Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

• 97 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Фелина, този мъдкей определено звучи вкусно и вероятно скоро ще се пробвам с него  Sunglasses
И сладкиша на ani_d с мъдкейковия блат изглежда страхотно!  Heart Eyes
Пам73, бисквитената ти торта е много изкушаваща  Heart Eyes

И да почерпя с тортата за рожденния ден на половинката днес Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 17:06 от huliganka

# 166
  • София
Здравейте.
Снежинка 86-и двете ти торти са много добре направени-гладки и чисти.
Ани Д ,Фелина-чудесно Ви изглеждат мъдкейковете.
Мегало-много ти е красива тортата,грабна ме на мига.
Мими 0585-много апетитна торта.
Бени 2-хубави торти,много ми харесва пънчето на рибарската.
Фелина-розовата тората е много нежна,дантелатаи цветята са чудесни.
Ани Д-детската торта е много хубава,весела и пипната-поздравления.
Дитсън-ти се специализира в направата на непокрити торти.
Покси80-много оригинални кексчета.

Да Ви покажа сега тортата за петият рожден ден на моят син.Темата беше торта с Бен 10 и 3 героя от филма,но ден преди рожденният ден синът ми като каза-не искам Бен тен,той не ме кефи Shocked,молих го половин ден,защото ми се изгуби концепцията на тортата-той не ,та не.Мъжът ми каза да я направя както иска детето.Героите съм правила по снимки.Четириръкият го направи основно мъжа ми,аз го дооформих,а Рук и кокошката Хаук изцяло аз-всяка фигура по 3ч. я правих.Вътре тортата е блатовете на Ири ,крем брюле с карамелизирани лешници и Бейлис/голяма вкусотия/,но стана тежичка като комбинация,но пък с мъжа ми си я доядохме с удоволствие за 2-3 дни.Сигурно ще Ви учуди,но аз не съм особенно впечатлена вкусово от тези блатове на Ири. EmbarassedТочките горе върху тортата ги обърках в подредбата,но черни точки не посмях да отлепям.

Rook,Hawk chicken and Fourhands. by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31867755

Това е рожденника
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31867884

Обелената торта от децата
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.31867884

# 167
За пръв път чувам някой да не хареса блатовете на Ири. Нали за шоколадовите става въпрос? Интересно, stefina,какво не ти хареса, просто ми е любопитно, да не го приемеш като заяждане нещо. Иначе тортичката е супер.

# 168
Здравей stefina Simple Smile Прекрасна торта Simple Smile
Моля да споделиш с какъв фондан изработи тортата? А фигурките?
Благодаря ти предварително!

# 169
.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 22:07 от Бенджолина

# 170
  • София
Мариета-самият вкус на блатовете ми идва много тежък,няма вкус на блат ,а на сладкиш.Казаха ми,че тези блатове най си подхождат с шоколадов крем-не знам може от комбинацията на моята торта блат-крем да е причината в нехаресването ми.Също така са изключително сладки тези блатове за ф24 -520гр. захар Shocked.На рожденният ден на детето от 19 човека само 3- ма си изядохме парчетата.В къщи също не се хареса и в работата също колежките казаха ,че е много тежка,но не мисля,че е от крем брюлето с лешници.
Радостинчето-покривам тортите и правя фигурките с Белгийски фондан внасян от фирма "Пикко"

# 171
  • Бургас/Пз
Стефина, и тук да кажа , че тoРтата е мнoгo хубава, а фигурите супер реалистични Simple Smile

За вкусът на блатoвете съм убедена, че въпрoс на вкус. Oт тoва , кoетo сме си гoвoрили, съм oстанала с впечатление , че ти катo цялo не ги харесваш тoзи тип кексoвo-сладкишoви блатoве , акo мoга така да ги нарека Simple Smile А с тази кoмбинация  Брюлетo и ленишците, съc сигурнoст е била тежичка тoртата Simple Smile При двoйна дoза на блатoвeте наистина става пoвечкo захарта. Oсвен тoва какаoтo същo е oт значение. Акo e дoстатъчнo чернo и гoрчивo, изoбщo не е мнoгo тази захар Simple Smile  Peace  Wink Между другoТo масoвo класически рецепти за блатoве с какаo са с мнoгo захар - Трюфел, Червенo кадифе, Дявoлски шoкoладoвата тoрта
Другият път мoжеш да прoбваш oбикнoвен пандишпан , нo с какаo вътре  Peace

И каквoтo и да си гoвoрим Най-вкусната шoкoладoва тoрта едва ли мoже да се каже , че е лека тoрта, нo тo и няма как с всичкия тoзи шoкoлад вътре Simple Smile

Акo някoй ми даде рецепта за лека шoкoладoва тoРта, ще съм му мнoгo благoдарна Simple Smile

# 172
ani_d, аз съм правила бяла Неделя по тази рецепта:
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-97/ и специално блатовете страшно много ми харесаха.
ОБикновен пандишпан с какао, но бяха станали точно като дунапрен и вкусът беше лек, какаов. От изрезките направих страхотни пастички с млечния крем от същата рецепта (който за моя вкус не е нещо особено) слагам снимка да добиеш представа:

Иначе аз ако имам поръчка за шоколадови блатове винаги правя тези на Ири и всички ги харесват. Но на мен много ми омръзнаха, търся нещо ново вече, но да е изпитано и вкусно.

stefina, тези блатове се комбинират чудесно с някакъв лек крем или мус. Аз най-често ги комбинирам с един бял мус, който дали не беше по рецепта на  ani_d  newsm78, трябва да погледна, че не съм сигурна. Понякога добавям и еклери и става уникален вкус, като сладоледена. Ето тук разрез на тортата на големия ми син, с тези блатове, еклери и бял мус, всички много я харесаха:

# 173
  • София
Ани, много апетитен разрез на мъд кейка Simple Smile
huliganka , страхотно шоколадово изкушение Crazy
Marieta, като гледам разреза, май тези дни ще се яде еклерова торта  Grinning
Теди, чудна е станала тортата на Васко.Добре сте си поиграли с фигурките:)Да ви е жив и здрав, и много да ви радва  Heart Eyes
Аз също много харесвам блатовете на Ирина.Единствено моята щерка малко им се мръщи, че са и горчиви  Wink.Наистина както каза и Ани, има значение какво какао слагаш, аз ползвам на Йоткер и си стават екстра на вкус.

# 174
Хулиганка,страхотна  е тортата!Разреза е перфектен и мн апетитен,сподели какви са кремовете и блатовете ,ако имаш възможност!
Стефина,според мен блатовете на Ири и брюле е неподходяща комбинация.Брюлето си е за бели блатове!Тортата е мн добре-фигурките са чудесни!

# 175
Мариета, скоро ще пусна рецепта ей за тази торта Simple Smile

A piece of cake Simple Smile by Vaklina, on Flickr

# 176
  • Бургас/Пз
Мариета, скоро ще пусна рецепта ей за тази торта Simple Smile

A piece of cake Simple Smile by Vaklina, on Flickr

И аз я чакам с нетърпение Simple Smile  Hug

Мариета, мерси мнoгo, тo не е класически пандишпан тoя блат и изглежда интереснo с тoлкoва яйца и мнoгo малкo брашнo, ще гo прoбвам  Peace

# 177
Абе то спихна по класическия начин  Mr. Green, но наистина този блат много ми хареса.
Mishoka, благодаря  Hug.

# 178
ninon, pashic, благодаря ви  Wink Тортата е шоколадови блатове и пълнеж от бял и тъмен ганаш и за заливка отново шоколадов ганаш....абе изобщо съвсем като за шокохолици  Mr. Green
 Оригинала на тортата е на Рон Бен и като видях съставките....ми те според мен са едно към едно както за шоколадовите блатове на Ири, с тая разлика че при него течността е вода, а на Ирина е гъст айрян  Wink Единственото нещо, което съм променила е, че в оригиналната рецепта крема е само тъмен ганаш, а аз съм комбинирала бял и тъмен ганаш и  в пластовете с бял ганаш ръснах малко малини, за да не стане прекалено сладко с всичкия този шоколад  Crazy Изключително доволна съм от резултата....от тортата няма и помен  Laughing Рецептата и повече снимки има в блога ми ето тук

# 179
Ау Хулиганче какъв драматичен разрез си пуснала. Все едно той ще ме яде , такъв заострен  Joy Много апетитно изглежда като една порядъчна силно шоколадова торта .
Аз няма да коментирам шоколадови блатове . Един път правих най-вкусната шоколадова торта и направо се разцепи докато беше в хладилника. За първи път ми се случва . Много е крехък . Може би трябваше да го сложа в ринг но уви не го направих. Оттогава не съм го ползвала иначе беше вкусно но тежко шоколадово. Което не е лошо по принцип . Въпрос на вкус.

Стефина голяма игра си си играла с фигурките. Ти май всеки път тъй се хващаш с някой детайл и го чоплиш с канско спокойствие. Завиждам ти за което. Много хубава и чиста е станала тортата . Пък за тия точки- що не си траеш . Никога нямаше да тръгна да ти ги броя а сега ме накара да ти търся кусура  hahaha Heart Eyes

Аз направих плодовата пита на Неделя за моя мъж обаче тоя спондж стана много зле и остана за домашна употреба  . После му врътнах една Бяла неделя та оправих положението за РД .
Той повече се изкефи на вечерята естествено но това е друга тема. Моя мъж не е фен на тортите поне иначе не ми се дразни много като си купувам бои, прахчета , инструменти и всякакви шашкании. Та как да е ето снимката ( то не че е нещо невиждано де )

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 13:56 от Felina

Общи условия

Активация на акаунт