Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 775
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Оригинала на тортата е на Рон Бен и като видях съставките....ми те според мен са едно към едно както за шоколадовите блатове на Ири, с тая разлика че при него течността е вода, а на Ирина е гъст айрян  Wink

Ири превежда и адаптира много рецепти към българските продукти но съм забелязала че казва и източника на рецептата - аз съм се възползвала за да използвам оригиналните продукти които са ми по-лесни за намиране тук. Примерно тя казва заквасена сметана в рецептата защото това е което се намира на българския пазар - тук има два варианта на заквасена сметана и за да съм сигурна кой да използвам ходих да видя оригиналната рецепта. Ако съм в бг обаче бих се придържала на 100% към нейния вариант защото са много добре адаптирани рецептите.

# 181
  • Мнения: 277
мариета, благодаря за рецептата за неделята

ако ми кажеш и как точно приготви белия мус, ще съм много благодарна. иска ми се нещо въздушно и не много сладко да съчетая с шоколадовите блатове

стефина, много е хубава тортата. не мога да се изкажа колко са автентични фигурите, но и изглеждат доста добре изработени

ох, всички с едни вкусни снимки....

# 182
  • Мнения: 1 276
Оригинала на тортата е на Рон Бен и като видях съставките....ми те според мен са едно към едно както за шоколадовите блатове на Ири, с тая разлика че при него течността е вода, а на Ирина е гъст айрян  Wink

Ири превежда и адаптира много рецепти към българските продукти но съм забелязала че казва и източника на рецептата - аз съм се възползвала за да използвам оригиналните продукти които са ми по-лесни за намиране тук. Примерно тя казва заквасена сметана в рецептата защото това е което се намира на българския пазар - тук има два варианта на заквасена сметана и за да съм сигурна кой да използвам ходих да видя оригиналната рецепта. Ако съм в бг обаче бих се придържала на 100% към нейния вариант защото са много добре адаптирани рецептите.
Да, аз също съм се придържала към нейния вариант и специално с тези блатове никога не съм имала провал  Peace  Wink

# 183
  • Мнения: 40
Здравейте момичета,
влизам във Вашата тема с един бърз въпрос и моля за съвет  Praynig
Направих торта и искам борда на тортата да бъде облепен обилно съсс чукани карамелизирани орехи.
Има ли някаква тънкост ? Как най-лесно се закрепят ядките ?
Много Ви благодаря предварително

# 184
  • Мнения: 1 352
мегало, муса приготвям по тази рецепта, само че аз правя ванилов вариант и слагам само едно кондензирано мляко:
http://vaklina.blogspot.nl/2011/09/blog-post_7639.html

# 185
  • Мнения: 22
Ха добра ви вечер! HugРядко се вясвам,но като не съм правила нищо отдавна и....те така Simple Smile Обаче вече открих новия сезон на тортите у дома и ей ме на!:) Само че правилата са си правила- трябва да ги спазваме и затова ще попиша малко по ваш адреЗ Grinning Почвам отзад-напред с Фелина- да е жив и здрав мъж ти, все така да те разбира и подкрепя!!! А тортата му изглежда ужасно вкусна!!!
Стефина, браво на Васето-мъж с характер е той!!! Фигурките са станали чудни, добър тандем сте с твоя половин!!!
Хулиганката, и твоят да е жив и здрав!Това нЯщо, дето си показала, изглежда убийствено вкусно!! Умирам за шоколад- това е истината!!! Hug
Пам 73, поредното шокопредизвикателство!!! Абе вие наговорили ли сте се да ме дразните,м?!?! Страхотно!!!
Снежинка86, чудесно начало!Особено ме впечатли аристокотката ти Hug С тая твар веднъж се борих и я намразих завинаги WhistlingПри теб резултатът е страхотен!!
Мегало, мога само една дума да използвам за тази торта- КРАСОТА!!! Всичко ми харесва- цветове, композиция, борд...За китките, като знам каква врътня са...... поклон!!!
Мими0585, и ти ли с шоколада напред.. ooooh! Имайте милост, бе хора, старая се да го ограничавам, а вие ме предизвиквате! 'Ми слаб ми е ангелът сега...пък... Crossing Arms Grinning
Бени2, и двете тортички ми харесват, но фаворит ми е тази с рибарчето!Супер е- лодката, дънерчето, самото нахилено рибарче...Браво!!! Hug
Айде стига толкова, че няма кой да чете по нощите Laughing Сега ще ви покажа с какво започвам следващия тортен сезон Grinning Имам си именик на Димитровден. Моите близки вече свикнаха да получават за празниците си подарък-торта.Само че никога не знаят каква Joy Това зависи от мен. Тоз Убавец, дето ще ви представя, отдавна си го бях заплюла на картинка в нета и сега му дойде времето. Ето го, надявам се да ви хареса Grinning


Тортата е с ванилови пандишпанови блатове.Кремът е ванилово сметанов, смесен с маскарпоне и с пълнеж от много ананасови парченца от компот. Охлювът е бутафорен, от алуминиево фолио, отгоре всичко е изработено от захарна моделираща маса. Ето тук има повече снимки, ако на някого му се гледа  Grinning http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/
Хайде сега от мен - лека нощ и успешно утре!!! Hug

# 186
  • Мнения: 368
мегало, муса приготвям по тази рецепта, само че аз правя ванилов вариант и слагам само едно кондензирано мляко:
http://vaklina.blogspot.nl/2011/09/blog-post_7639.html

Мариета, благодаря ти за признанието! Ти си определено верен фен на този крем Simple Smile

# 187
  • Мнения: 1 352
Mishoka, ами аз почти само него правя. Понеже варените кремове са ми безвкусни и трябва да ги чакам да изстиват, тези пък с желатин стават едни тежки и плътни, което пак не ми е по вкуса, заквасена сметана не обичам, защото винаги й усещам киселия вкус. Та този мус ми идва перфектен както за вкуса, така и за работа, защото е стегнат и въздушен.
Попроменила съм го малко, но резултатаът е просто много добър и няма човек, който да не е харесал този мус. Да си призная шоколад не слагам, вместо вода слагам мляко, понякога го заменям с кокосово мляко, винаги се получава добре. Благодаря за рецептата  Hug

# 188
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 822
Мариета, би ли написала т0чните пр0п0рции и пр0дукти, с к0ит0 г0 правиш кат0 к0личеств0 за една т0рта Simple Smile  Peace

# 189
  • Мнения: 367
Маринке и тук да та поФала Simple Smile пак страшно симпатяжка тортичка си направила .  Hug Heart Eyes Като има човек талант си има и това е .
Добре че не си я бухнала пак в онази поставка в която сложи мечоците че ги скри наполовина Simple Smile

# 190
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Благодаря ви, момичета  Hug  bouquet Вашите думи ми вдъхват кураж Heart Eyes

Ето и какво сътворих за рождения си ден Simple Smile Голяма борба беше с това черно, и много ми прецака началната идея за тортата  Sad но това не е оправдание ooooh!





Снимките са малко криви, но едно дребно ме дърпаше за крачола  Whistling

# 191
  • Мнения: 148
Привет от мен.
Започвам по правилата със малко коментари.
Мегало,страхотна тортичка.Поздравления за нервите да направиш цветята,аз не разполагам със толкова затова и не се захващам.
Снежинка,браво за тортичките.Тренирай,получават ти се.
Пам73,много апетитно изглежда .
Хулиганка,Честит Рожден Ден на половинката ти със закъснение.Тортата изглежда много апетитно.
Стефинка,страхотна тортичка.Ами специализирах се,какво да правя като така ги предпочитат.
Фелина,и твоята торта изглежда много апетитно.
Маринака,тоз охлюв е голям сладур.Всичко е прекрасно.

А ето и една тортичка от мен.Ванилови платки, крем ганаш със маскарпоне и ягоди/точно по изисквания на клиентката/.

# 192
  • Мнения: 486
Марина Д,уникален е този твой охлюв ,цялата торта е чудесна.
Снежинка,мн ми хареса борда ,как се правят дези издутинки?
Дитсан,хубава тортичка ,браво!

Искам да попитам за триетажна крива торта (от тези наклонените),кои блатове са подходящи?

Сега пека блат мадейра за проба ,вие какви ще ми предложите?

# 193
  • Мнения: 731
мегало, муса приготвям по тази рецепта, само че аз правя ванилов вариант и слагам само едно кондензирано мляко:
http://vaklina.blogspot.nl/2011/09/blog-post_7639.html
А ваниловия вариант ванилов пудинг вместо шоколад и натуралния шоколад с бял ли заместваш?

# 194
  • Мнения: 1 276
Maринче, тоз охлюв ли е или охлювка не знам, ма страхотно си го барнала,бе жена!.... просто наистина се пренася човек в приказките...малеее страхотен е, уникален!  Heart Eyes  newsm74
Snejinka86, на мене ми харсват тортичките, а борда си оформила много интересно. Ако може да споделиш как точно си го направила.
Дитсан, и твойта торта много ми харесва. Може ли да обясниш как точно става това оформяне на  горната част на тортата, за да се получи този ефект... два пласта фондан ли са това или как?

Общи условия

Активация на акаунт