, но жената вътре е само надзирател  Rolling Eyes
Офф, дано не съжалявам за нелогичния си избор  Tired

Но във Виктория миналата година по това време беше доста хладно в детския кът, а във Фиоре наистина ходим с повод и без повод.

# 293
Мами, да допълня списъка с "Щастливеца" на бул. Витоша. Филиал, доколкото разбрах на ресторанта във Велико Търново. Доста добра кухня, над средния ценови клас, детски кът при входа - плаща се 5 лв. на час. Има кака, която гледа децата. Нямаш видимост обаче от масите.
Оп, невероятна новина!!!
Аз съм търновска снаха и от кога чакаме Щастливеца в София.... Simple Smile
Отивам моментално да го видя, дано имат свободни маси за утре и .... адио, "Каручка"  Laughing

Едит: да му се не види, всичко им е заето Sad

# 294
Тъкмо и аз щях да пиша за "Щастливеца" - много ми го хвалиха, но понеже е открит в края на август и е все още много търсено заведение и резервации се правят поне 3-4 дена по-рано. Още не сме се наканили да го посетим, но ми е първо в списъка, като се яви свободно време.
Миналият месец имахме семеен повод и тези от "Азуро и Мелиса" така ме издразниха, че ги зачеркнах - за 10 човека и 2 деца искаха да си заръчаме ястията седмица предварително, за да можели готвачите да са готови като отидем?! Чудя се аз, ако просто отидем ей така, без резервация 10 човека компания, как ли ще смогнат да ни обслужат? Ще ни върнат ли?

# 295
Вчера проводих човек от семейството да види на място как са нещата.
Стилът и в София е като на най-новия "Щастливец" във В. Търново. Не знам как да го определя... Кич не, по-скоро претенциозно-натруфен.

Предпочитам по-натуралния стил на оригиналния "Щастливец".

Обратно на софийска територия - страшно нагъчкани и столовете, и масите, липса на пространство.
Детският кът - стая 3 х 4 м. без прозорци, точно до входа и преддверието. 1 аниматор, т.е. надзирател.

# 296
  • софия
Като прочета Щастливец и все за Витоша мисля Grinning

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 20:35 от zvanche

# 297
Хаха - Стилът на "Щастливеца" аз наричам постсоциалистически бароков кич, без да искам да обиждам или да влагам лошо чувство. Намира се верно на Витоша, но бул. Витоша - срещу "Карниградска". Моето дете страхотно се забавлява в детската стая - 5 лв. се плаща на престой, независимо от времето. Каката е доста мила и си играе с тях, правят някакви гривни, рисунки, изрезки ... Кухнята си е доста разнообразна, интересна и добра - българско гурме. Добро място е за мен.

# 298
  • София
Да споделя   последни впечатления от Спагети къмпани в мол Ситняково.
  Дъщеря ми е малка на 1,6 , залата не е подходяща за малки деца. В  самата зала за игра, има 2 допълнителни помещения от кухнята , които са преградени само със завеси, едното е за приготвената храна, а другото за мръсни съдове . Децата съвсем спокойно могат да преминат през завесата , на нещо като плот са наредени вилици , лъжци и НОЖОВЕ . 
  На разположение бяха 3 детегледачки , изглеждаха изморени. Детето ми на 3 пъти избяга от залата за игра. Между нея и залата за хранене няма преграда или врата, липсва такава и на входа на заведението  и ако аз не забелязах , че детето ми бяга от залата към изхода , не ми се мисли какво можеше да стане .  Тя е доста контактно дете  и ако й се обърне внимание , ще си играе с часове. Явно на тях не им се занимаваше, т.к в залата бяха общо 3 деца с моето.  И това на фона на 8 лв на час ..... определено никога повече няма да ги посетя.

# 299
  • Sofia
Хей, девойки, Весело посрещане и Щастлива НГ!
Не забравяйте да пишете и тук, ако празнувате тази вечер или ходите утре на матине в ресторанти с детски кътове и анимация, независимо дали са в София или другаде, за да можем после да сравним и да съберем впечатления и за работата им, извън делничните и рождените дни.

Хубава 2015-та!

Общи условия

Активация на акаунт